פרופיל קליה בג'ין - פשוט או מורכב?

יובלים83

New member
פרופיל קליה בג'ין - פשוט או מורכב?

אז ככה,
לפני כחודשיים קניתי ג'ין קפה והתנסיתי קצת בקליות שונות.
בדרך כלל יצא נחמד אך לעיתים ובזנים מסויימים, ואפילו בהשוואה לקליית הפופקורן... יצא פשוט מגעיל.

הזן האחרון שחיסלתי כקילו ממנו עד שיצא כמו שצריך היה גואטמלה אנטיגואה, זן איכותי לכל הדעות רק שפשוט לא הצלחתי להוציא ממנו שום דבר טעים.

פרופיל הקליה ה"מורכב" שהשתמשתי בו כלל ייבוש, קליה בטמפרטורת ביניים, עליה למקסימום עד פיצוץ ראשון והורדה קטנה של הטמפרטורה עד פיצוץ שני - את הפרופיל המומלץ הזה שאבתי מהאינטרנט והוא הומלץ על ידי מספר חברי פורום (מתחרה).

לפני מספר ימים פגשתי את הדוב לגמרי במיקרה ושאלתי אותו על הנושא, הוא הסתכל בתמיהה והמליץ לי לבטל את הייבוש (לא שימושי בקליית חד זני), לכוון את המכשיר כמעט עד המקסימום, לעבור פיצוץ ראשון, להגיע לפיצוץ שני והפסיק מיידית את הקליה.

אתמול טעמתי את התוצאה שהייתה... מפתיעה מאוד... אחרי זריקת קילו קפה לזבל יצא לי קפה טעים מאוד עם טעם נעים של קקאו.

אז ראשית, תודה דובי דבש - שיחה של 7 דקות איתך עזרה לי מאוד וחסכה המון כאב ראש (ובטן) מיותרים.

שנית, קראתי במספר מקומות את ההמלצה להורדת טמפרטורת בין הפיצוצים ואשמח לדעת האם יש לזה שימוש בכלל בזנים מסוימים או בקולים מסויימים...

המון תודה ושבת שלום :)
 
סליחה מנצלש"ת

סקרנית(פעם ראשונה שומעת על המכשיר)
גיגלתי וראיתי מכונה אדומה (ביתית) יפיפייה.
האם הגי'ן- זו מכונה רק לקליית קפה או לכל דבר?
האם קלית בזה חומוס למשל?
מה שעושים בה יותר טוב מקלייה בתנור למשל?
תודה (ואיזה כיף לך ותמשיך להינות)
 

blzvi

Active member
להסב את תשומת ליבך

למעלה בפורום מופיע חומוס?
כאשר תשמעי מה מחיר ה gene לא תרצי לקלות בו חומוס .
התוף של ה gene סובב כל הזמן על צירו ,למען לא נשרוף את פולי הקפה.
 

knappertsbusch

New member
לא יודע לגבי הג׳ין, אבל הורדה של טמפרטורה?

לא מצלצל הגיוני, איך שאני לא הופך את זה.
קלייה יותר איטית? בסדר, אבל להוריד? ממש לא.
מה שנקרא, ״כתוב באינטרנט״...

דובי כצפוי קלע בכל דבר, אין צורך בייבוש,
ולדעתי הגואטמלה הוא דווקא אחד הזנים הקלים לקלייה, ממנו התחלתי את התחביב.

בשורה התחתונה: - keep it simple.
זה נכון תמיד ונכון אף יותר כשרק מתחילים בתחביב.
 
למעלה