פרופיל 21 רפואי ורישיון נהיגה

zzzz28

New member
פרופיל 21 רפואי ורישיון נהיגה

שלום אני נהג צעיר יש לי רישיון כבר כמה שנים ואין לי עבירות תנועה.
עשיתי 2 ניתוחים באחת מהעיניים שלי בגלל בעיות ברשתית (אחד מהם לפני שעברתי טסט אפילו), והצבא שיחרר אותי על פרופיל 21.

בעין שעשיתי בה את הניתוחים אני לא רואה כל כך טוב אבל בעין השניה אני רואה 6/6 (מושלם) עם עדשת מגע.
האם משרד הרישוי יזמין אותי לבדיקות רפואיות או יקח ממני את הרישיון? לא דיווחתי לו על הניתוחים האלה

be_roo

New member
סביר, ראוי ורצוי שמשרד הרישוי יזמן אותך

אותך לבדיקות, היות וראיה היא יכולת די רצויה לנהג.

אין לך סיבה לחשוש, ראיה בעין אחת בלבד לא שוללת את את היכולת לנהוג, אולי תחת מגבלות מסויימות כמו התקנת מראה פנורמית, כך שלאחר הבדיקה יגיעו למסקנה שזה אכן המצב, אין סיבה שלא תוכל להמשיך לנהוג.

efibau

New member
הייתי מחזק את התשובה הראשונה

שקבלת: אתה חייב ללכת לבדיקת עיניים ולו רק מבחינת אחריותך כלפי שאר הנהגים. אני מצרף קישור מתקנות התעבורה לעיונך. משפט המפתח בפנייתך הוא "בעין אחת אני לא רואה כל כך טוב". והתקנות מתייחסות ומפרטות מה זה אומר מבחינה רפואית, שדה ראיה וכד. בקיצור גש לבדיקות הדרושות ובהצלחה.

Hugo Stiglitz

New member
ככל הנראה אין שום מניעה לנהוג ברכב פרטי

עם הבעיית ראיה שלך.

הדרישה עבור רישיון לרכב פרטי היא: "חדות ראיה: 6/12 בעין אחת לפחות , שדה ראייה בקו אופקי לא גרוע מ-120 מעלות בשתי העיניים יחד. רשאי להסתייע במשקפיים או עדשות מגע".

אם זאת, החוק מחייב אותך לדווח למשרד הרישוי על כל שינוי במצבך הבריאותי, המלצתי היא ליצור קשר עם מוקד משרד הרישוי ולקבל מהם הנחיות להמשך. אני מניח שיבקשו ממך להגיע אל משרד הרישוי עם טופס של בדיקת עיניים חדש.

לגבי הפרופיל 21 , אין לי מושג מדוע שוחררת עם פרופיל זה וגם לא ממש מעניין אותי - תיקח בחשבון שמ.הרישוי עלול להתעורר יום אחד ולקחת ממך את הרישיון עד שתעבור בדיקות, תתעניין במוקד לגבי זה.

את כל השאלות בפני המוקד אתה יכול לעשות בלי להזדהות.

Hugo Stiglitz

New member
ואגב, אין שום דרישות לאביזרים עבור נהג הרואה

רק בעין אחת, לא מראה פנורמית ולא שום דבר אחר - אז אין שום סיבה שלך יהיו המגבלות הללו.

אם תרצה להוציא רישיון לאופנוע "כבד" או משאית - הדבר יהיה מורכב יותר ושם הדרישות שונות מבחינת ראיה וכאן אולי תהיה מוגבל\לא תוכל להוציא רישיון נהיגה לחלק מהדרגות.

למעלה