פרופיל בעייתי

• פותח הנושא fibus
  • פורסם בתאריך

fibus

New member
פרופיל בעייתי

שלום רב
בני התייצב בחודש שעבר לצו ראשון לילד יש כתמים בהירים על גופו זהו שינוי גנטי המכונה nf-1 הבא לידי ביטוי מאופן קוסמטית בלבד ועד קשת רחבה של מחלות אצלו זה קוסמטי בלבד והמצאנו אישורים רפואים שהילד בריא ללא סיבוכים כמו כן אין לו הגבלות הוא מבצע את כל המטלות בספורט ובכל תחום אחר הרופא הצבאי דיבר איתו על סיווג לפרופיל 21 ונקבעה לו ועדה רפואית מיוחדת בחודש הבא לוועדה זאת יכול גם הורה להתלוות.אנו רואים בשרות הצבאי חובה והזדמנות הילד יכול ורוצה לשרת הוא לומד בתיכון במסגרת חיל האוויר ומיועד למערך הטכני שהמינימום הדרוש הוא פרופיל 64 וכל עתידו תלוי בפרופיל. האם מישהו ניתקל בבעיה דומה,מה ניתן לעשות למי לפנות והאם הוועדה המיוחדת תייחס חשיבות לדברי כהורה אנחנו אובדי עצות אנא השיבו בהקדם
בתודה מראש

מחפצה

New member
ייתכן שחברתנו לפורום שנבל 25 תוכל להכווין ולהמליץ

חפש את הדיונים בנושא מספטמבר 2014 גם בפורום שלנו וגם בפורום התנדבות לצבא
ולדעתי תמצא הרבה עצות טובות ואנשים טובים באמצע הדרך.
מאחלת הצלחה.

שנבל 25

New member
תודה רבה למחפצה על המחמאה, אך המקרה שלנו היה מאד שונה

אני לא יכולה ליעץ לגבי המקרה הרפואי, אבל כן לגבי החשיבות שיש לדעתו של ההורה שמציג עמדה מאד ברורה ומגובשת לרצון של הבן ושל המשפחה
לשרות צבאי מלא וכמובן בהצגת מסמכים רפואיים על מנת להוכיח מעל לכל ספק שאין
שום סיבה לשחרור.
בהצלחה.

משתפרת

New member
הבן שלי רצה להיות לוחם

לרוע מזלו הוא סבל מאז ילדותו מאסטמה (לא מאד קשה, כמה התקפים בשנה ולא כל הזמן), ובנוסף החליק בביה"ס על המדרגות למקלט והרס לעצמו חוליה בגב (הכינוי הרפואי- תמט של חוליה). הוא רצה להעלים את הפרטים, אמרתי לו שאסור, ובנוסף הרופא שלו לא יכול לשקר בדו"ח. הבטחתי לו לעזור לו כמיטב יכולתי. קבעו לו פרופיל נמוך מדי, 64. "הרסת לי את החיים" האשים אותי. התחלתי לקיים את ההבטחה: שלחתי בפקס ערעור. הלכנו לרופא שלו שבדק בתיק הרפואי וכתב שבשנה האחרונה לא נזקק לתרופות נגד אסטמה (בטח, הוא השתמש במה שהיה בבית), ושמאז שהוא מתאמן בחדר כושר הגב שלו התחזק והוא לא סובל כאבים. גם את המכתב הזה פקססתי. זימנו את הבן לבדיקה של תפקודי ריאות בבית חולים, הסעתי אותו. התוצאה היתה טובה (אימוני הכושר עשו את שלהם). הוא הלך לועדה עם תוצאות הבדיקה ועותק נוסף של מכתב הרופא, בלעדינו. העלו לו פרופיל ל- 81, מה שאפשר לו להיות לוחם. הוא לא יכול היה להתגייס ליחידה מובחרת, אך הסתפק בלהיות לוחם. מאחר והצוות שלו היה כל כך מוצלח ומלא מוטיבציה בשירות הסדיר הם כולם שובצו למילואים ביחידה מובחרת,
בקצרה: תשיגו מכתבים שמסבירים כמה מצבו של הבן טוב, כמה הבעיה הרפואית שלו מינורית, ולכו לוועדה.
בהצלחה. אני מכבדת כל מי שתורם, ובמיוחד מי שלא חייב אך מתעקש לעשות זאת.

