פרופיל 64 - מהם אפשריות השירות?

פרופיל 64 - מהם אפשריות השירות?

שלום לכולם, בני קיבל פרופיל 64, סעיף נוירולוגי-הוא בעל קב"א בינונית ומעלה כנראה . רציתי לדעת באיזה תפקידים הוא יוכל לשרת והאם יש אפשרות שישלח ליחידה קרבית? כמו כן רציתי לציין שהיו לו מכתבים חריפים מאוד על הבעייה שיש לו, החלטנו שלא יראה אותם לצה"ל מחשש שלא יגויס, האם כדי בכל זאת להראות אותם לרופא הצבאי?

אשד4

New member
הסתרת מידע

עטרה שלום, הבן התחבט בזמנו לגבי מכתבים רפואיים. כמובן, שאנחנו עמדנו על כך שהצבא יראה, ידע ויעדכן אצלו את הכל!!!!! דומני- (ויתכן שאני טועה, ויתקנו אותי המלומדים כאן...)שאפילו החוק הצבאי מחייב יידוע. אם חס וחלילה יהיו בעתיד בעיות הקשורות במידע שהסתרתם, הבן עלול לסבול פעמיים. גם מהבעייה עצמה וגם מהאשמות הצבא שלא דיווח. על כל מקרה- בהצלחה אשד

The Blue Fairy

New member
לא כדאי להסתיר מידע

כי בסוף זה יפגע אך ורק בבן שלך וחבל. כל עוד הוא בעל פרופיל 64 הוא לא ישרת ביחידה קרבית, אבל אפשרויות השיבוץ שלו הן רחבות ובהתאם לקב"א ולדפ"ר שלו
תחכו למנילה ואל תדאגו :)

oshiko

New member
לא להסתיר - אבל להפעיל שיקול דעת

אני מסכים עם קודמי שבאופן עקרוני איו להסתיר בעיות רפואיות. יחד עם זה לא הייתי מפעיל את הכלל באופן גורף גם על השאלה האם להראות לרופא הצבאי את אותם מכתבים שיש בהם ניסוח חריף. אם אתם חושבים שהם יזיקו יותר משיועילו, למשל - על פי הכרתכם אותו הוא מתאים לתפקיד מסויים ומסוגל לבצע אותו, אבל גילוי כל החומר עלול להכשיל את קבלת התפקיד ולהשאיר אותו בתפקיד הרבה יותר מתסכל, אז לא חייבים להיות כל כך שקופים למערכת. תפעילו ראש גדול ואת שיקול דעתכם בשכל ובזהירות. המערכת יכולה להתנהג רק על פי קריטריונים יבשים ומספרים, ואלה לא תמיד מובילים לתוצאה אופטימלית מבחינת השיבוץ ומיצוי היכולת. ההיכרות האישית רבת השנים, בצירוף זהירות והתחשבות באזהרות הרופאים מצדכם, יעזרו יותר למציאת השיבוץ האופטימלי עבורו. לגבי שאלת האפשרויות - אי אפשר לעשות מסלול קרבי עם פרופיל 64. המינימום הוא 72. אפשר להתמיין למודיעין או למסלולים אחרים הדורשים מיון, אפשר להיות תומך-לחימה, ואפשר לקבל מגוון תפקידים לפני או בסוף הטירונות. האם השאלה לגבי קרבי מרמזת על כך שזה מה שהוא רוצה?

שויו

New member
פרופיל 64

הבן שלנו עם הפרופיל הזה. כמו שאמרו לפני יש מגוון אפשרויות . ההמלצה שלי היא לאחר קבלת המנילה ללכת למשהו ייעודי. ללכת למיונים שישלחו לו ואם יש קד"צ שהוא רוצה אז להתכוונן אליו. הבן שלנו לא רצה לעשות את כל הנ"ל, היה בטוח בעצמו שיקבל מה שביקש ובבקו"ם שלחו אותו להעדפה האחרונה שלו, למשטרה צבאית (בעיני לא נורא אבל הוא לא מרוצה). עמדו לפניו למשל אפשרויות ללכת לקצונה ייעודית וכמה מיונים. בענין הסתרת מידע - לא יודעת מה זה "ניסוח חריף". בגדול לא הייתי מסתירה מידע כמו אבחנה כי זה עלול לפגוע בסופו של דבר בילד. בהצלחה רבה

סמדר בנ

New member
אפשרויות

יש אפשרות לשרת ביחידה קרבית - אך לא בתפקיד לוחם, או בתפקידים שדורשים פרופיל קרבי (הדרכות מסוימות למשל). יציעו לו תפקידים המתאימים לקב"א שלו ולפרופיל.

למעלה