פרופיל 21, אי-התאמה, פטור צבאי נפשי או בריאות

DoctorDown

New member
פרופיל 21, אי-התאמה, פטור צבאי נפשי או בריאות

שלום לכולם.
אני כרגע נתון בבעיה בריאותית, שפורסמה בעבר באשכול: http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=13652331
אני עומד כרגע על פרופיל זמני, ובקרוב לשיחה סופית עם פסיכיאטרית צבאית, בא יקבע העתיד באם אפטר מהצבא או אתגייס עם פרופיל נמוך.
לפי מה שאני יודע יש פטור מהצבא על רקע בריאותי (אי-התאמה) ויש פטור על רקע נפשי.
בנוסף, קראתי שלפי החוק שני הפטורים הללו הם בעצם אותו פטור, ללא שוני במתן הייחוס לכך משום שזהו מידע סודי (הסיבה לפטור מהצבא) והוא לא יגיע לשום גוף מלבד משרד הרישוי.
השאלה שלי אליכם זה במידה ואמשיך לשירות לאומי, האם אקבל שם יחס שונה לסיבת הפטור?
בנוסף הייתי רוצה לשאול האם אתם יודעים משהו נוסף על סוג הפטור, צבאי או נפשי וההבדל ביניהם? השפעה בעתיד, וכדומה.
תודה לכולם.

bluegreyeyes

New member
הסבר

בנוגע לקבלה לשירות לאומי, אין להם גישה ע"פ חוק למאגרים של הצבא לכן אתה יכול לספר להם כל סיפור שעןלה על ראשך ואין להם דרך לזהות אחרת.

פטור רפואי הוא פטור מסיבות רפואיות או נפשיות, ואין דבר כזה "פטור נפשי" ולכן אין הבדל ביניהם.

בקבלה ללימודים אין התייחסות בכלל לשירות הצבאי, וכל גילוי אחר במצב הוא עילה לתביעה שתגיע לחדשות.

בנוגע לקבלה לעבודה, עניין השירות יכול לעלות בראיונות עבודה, אך בגלל שלמקום העבודה אין גישה לתיקים הצבאיים שלך, אתה יכול לספר להם כל סיפור העולה על ראשך, ולמרות שיש מעסיקים שלא אוהבים אנשים שלא שירתו, יש כאלה שישמחו שלא שירתת כי אין לך מילואים.

מבחינת תחום הרפואה/פסיכולוגיה תצטרך לעבור מעין "וועדת כשירות" שתקבע אם אתה כשיר בוד בקצועות אלו עקב הבעיות הבריאותיות/נפשיות שלך, אך רבים מגדירים זאת כ"חותמת גומי" שאין קושי לעבור אותה בהצלחה. הראיונות עצמן הם משהו אחר, אך אין זה יטריד אותך היות והפתור שלך מסיבות פיזיות, ונדיר ששוללים אנשים מסיבות כאלו.

זה יכול להשפיע על הסיכוי שלך לקבל רשיון לנשק, לשרת בצבא בקבע, לשרת בתעשיות צבאיות ובארגונים של משרד הבטחון (שבכ ומוסד) כי להם תהיה גישה לתיקים שלך, וחלק מהמשרות דורשות שירות צבאי מלא.

bluegreyeyes

New member
ועוד

פטור על "אי התאמה" הוא אינו פטור רפואי, ונעשה לרוב לאנשים בעלי בעיות קשות בבית, רקע אלים מאודשהות ממושכת במתקן כליאה (ועוד דברים מהסוג)

בסופו של דבר, ההשפעה של הפטור היא מינורית ולהרבה אנשים אפילו חסרת השפעה, היות ורוב האנשים לא נתקלים בעניין השירות הצבאי מעבר לחברים/ראיונות עבודה, וגם שם אפשר לשקר/להסביר את המצב.

השירות הלאומי הוא יותר "בשבילך" כי הוא מכסה על החוסר בשירות צבאי, וכן יעלה את דעתם של אנשים שיודעים שלא עשית שירות צבאי (לאנשים שבאמת אכפת מדברים כאלה...) וכן השירות הלאומי יכול בכללי להביא לך לא מעט חוויות מבגרות ומפתחות, לפעמים בהרבה משירות צבאי.

למעלה