פרופיל רפואי 24 והתנדבות

ק ד ו ש

New member
פרופיל רפואי 24 והתנדבות

מישהו יכול להסביר לי קצת על כל הליך ההתנדבות? אני עכשיו שנה בצבא, כנראה אקבל 24 בקרוב, במידה ואני רוצה להתנדב, איך אני עושה את זה, מי אחראי עליי וכו' ואיפה אני יכול להתנדב?

Dizen

New member
ברוך הבא! ../images/Emo141.gif

האמת היא, שאני לא כל כך יודעת איך הולך כל העניין הזה אם אתה כבר בצבא... למה אתה מתכוון ב"מי אחראי עלי"
אתה יכול להתנדב לכל תפקיד עורפי שמוצע לבנים בעלי פרופיל 64 ומטה.
אל תדאג, יש פה אנשים שיודעים יותר ממני

רק דודי

New member
קצת יותר פירוט...

הגוף שאחראי עלייך יהיה "תא המתנדבים", שאין לי שמץ מה המספר שלו אבל אני בטוח שכמה מפה ינדבו אותו בשמחה. בכל אופן - בגלל שהתנדבות באמצע השירות צהבאי היא דבר חריג יחסית ונדיר יותר מגיוס מתנדבים סדיר - התהליך הוא הרבה יותר מורכב. דבר ראשון יש לפנות למפקד שלך ולהסביר לו את המצב. הוא ידאג להעביר את העיניין לגורמים המוסמכים ואז ישלחו לך זימון למקרפ"ר ובו תחתמי על התנדבות לצה"ל. פרטים מדויקים יותר - אני לא בקיא אך מרקווה שיתצנו לך פה בפורום... בכל אופן הכי חשוב ונכון - לדבר עם המפקד הישיר.

tbaruch

New member
בבקשה ההסבר

הליך ההתנדבות הוא כדקלמן: אחרי שפוסלים אותך משירות או פציעה אתה פונה למדור מתנדבים אצלך בלשכת הגיוס ושם הם רושמים אותך מסברים לך הסברים על תהליך ההתנדבות ומתחלים בתהליך איתם אחר כך אתה בוחר תאריך גיוס (או שאתה בגלל שאתה עבר בפנים אז לא)ואתה בצה"ל. מיכון שיש לך 24 אתה קשור לרופא היחידה בא אתה נמצא ויש לך מגבלות שהם כתובים תעודת מתנדב שלך ואסור לאף מפקד להפר את מה שכתוב בפטור הזה. שהיה ברור אתה חייל רגיל לכל דבר וכל החוקים תקפים אליך כמו כל חייל רגיל בהצלחה

tty2

New member
להפיג את ערפל המידע ../images/Emo13.gif

אם אתה כבר בשירות, אני מניח שמדובר בפרופיל 24, עקב פציעה או מחלה שנתגלתה במהלך השירות. במצב כזה, מורידים לך את הפרופיל ל-24 שהינו פרופיל "בלתי כשיר לשירות-זמנית". המשמעות שלפרופיל ניתן תוקף (בד"כ מס' השבועות /חודשים שידרשו לך כדי להחלים) ובסופו, תוגש לוועדה שתבחן מחדש את מצבך הרפואי ובהתאם לו, האם כדי להעלות לך בחזרה את הפרופיל, או לשחררך מן השירות לצמיתות. במקרפ"ר (מפקדת קצין רפואה ראשי) בתל השומר, ישנו ענף רפואה, ובתוכו מדור נידוב. בראש המדור - קצין בדרגת סרן (בד"כ) האחראי על נושא הגיוס, הנידוב והווע"ר. כשיינתן לך הפרופיל הזמני, תופנה לראיון אצל אותו קצין, ואם לא, תוכל לבקש לפנות אליו. הוא ידריך אותך בכל הקשור להתנדבות. במהלך הטיפול הרפואי שלך, אתה תהיה כפוף בד"כ ליחידת ר"מ 2 אליה תסופח, או שתסופח לבקו"ם לתא המתנדבים לצורך בחינת הפרופיל וההצבה מחדש. בהצלחה! והכי חשוב : הרבה בריאות!

למעלה