פרופסור חסרת אמונה

Shila0208

New member
פרופסור חסרת אמונה../images/Emo41.gif

האם קיומן של הדתות השונות וההבדלים בינהן הן המקור ההסטורי למלחמות ולשנאה בין עמים ולאומים? אנטישמיות..איסלם...פאשיזם..קומוניזם.. מאז ועד היום, האם יכול היה להיות עולם טוב יותר? חומר למחשבה.

Thestral

New member
דיון מעניין../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

שיכול להמשך לנצח
אני חושב שכל דבר הוא טוב במידה מסוימת, זה שאנשים מסוימים לקחו את הדת למקומות קיצוניים ובשמה רצחו ועשו דברים איומים לא אומר שאם לא היתה דת אז היה יותר טוב, יכול להיות שבלי הדת היתה יותר אנדרלמוסיה. וכמובן יש את הצד שאומר שהרבה אנשים דווקא למען הדת פועלים כדי לעזור לאחרים. ויש את אלו שמשתמשים בדת כדי לנצל אחרים לטובתם. לכל אלמנט באנושות ובטבע יש כמה צדדים, הרי לא הכל יכול להיות רק טוב. התמימות והפחד של בני-האדם בעיקר "הרשתה" לאנשים להשתמש בדת לדאי-אלו דברים. כמובן שהתמימות והפחד ננטעו באנשים על-ידי הדת. כמו שאמרתי הנושא מסובך ביותר. מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי:X

שחר ש10

New member
תאוריה מוטעית לגבי הדתות

דווקא מי שהביא הכי הרבה שפיכות דמים לעולם לא דגלו בדת. סטאלין לא בא בשם דת. הקומוניזם שרצח הכי הרבה אנשים היה לחלוטין נגד דת. גם הנאצים לא בא בשם שום דת. לכן לא נכון להגיד שהדתות הביאו את המלחמות לעולם. חוץ מזה הדתות הן שהביאו את מושג החסד

buffgirl

New member
דיון באמת מעניין... ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

אני לא מסכימה עם גרייס. לדעתי כל המלחמות לא נעשו בשם הדת, אלא אנשים השתמשו בדת קדם לקדם את האינטרסים שלהם ולמשוך את ההמונים. לגרייס היתה טעות אחת שעליתי עליה, היא מכלילה גם את השואה בארועים שקרו בגלל דת. השואה לא קרתה בגלל דת, אלא בגלל גזע. אם יהודי היה ממיר את דתו, גם פני השואה עצמהו עליית היטלר, הוא היה נחשב כי יהודי, כי מבחינת הנאצי הגזע השמי, שאליו משתייכים היהודים, הוא גזע נחות בהרבה מן הגזע הארי ומהווה איום להגשמת ומימוש הייעוד הגדול של הגזע הארי. אין לזה שום קשר לדת, ולמעשה, לדת לא היה תפקיד גדול בעניין, ורוב מי שהשתתף לא עשה זו מבחינה דתיתי, אלא מבחינה אידיאולוגית כנגד הגזע הארי, לא הדת היהודית. רק רציתי להבהיר את זה. לדעתי מנהיגים, בתקופות שונות ומקומות שונים, בוחרים לקחת את הדת ולהשתמש בה במקדם לדעותיהם והשקפת עולמם כי הם יודעים שההמונים מאמינים בדת זו ויעשו כמעט כל מה שצריך בשמה, בין אם אלו מסעות הצלב, פעולות טרור ודומיהן. לדעתי לא צריך להכליל, שכן אני מאמינה שאין דת או עם רע, אלא יש אנשים רעים וזו חובתנו להפריד בין השניים. אם בראש הכנסייה עמדו פעם אנשים מושחתים שניצלו את אמונת העם שלהם לטובת הצרכים שלהם והאידייולוגיה ואינטרסים שלהם, זה לא אומר שכל הדת חוטאת וכל קבוצת המאמינים שלה הם אנשים לא טובים, הם פשוט נוצלו ע"י ראשי הכנסייה. גם באילאם ופעולות הטרור, אנשים בוחרים לקדם את האינטרסים שלהם ולבצע פעולות טרור, וכדי לקבל את תמיכת ועזרת עמם, ואולי גם של עמים אחרים, הם משתמשים במה שכתוב בקוראן כתירוץ שזה מה שכתוב בדת שלהם. לדעתי להאמין שהדת היא זו שהוליכה את מאמיניה אל עבר פעולות העבר, הווה ועתיד הנוראות היא תמימות ונאיביות מיותרת. קבוצת אנשים שאומרים להם אנשים אחרים, שהם עושים משהו בשם הדת, והקבוצה מצטרפת אליהם בשם הדת וגורמת לכאוס ובעיות אחרות היא קבוצת אנשים שמעדיפים לא להפעיל שיקול דעת אלא לקבל את הכל כמו שהוא מבלי להטיל ספק רק בגלל שהזכירו להם, שאיכשהו, זו מצוות האל. אני חושבת שהדת היא דבר שמתאים לאחד ולא מתאים לאחר, אך חשוב שתהיה אמונה. אז לאנשים כמו גרייס הדת לא מתאימה והיא לא מרגישה שייכת לכנסייה או לקבוצה דתיתי כזו או אחרת, אבל כנראה אנשים כמו בובי וג'ק כן זקוקים למסגרת הזו של הדת, היותר מאורגנת. האמת היא שלדעתי בובי פשוט רוצה להיות שייך לאנשהו וכשהוא שייך לקבוצה דתיתי כזו או אחרת הוא מרגיש שהוא חלק ממשהו גדול והמוני וזה גורם לו להרגיש טוב, שייך. וככה זה להרבה אנשים ובגלל זה אנשים התקבצו בדתות. כדי להרגיש שייכים, וכדי לקיים את הפולחן הדתי שלהם בצורה מאורגנת וברורה. אני לא חושבת שהדת היא דבר רע, להיפך, למי שזה מתאים לו שיהיה לו לבריאות וכל הכבוד לו שישי לו את האומץ והרצון להאמין. אני גם לא מאמינה שאם לא היו דתות אז המלחמות השונות לא היו פורצות ולא היה טרור. היו מוצאים תירוץ אחר לאחד את ההמונים למלחמות שווא ו/או פעולות טרור. ושוב אזכיר כי השואה לא קרתה בגלל דת, אלא בגלל גזע, זו טעות נפוצה. מקווה שהבהרתי את עצמי בצורה נכונה. בסכל מקרה, מאוד אהבתי את הדיון
הלוואי וירבו אלה!

