פרופורציות - או שמא הסתכלות מפוכחת

פרופורציות - או שמא הסתכלות מפוכחת

הידיעות הסותרות התחילו להגיע אתמול והסתירות שבהן לא בהכרח נובעות מכוונות רעות נראה לי שהן יותר נובעות מתוך חוסר יכולת הפוליטיקאים לרדת לעומק כל הפרטים מבחינתי (ואמרתי זאת לא פעם) הנושא יורד מסדר היום הציבורי רק לאחר היות חוק התקציב חלוט וסגור כל עוד לא הגענו לנקודת הזמן הזו הרי הכל פתוח מהדהד לי עדיין בראש המשפט שנאמר בשם האוצר בתוכנית "פוליטיקה" - ההסרה באשר היא תתבצע בין הצבעה שניה לשלישית אז כדי לא להסתכן בנבואת שוטים אני אציג את המפה קדימה הצבעה ראשונה - תעבור בוודאות ולכן אינה במגרש המשחקים יותר ועדת כספים - רק ביום רביעי נוכל לדעת מה והאם עובר לטיפול הועדה. על מנת לא להוציא אנרגיה על ריק (ולקבל האזנה אפסית כי "ממילא הנושא לא עבר") הרי הפגישות הקרובות נדחות אולם ערוצי ההדברות נותרים בעינם ומוכנים להפעלה בכל רגע נתון ונדרש כולל היותנו מוכנים להצגת הנושא בועדת הכספים לכשנוזמן אליה. הצבעות שניה ושלישית - רלוונטיות במידה והנושא מועלה בשנית בכל תסריט אפשרי. מאחר וממילא קבענו כי מפעילים לחץ על כלל חברי הכנסת במידה והועדה אינה עוצרת את החוק המוצע (או פשרה כזו או אחרת במקומו שגם ממילא אינה מקובלת עלינו בכל מקרה), הרי את אותו לחץ נפעיל כמתוכנן. העלאת הנושא שוב בעתיד - ברור לנו כי מאותו יום שהועלתה הצעת החוק הפך נושא ההפריות לנושא בר-ויכוח. ככזה הוא עתיד לעלות גם בשנים הבאות - נרצה או לא... אי לכך המטה אינו מתפרק הברכות טיפה מוקדמות נחמד לקבל משובים חיוביים על מה שנעשה אבל מוקדם לברך על המוגמר (גם אם המרחק בין המצב היום לבין המצב בעוד כמה חודשים הוא אפסי) גם לאחר ההצלחה - ואני מאמין בהצלחת דרכנו - למטה יש מקום בהוויה הציבורית יש משימות שהבטחנו (ואני אסתפק אפילו ב - הבטחתי) לבצע כמו נושא חוק תרומת הביציות יש מקום להגברת המודעות הציבורית לנושא ההפריות בכלל יש מקום לעיגון הכוח של הקבוצה הגדולה והטרוגנית ששמה "אלו העוברים טיפולי פוריות" יש מקום לשמש ככלב שמירה שהנושא לא יועלה מחדש לקיצוץ יש מקום לשינוי הדימוי בחברה האתר שהוקם ימשיך להתקיים ויש מקום וצורך להמשיך ולצקת לתוכו תוכן ולהמשיך לתת הערות לגביו אז נכון שהפעולות תהיינה באינטנסיביות שונה לגמרי אבל העשייה לא יכולה להפסק
ומי שמחפש שורה תחתונה : אני אופטימי לגבי הצלחתנו אני ריאלי לגבי העובדה שכרגע מוקדם מלשמוח כי סימני נפט הם לא נפט

קרן משם

New member
ידעתי שצריך לחכות...

להודעה שלך...שעד שהיא לא תגיע משהו לא מושלם... ברור שהמסך לא יורד על הפורום כבר כעת ושיש מטרות נוספות אותן המטה ישרת....אבל אפילו אתה מודה שאתמול היה תפנית משמעותית במאבק הזה ולו למען התפנית הזאת שווה לחגוג

venus13

New member
בכל זאת רוצה להודות לכל העושים

במלאכה שכאמור טרם הושלמה תודה ונוס

orname

New member
אופטימיות זהירה

ככה אפילו מלכת הפסימיות, אני, מוכנה לקבל את מה שקורה כאן. אין ספק. כמו תמיד - תגובה שקולה וחכמה. איזה מזל שאת לצידנו....

שווערצה

New member
כל מה שיכלל בהצעת התקציב

שזה על פי ההודעה לעיתונות שהוצאה אתמול בערב ע"י יו"ר הכנסת: כלום. מהנוסח המודפס של הצעת החוק עדיין לא הושמט הסעיף, אבל הובהר לי לפני חצי שעה בדיוק שזה יושמט במהלך היומיים הקרובים לפני ההצבעה.

moshp

New member
עדכון מהכתב הכלכלי של גלובס

זה עתה סיימתי שיחת טלפון עם צבי לביא - הכתב הכלכלי בעיתון גלובס (הוא שכתב היום את הידיעה בגלובס לגבי הוצאת טיפולי ההפרייה מחוק ההסדרים). לטענתו, חד וחלק הנושא יוצא מחוק ההסדרים, ואכן סוכם בין יו"R הכנסת ריבלין, מנכ"ל משרד רוה"מ והממונה על התקציבים באוצר, כי נושא ההפריות יורד לחלוטין מסדר היום, ואינו מתוכנן לעלות בשום וריאציה אחרת. (זה להבדיל מחוקים אחרים אשר לגבם ניטען כי יעלו בחוקים ניפרדים). שורה תחתונה - אם אכן הכתב צודק, הרי נושא הגזירות הנ"ל בוטל באופן גורף. לטענתו - האתר בכנסת איננו מעודכן ומה שהוא אומר זה העדכון האחרון. משה היועץ המשפטי "הזכות להורות"

הוג

New member
יש עוד שנה...

למרות השמחה - עדיין חרב הגזירות תונף מעל ראשינו בכל פעם שיידרש קיצוץ מסויים. יש בשנה הבאה עוד תקציב ויהיו עוד עשרות שינויים גם בו ופתאום שיהיה חסר כסף - יזכרו בנו. אז בהחלט להמשיך ולתחזק את האתר שלנו ולהמשיך להיות עם יד על הדופק. אני עדיין שמחה (אבל בזהירות...) ובכל אופן הולכת להשתכר היום. אני חושבת שהרווחנו את זה ביושר!

למעלה