פרופיל 45 נפשי

• פותח הנושא svms
  • פורסם בתאריך

svms

New member
פרופיל 45 נפשי

איזה השלכות יש לפרופיל נפשי להמשך? זה ישפיע בעבודה או בכלל בהמשך החיים? תודה

IronLionZion

New member
זה בעיה.

בהרבה מקומות עבודה מאלצים אותך לחתום על ויתור סודיות של התיק הצבאי. או שלא מקבלים אותך אם לא עשית צבא. אבל אם אתה מחפש עבודות פשוטות אפשר בד"כ להסתדר.

ina dada

New member
זו בעיה למי שרואה בזה כבעיה..

הרבה ממקומות העבודה הם מקומות עבודה מנוולים - ולכן הם יבקשו ויתעקשו לדעת על עברך הצבאי - בדרך כלל באה סלידה ישירה ממקומות עבודה מין הסוג הנ"ל ולכן אין מה להגות בעניין. מקום עבודה הגון - לא ידרוש בעברך הצבאי אלא במה שקשור למקום העבודה ולמעלליך המקצועיים - ולמקומות עבודה מהסוג הנ"ל יש לחבור.

זאת לא בעיה

אסור למעסיק לשאול מה הפרופיל הצבאי שלך. הדבר נוגד הן את חוק "שיוויון הזדמנויות בתעסוקה" והן את חוק "הגנת הפרטיות". כלומר, גם לפרופיל 21 לא צריכות להיות השלכות בהמשך החיים (מה שנקרא "האזרחיים"). אולם הלכה לחוד ומעשה לחוד. בישראל מקובל להפלות את אלו שלא עשו שירות צבאי (ולו חלקי) - כשהדבר מכוון בעיקר להדרת האוכלוסיה הערבית. אם אתה יהודי, ועוד היית בצבא, אין לך יותרמדי ממה לחשוש. להיפך, בזכות הפרופיל הנמוך סביר שלא יזמנו אותך הרבה למילואים - ויש מעסיקים שזה מבחינתם ייתרון.

IronLionZion

New member
אני דווקא שמעתי

על לא מעט בעיות שעשו ליהודים שלא עשו צבא. אפשר להבין את זה. בקרב אלה שלא עשו צבא יש יותר אנשים שמתקשים להסתגל לסמכויות ומסגרות.

yair abitan

New member
אין קשר להפליה !!!!!!!

בשם הדמוקרטיה יש חובות ורק אחריהן באות הזכויות ! מי שלא ממלא את חובתו כאזרח במדינת ישראל-במדינה הדמוקרטית היחידה במזה"ת-לא מגיות לא זכויות ! פשוט מאוד בלי יותר מדי פילפולים.

Alexco

New member
יפה מאוד שאתה אומר משהו

שהוא אנטי דמוקרטי בעליל בשם הדמוקרטיה. (על זכויות יסוד שמעת?)

האפי לי

New member
אין

ע"פ חוקי צהל נכון לסוף 2001 פרופיל נפשי נרשם כרפואי לכן אלא אם כן אתה עובד במשרד ממשלתי אין סיבה שמישהו ידע יותר משהיה לך פרופיל רפואי נמוך למיטב ידיעתי בתעודת שחרור לא נרשם פרופיל אז בעצם אין סיבה שמישהו ידע פרופיל למעט שחרור מוקדם (פרופיל 21 ששוב נרשם רפואי)

האפי לי

New member
אני אומרת שהשתחררתי על רפואי

ואם דורשים הוכחה לכך שאני בריאה אני מביאה אישור רופא משפחה ומסרבת להוסיף על סיבת השחרור ("זה אישי", ויש חיה כזו שנקראת חסיון רפואי. מבחינתם יכול להיות שהיתה לי בעיה באיבר פנימי, מחלה כלשהי או בעות גב, זה לא ממש משנה ובגלל שהשינוי די חדש כמעט אף אחד לא חושד שמדובר בנפשי)

barbq9

New member
יפה שאתם מייעצים לשואל .....

במקומות עבודה רבים (מדי) עוקפים (או מנסים) לעקוף את עניין הסודיות הרפואית. ישנם מקומות שאם תמסרו להם "סעיפי ליקוי" בטלפון קטן הם ידעו בדיוק מה פירושם. (כן זה לא חוקי, כן זה גם לא אתי - אז מה?) לכן כדאי להתכונן לסוגיה, לעשות שיעורי בית ולהעזר העצות שניתנו כאן. בעיקרון התשובה האחרונה של "האפי לי" נראית הטובה ביותר. אפשר גם לשלב (אבל בדיפלומטיות לא כעו"ד המגן בהלט על לקוחו...) את עניין הפרת חוק "שיוויון הזדמנויות בתעסוקה" וחוק "הגנת הפרטיות" - אבל אז 'המעביד' עלול להסתכל על המועמד בעין עקומה ולדחות אותו על הסף. בשוק הפרטי הקטן/בינוני חשוב יותר היום (לרוב) המועמד לגופו. גופים גדולים יותר מנצלים את כוחם לדרוס את פרטיות המועמד. Just my 2c

למעלה