פרופיל רפואי לאבטחה

wolf1o

New member
פרופיל רפואי לאבטחה

קיבלתי צו מילואים לאבטחה.יש לי פרופיל 64,עם סעיף על רצועה צולבת קרועה. הפרופיל נקבע לפני שנה ע"י ועדה רפואית שבכלל לא בדקה את המצב,אלא הסתמכה על בדיקת אורטופד ופשוט פתחה את הספר וקבעה אותו. השאלה שלי,האם באמת ניתן לשלוח אותי לאבטחה כזאת (לפני שנה בוטל לי צו דומה אך כעת קצינת הקישור טוענת שפרופיל כזה וסעיף כזה מתאים לאבטחה..) אני חייב לציין שבהיותי מובטל (הייטק..כמו כולם) בעבר,קבעה ועדה רפואית ששל משרד התעסוקה שאיני יכול לעסוק בעבודות אבטחה בשל הפציעה שלי,אסור לי לעמוד זמן ממושך,לסחוב ציוד,להתכופף ועוד..) הועדה גם אמרה לי לפני שנה שהם לא יכולים לפטור אותי מאבטחה,אבל הדבר נתון לשיקול דעתו של רופא היחידה.. האם יש לי כאן "קייס"..? האם יעזור לי להלחם נגדם בעניין הזה?(חייב לציין שאני לא מתחמק ממילואים,המילואים גם נופלים לי על מבחנים ולימודים,ושנה שעברה עשיתי 40 יום מילואים ביחידה שלי..) מישהו מתמצא בנושא הזה ובפרופילים הצבאיים?האם אני יכול להתעקש מול הרופא של היחידה? כמו כן,האם בזכותי לדרוש זימון לועדה רפואית שוב?מאז האבחון עברה שנה ואני סובל מאד מכאבים ברגל,וגם בשנייה..השאלה אם מותר לי לדרוש זימון לרופא יחידה/ועדה רפואית? בתודה מראש לכולם ערן

תשובה

בתשובה לשאלתנו את קצין מילואים ראשי אודות פרופיל וסעיפי ליקוי שבעתיין לא ניתן לבצע אבטחה בשטחים, קבלנו תשובה חלקית: "הפרופיל המינימלי לתעסוקות מסוג זה הוא 31 אך יש לבחון כל מקרה לגופו. הצעתי אליך היא לפנות בשאלה דרך האתר של קצין מילואים ראשי. כמו-כן תפנה לרופא היחידה או כל רופא אחר להתייעצות.

wolf1o

New member
מהי הכתובת של האתר הזה?

(של קצין המילואים הראשי?) ושאלתי..האם באמת יש איזשהו "קייס" לטענתי בעניין?.. מהצד,האם זה נראה הגיוני שעם פציעה כזאת יישלח חייל לאבטחה?(של מתקן,או כל סוג אבטחה..?)

פלסטיק

New member
תשובתו היא שכולם כשירים

של קצין מילואים ראשי הכוונה הרי מי שהפרופיל הרפואי שלו נמוך מ 31 לא יגוייס בכלל, לכן כל מי שמגוייס כשיר לאבטחה בשטחים. האם קצין מילואים ראשי יכול להסביר את ההבדל בין סדירניק למילואימניק? מדוע סדירניק עם פרופיל 31 לא ניתן לשלוח לכאלה משימות אבטחה? האם גופו בנוי באופן שונה?

ועדת ערר בתל השומר

לנוכח מחדלים נשנים של ועדות רפואיות שטואטאו לא פעם בלא הד תקשורתי, קמה ועדת ערר בתל השומר. אתה מפקסס לה את החומר הרפואי כולל מכתב המפרט את טענתך במידה שהיא מוצאת כי יש לברר את הנושא שוב היא מזמנת אותך לרופאים מטעמם,שלחוות דעתם כמו שאתה מנחש משקל סגולי גבוה פי כמה מכל החלטה קודמת במידה ועניינך מתקדם כמו שצריך הדרך קצרה להשגת המטרה.

למעלה