fibus

New member
פרופיל בעייתי

שלום רב
תודה ששיתפת אותי במקרה שלכם שמחתי להבין שהצלחתם,אכן יש לי מסמכים מרופאים מומחים מביה"ח דנה (הילד במעקב מגיל 11) שבו נרשם ע"י נאורולוג "בריא ללא סיבוכים" ע"י גנטקאי "אני רואה מניעה לשירותו בצה"ל בתפקיד המתאים לו לפי יכולתו וקישוריו" ע"י מנהל השרות הנאורולוגי "לאחר שפירט במסמך שערך השוואות בין כל הבדיקות שהם תקינות כמו כן ציין שלילד אין תלונות רפואיות סיכם "אנני רואה כל סיבה למנוע מתומר גיוס לשירות סדיר בצה"ל" ושהוא צריך ביקורת פעם בשנה ו MRI בעוד שנתיים. האם לדעתך צה"ל לא ירתע מהעניין שצריך המשך ביקורות ? האם צה"ל יכול לאפשר בדיקות בבי"ח ציבורי ? אציין שהילד לומד בביה"ס של חיל האוויר בכיתה י"א ויום אחד בשבוע הוא עובד במעבדה (כאזרח עובד צה"ל) כהכשרה לעתיד הוא מיועד לשרת במערך הטכני של חיל האוויר ושם צריך מינמום פרופיל 64. אם יקבע פרופיל נמוך מזה יפסיקו לו את ההכשרה וכל השקעתו תרד לטימיון ,לחודש הבא נקבעה לו ועדה רפואית מיוחדת וניתנת אפשרות להורה מלווה אנני יודע אם יאפשרו לי להכנס איתו ואם יתנו לי לדבר אם תהיה משמעות לדברי !! האם הם הולכים לפי החוק היבש ומה שכתוב בספר הפרופילים ? למי ניתן לפנות למי אפשר להעביר את החומר מי יקשיב לנו בכלל ? אובד עצות הילד רוצה לשרת ופוחד שהפרופיל יהרוס את עתידו.
בתודה מראש לכל מי שיכול לייעץ מנסיונו ומידיעתו.

מחפצה

New member
לפנות למוקד מתגייסים בחיל האוויר

שלום פיבוס
כל הכבוד על ההירתמות למען הגיוס החשוב והמשמעותי של הבן
לדעתי יש לך את כל הסיכויים להצליח בשכנוע המערכת
כי מוטביציה בשמיים - יש
הכשרה מקצועית ייחודית שחיל האוויר צריך - יש
מסמכים רפואיים שתומכים בשירות משמעותי כאמור - יש
לדעתי כדאי גם לצרף המלצה חמה ממנהל/ת בית הספר והמורים המקצועיים
כלומר כל הקבלות והנימוקים נמצאים

ולכן עליך לערוך מכתב מנוסח היטב
שמביע את רצונו של הבן לשרת ואת יכולתו הפיזית והנפשית
תסביר את הבעיה הרפואית בקיצור ותדגיש את העובדה שהיא איננה משפיעה ולא תשפיע על תפקודו
תצטט את הסיכומים של הרופאים/רופאות המומחים שממליצים אף הם על השירות
ושאינם רואים מניעה לכך
תדגיש את הכשרתו המקצועית ואת יכולתו לתרום לחייל

תצרף את המסמכים הדרושים
תבקש שלא יפגעו בפרופיל שלו ושחיל האוויר יפנה גם לבקום ויסייע בגיוס של הבן
תסביר שהנושא דחוף מאוד ואתה מבקש את סיועו של החיל האוויר
ותשלח לפקס והמייל שבקישור:

מוקד פניות למתגייסים לחיל-האוויר
03-6065661/2 , 03-6063573 , 03-6067453 , 03-6065665
(בין השעות: 08:00-17:30)
פקס מדור איתור : 03-6067606
בנוסף ניתן לפנות גם דרך המיילים:
[email protected]
[email protected]

מוקד הפניות מטפל בתפקידים שהם באיתור קדם צבא:
מערך טכני:
"שחק", "מרום", "רקיע", שוחרים, קד"צ טכני, קד"צ אלקטרוניקה, מיזם אלקטרוניקה, מיזם אחזקה.
הנה קישור לחיל האוויר
[URL]http://www.iaf.org.il/2455-he/IAF.aspx[/URL]

כמובן אל תשכח לעקוב אחרי הטיפול בבקשה
תתקשר לוודא שהגיעה ואחת לכמה ימים תתקשר ותכתוב
אין ברירה להיות קצת נודניק כי זה למען מטרה חשובה.
אז תתנצל אבל תנדנד.

בהצלחה רבה רבה.

fibus

New member
תודה רבה ל-מחפצה על המידע רב הערך

שלום מחפצה
תודה רבה על כל המידע ההמלצות והעידוד דברייך מחזקים אותי מאוד ויוצרים אצלי ראיה חדשה ואני הולך לפעול בכיוון ,בני לומד ב"אורט תל נוף" ואני מקווה שמוקד פניות חיל האוויר מטפל גם בתלמידים אלו ולא רק באלו שכבר קיבלו חיזוי להצבה בחיל האוויר, בשלב זה לא היה מענה לטלפונים ולכן אפנה באמצעות המיילים ואמשיך לנסות .אני שואל את עצמי האם לחכות לוועדה הרפואית המיוחדת המתוכננת בפברואר או רק לאחריה כיוון שהילד טרם נחשב למגוייס אלא למועמד לגיוס.שוב תודה רבה מקרב לב

למעלה