אכן יפה ומלכותית. תראי, לדעתי עדיף מראש למנוע מהפרווה להגיע
למערכת העיכול ולכן השיטה הכי יעילה למנוע כדורי שער זה סירוק. כל שיטה אחרת היא רק כלי עזר להתמודד עם הפרווה שכבר הגיעה למערכת העיכול. מזונות נגד כדורי שער בד"כ מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים שגורמים לפעילות מוגברת של מעיים וכך עוזרים לכדורי שער לצאת החוצא בדרך "טבעית" יותר לעומת הקאות. אבל כמות רבה של סיבים אינה טבעית לחתולים ויכולה לפעמים לגרום לעצירות כי הסיבים האלה סופגים יחסית הרבה מים. נדמה לי גם שלפעילות מגברת של מעיים יש תופעות לוואי אבל אני לא בטוח.
אני יכול להגיד לך שלחתולים שלי גם יש פרווה ארוכה, הם אוכלים אוריג'ן ובעבר אכלו גם גו וכמעט ואין להם הקאות של כדורי שער. והם לא כ"כ אוהבים להסתרק כך שלצערי אני לא יכול למנוע מהם לבלוע פרווה בצורה מספיק יעילה ע"י סירוק.
בגו יש 1.5% סיבים, באוריג'ן ואקאנה יש 3% סיבים כך שאולי הם עדיפים על גו בהבחינה הזאת.
בנוסף אפשר וכדאי לתת לחתולים דשא - להביא מבחוץ או לגדל בבית. דשא מכיל בין היתר הרבה סיבים תזונתיים וזה משלים את כמות הסיבים שיש במזון. אפשר גם להוסיף סיבים "טהורים" בצורות אחרות אבל לרוב זה מיותר לגמרי.
אם בכל זאת את מעדיפה לקנות מזון עם כמות גדולה של סיבים תזונתיים אז יש נוטרם דגים ללא דגנים - יש בו 5.5% סיבים.