פרופיל צבאי נפשי ועבודה כמטפל

פרופיל צבאי נפשי ועבודה כמטפל

בתקופת שירותי הסדיר הורדתי לפרופיל נפשי. כיום אני רוצה לחפש עבודה כעובד סוציאלי. האם צריכה להיות בעיה עם הפרופיל הזה ? האם כדאי להעלות אותו ?

ixmix

New member
"הורדת"?

אם היו לך בעיות נפשיות שבשלן הוחלט בצבא להוריד את הפרופיל שלך ל 21, המידע עובר לעיתים לגופים ציבוריים. מעבר לזה - הרבה גופים מבקשים לדעת מה אורך השירות הצבאי ודרגה בה השתחררת, וחלקם אף מבקשים פירוט נוסף. בקיצור - כן, זה יכול לפגוע בך, למרות שפורמלית לא אמור להיות כל קשר. ולפי הניסוח שלך, אג - "הורדתי פרופיל" ואתה שואל אם "כדאי" להעלות אותו - מה זה, משחק? בואו נרמה את הקב"ן? - אם רימית, אני בהחלט חושב שראוי שזה יתנקם. אם הייתה לך בעיה רגשית שנפתרה - לך לעשות מילואים. אני עושה, למה לא אתה?

צמיד ככה אתה ממהר להסיק מסקנות...?

עשית 3 שנים מלאות. אין לי פרופיל 21 . ואפילו עשיתי קצת מילואים. השאלה אם איזשהוא מעסיק אמור להתעניין בפרופיל שלי.

טל קר

New member
על פי החוק אסור לשאול בפועל יש כאלו

שבכל זאת שואלים. לאלו שבכל זאת שואלים למרות שהחוק אוסר, נראה לי שאפשר בשקט לומר חצאי אמת/לא את כל האמת, הם התחילו להיות לא הוגנים ראשונים.

sharkan2

New member
איפה הבעייה...

לא ניראה לי שתיהיה לך בעייה למצוא עבודה. הבעייה היא כפולה: א. מעסיק פוטניציאלי יעדיף, מן הסתם, מישהוא עם היסטוריה צבאית קצת יותר מרשימה משלך. ב. מעסיק פוטנציאלי, אם הוא מספיק רגיש ומקצועי, יעלה על הנקודות האלה בראיון קבלה. בכל מיקרה, לתפקידים קצת יותר מתקדמים במערכת שלא מכירה אותך אני מניח שיהיה לך קושי להתקבל.

טל קר

New member
תשובה תמוהה מאוד בעיני

א. למה שמעסיק פוטנציאלי בתחום של טיפול יעדיף מישהו עם היסטוריה צבאית מרשימה?? ב. באיזה אופן נקודות אלו יעלו בראיון הקבלה? הן יעלו רק אם המעסיק מתעלם במופגן מהחוק (מה שלדעתי לא עולה בקנה אחד לא עם 'רגיש' ולא עם 'מקצועי'), ובמקרה הספציפי הזה נראה לי מאוד לגיטימי לומר את מה שהמעסיק רוצה לשמוע, גם אם הוא והאמת אינם זהים. ג. איך שירות צבאי אמור להשפיע על קושי להתקבל לתפקידים מתקדמים בתחום הטיפולי?

sharkan2

New member
תמוהה ? וכי למה ?

תמוהה ? וכי למה ? לא כך מתנהלת לה ה"מציאות" ? (אולי עדיף היה שהיתה מתנהלת בצורה טובה יותר אבל עד אז...) לא אמרתי שהמעסיק יעדיף מישהוא עם היסטוריה צבאית מרשימה. לא מדובר על רמטכ"לות. אמרתי שתיהיה העדפה של מישהוא עם היסטוריה צבאית קצת יותר (דגש על קצת...) מרשימה. באיזה אופן הנקודות הללו יעלו בראיון הקבלה ? לעיתים באופן מנומס יותר ולעיתים באופן מנומס פחות. זה מאוד יפה שלך ניראה מאוד לגיטימי להגיד חצאי אמיתות למעסיק, כדאי לחשוב באותה הזדמנות מה קורה לאחר תקופה מסוימת של העסקה כשהמעסיק מגלה שנאמרו לו "חצאי אמיתות". מה לגבי אמינות ?

SuperGirl 25

New member
לדעתי, זה מאוד תלוי במעסיק המראיין

יש כאלה שישאלו על השירות הצבאי ואולי יעדיפו מישהו עם "היסטוריה צבאית קצת יותר מרשימה" (ולמה זה חשוב?? האם זה באמת מה שעומד על כף המאזניים??) ויש כאלה שזה ממש לא יעניין אותם... מה שכן, כדאי להביא המלצות ממקומות עבודה/הכשרה מעשית שהם אמורים, אם כבר, להכריע את הכף... לא לשקר, כי לפי חוקי מרפי-השקר סופו להתגלות...עדיף לומר את האמת ולקוות שהיא תיפול על אוזניים לא שיפוטיות.

טל קר

New member
הסיבה שנחקק החוק זה כדי למנוע

את ההשפעה של מה שהיה בצבא על חיי האזרחות. אם מעסיקים עוברים במופגן על החוק, ומבררים למרות שהחוק אוסר על כך, אני לא רואה בעיה מוסרית עם לספר חצאי אמיתות (לא צריך לספר שהיית תת אלוף, או שבע שנים בקבע, אבל גם לא חייבים לספר שהפרופיל 64 ולא 82 נניח), לדעתי זה אפילו ברוח החוק...

טל קר

New member
זה תלוי כמובן בנוגע למה נאמרו חצאי

האמיתות. אם חצאי האמיתות נוגעות לכך שהנ"ל היה בצבא עובד רס"ר ולא מחסנאי, או מחסנאי ולא מש"ק תכנון, או היה שנה וחצי מחסנאי ולא שלוש שנים מחסנאי, או שהפרופיל 82 ולא 64, איך בדיוק זה אמור להתגלות? איני ממליצה לספר חצי אמיתות כאסטרטגיה מובילה, אלא כדרך להתמודד עם מעסיקים *שעוברים במפוגן על החוק* ושואלים בנוגע לשירות הצבאי והפרופיל למרות שדבר זה אסור על פי החוק. עדין נפלא מבינתי מה הקשר של היסטוריה צבאית קצת יותר מרשימה לתפקיד טיפולי.

swguy

New member
בעיקרון...

עבודה סוציאלית אינה תחת פיקוח משרד הבריאות - אלא משרד הרווחה. לפיכך, אינך אמור להידרש להוכחה לכשירות רפואית, פיסית או נפשית, בשביל הרישום בפנקס העו"סים (שהוא הזכות לעבוד)... וכפי שטל אמרה - החוק היבש אוסר לשאול (ובפועל - מעסיקים לא אחת שואלים). כדאי לחשוב מראש על תשובות לפני רעיונות - נראה לי שהעיקר אינו תוכן התשובה אלא להיראות בשליטה, בטוח ומקצועי (הנזק העיקרי הנו פחות ממעסיקים "מורעלי" צבא ויותר מלהיראות לחוץ או מבולבל מהשאלה).... במקרה שלך - למעסיק אין שום מידע על הפרופיל. מאחר וסיימת סדיר סביר שלא תישאל כלל ואם כן - תספר בלאקוניות מה עשית בכותרת ("הייתי מש"ק ממטרות...) ועבור לנושא הבא... מי שעשה משהו "מיוחד" או רלוונטי למקצוע בשירות יכול לדבר על זה ומי שלא, פשוט לא טורח להרחיב בפרטים...

למעלה