פרופיל 21 באמצע השירות

zzzz28

New member
פרופיל 21 באמצע השירות

שלום,
בעקבות ניתוח של היפרדות רשתית בעין אחת, קיבלתי לפני הגיוס פרופיל 24 ואחרי שעברה שנה- הוא עלה ל64 והתגייסתי ביוני 2012.
במרץ 2013 אמרו לי שאני חייב לעבור עוד ניתוח בגלל היפרדות רשתית חוזרת. בינתיים קיבלתי פרופיל 24 לחצי שנה ע"י ועדה רפואית בצריפין, והוא אמר שבעוד חצי שנה יהיה לי עוד ועדה רפואית לקבוע פרופיל מחדש.

אז הייתה לי ועדה רפואית, והעניין הוא שבגלל שהרשתית שלי לא נצמדה לגמרי, חשבו שאולי אני צריך עוד ניתוח, אבל בסוף החליטו שאני צריך להיות במעקב- ורק אם זה מחמיר אז אני יכנס לניתוח שלישי.
אז הרופא בועדה רצה שאני אספר לו הכל מהתחלה, ובקיצור הוא אמר שהוא משחרר אותי מהצבא כי יש לי הרבה בעיות בעין.
אז השתחררתי, לא חשבתי כל כך על כל המשמעויות של לקבל פרופיל 21, ולא היה לי יותר מידי זמן לחשוב, אז ששאלו אותי אם אני רוצה להתנדב אמרתי שלא.

אבל חשבתי על זה, ודי קשה לי עם ההחלטה הזאת של לקבל פרופיל 21 אני דואג גם מוסרית וגם מבחינה של ראיון עבודה בהמשך שלא יקבלו את זה בצורה יפה שלא עשיתי צבא מלא.
אז האמת שאני לא בטוח אבל רציתי לשאול האם אני יכול עדיין להתנדב? ואם כן, לכמה זמן איך זה הולך? הייתי אמור להשתחרר ביוני 2015 אז אני משתחרר באותו תאריך?

eran544

New member
אתה יכול להתנדב ע"י פנייה למדור מוחזרי שירות

שנועה מוזמנת לרשום את הטלפון שלהם, אבל תצטרך להשלים את השירות שלך ככה שתשרת בצבא 3 שנים, כלומר אם שירתת עד עכשיו שנה ו-4, תצטרך להשלים שנה ו-8 מהרגע שתוחזר לשירות, ככה שאפשר להניח שזה לא יקרה ביוני 2015

נ ו ע ה 12

New member
היי, ברוך הבא

אתה יכול להגיש בקשה לחזור לשירות. יש על זה מאמר בפורום (כלים ומידע > מאמרים > מידע חיוני > מוחזרי שירות), אני פשוט מהפלאפון אז אין לי קישור ישיר. במידה והבקשה תאושר תאריך השחרור יישאר זהה. לא יודעת אם שמעת אבל ידוע שמתנדבים מטופלים באופן אזרחי ע"י קופ"ח; זה נכון כשמדובר בחיילים שקיבלו פטור לפני הגיוס. במקרה שלך, מוחזר שירות, הטיפול הוא ע"י הרפואה הצבאית.

נ ו ע ה 12

New member
סליחה, התבלבלתי

תאריך השחרור לא ישאר זהה. הכוונה היא שכן תשלים ל-3 שנים, זה לא שהפז"ם דופק כרגע.

zzzz28

New member
הפזם

הצבא לא דופק כרגע אבל הייתי חצי שנה בפרופיל 24 מסופח לרם ד ואמרו לי שאני לא אצטרך להשלים את הזמן הזה, אז בעצם אם אני מתנדב אני כן צריך להשלים את הזמן הזה שבו הייתי באי כשירות ארעית?

zzzz28

New member
התייעצות נוספת

הבנתי שאם אני רוצה להתנדב צריך גם להגיש מצב רפואי עדכני עכשיו הקטע זה שהמצב שלי לא כל כך יציב כי אמרו לי שאני צריך להיות במעקב ואם זה מחמיר אני עושה עוד ניתוח ואם לא אז לא.

עכשיו יש לי ביקורת עוד חודש וחצי, עדיף לחכות עוד חודש וחצי ולהציג מסמכים רפואיים שהמצב נשאר יציב, או שעדיף כבר עכשיו להציג את המסמכים הרפואיים שיש?

כי הבנתי שאם רואים שיש אפשרות להדרדרות במצב (שהמצב לא יציב) לא מאשרים את ההתנדבות.

בנוסף האם יש לי אפשרות להציג עכשיו מסמכים רפואיים בפנייה להתנדבות ואם ההתנדבות לא מאושרת- לנסות להגיש בקשה להתנדבות שוב בעוד חודשיים?

תודה.

נ ו ע ה 12

New member
אני הייתי מגישה בעוד חודש וחצי, לאחר הביקורת.

על מנת שהבקשה תאושר כדאי מאוד שהמסמכים הרפואיים יעידו על מצב יציב ועל כך שלא צפויה הדרדרות בשל החזרה לשירות הצבאי.

אני לא רואה טעם ברעיון שהצעת - להגיש, לקבל תשובה (ככל הנראה שלילית) וכעבור חודשיים להגיש שוב, כיוון שלא בטוח שתוך חודשיים כבר תקבל תשובה לבקשה הראשונה...

zzzz28

New member
היי

כמה זמן בדרך כלל לוקח לאשר התנדבות?

בעצם אם מאשרים לי התנדבות רק לאחר 3 חודשים סתם דוגמא, אז בעצם התאריך שחרור שלי גם נדחה ב3 חודשים נכון?

Run for a Fall

New member
כן

כרגע אתה בסטטוס אזרח ובמערכת הצבאית מופיע כ"פטור"... הפז"ם כרגע לא דופק, בשונה מפרופיל 24. ולכן כדאי להריץ את התהליך כמה שיותר מהר.

ובכל זאת - מצטרף לעמדה של נועה שעדיף קודם לבצע את הבדיקה ולראות שהמצב הרפואי באמת יציב מספיק בשביל להתנדב ורק אז להתחיל בתהליך.

בהצלחה!

למעלה