Thestral

New member
את חכמה וזההה../images/Emo99.gif...../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

shiray

New member
צודקת, אבל

יש גם משהו במה שגרייס אמרה. גם אם נסתכל רק על 3 הדתות הגדולות- כל אחת מהן גורמת למאמינים באותה דת להרגיש עליונים, נבחרים, וטובים יותר משאר האנשים שלא משתייכים לאותה דת. כמו-כן אפילו תסתכלי רק על מה שקורה פה, במדינה הקטנה שלנו- אנחנו גרים בחור, אין פה נפט, אין כמעט מים, אחוז נכבד מהשטח שלנו הוא מדבר ועדיין יש פה מלחמות תמידיות על חלקות אדמה, שלרוב הסכסוך הוא סביב המקומות הקדושים (או בגלל שתושבי המקום התחלפו, ואנחנו חוזרים עוד לימי התנ"ך, כשבתכלס ארכיאולוגים אפילו שללו את האפשרות שהייתה נדידה של 40 שנה במדבר...). תחשבי אפילו על זה שללא הזיקה הדתית של העם היהודי לא"י, היהודים פשוט היו מקבלים את הצעת אוגנדה ולא הייתה שואה! ולא, אני חס וחלילה לא מאשימה אותנו ואת הדת היהודית בהתחוללות השואה, אבל אני כן אומרות שחוסר אמונה היה יכול למנוע אותה- משני הצדדים. וגם אולי זה בגלל שככה אני מאמינה, אבל אני גם הבנתי מהדברים של גרייס, שזה לא שכל המאמינים הם אנשים רעים, קנאים, שיעשו הכל וירצחו בלי בעיה למען שימור הדת שלהם, אלא שהדת עצמה, והכנסייה בראשה (כשמדברים על הנצרות) היא שגורמת למלחמות ממש כמעט תמיד- ולדעתי טענה זו נכונה. מה לעשות שכן, הרבה פעמים זה לא בגלל המאמינים עצמם, אלא בגלל השליטים הדתיים של אותו אזור. ולמה? אני תלמידת תקשורת, ובין היתר למדנו על המצאת הדפוס, ולדוגמה בלט מאוד העניין שהכנסייה ניסתה לדכות את המצאת הדפוס ותרגום התנ"ך כדי שאנשים לא יבינו מה הם קוראים! כדי שהמאמינים יאמינו מבלי לשאול שאלות, מבלי לפקפק בשום דבר בגלל שלא הייתה להם את היכולת! הם היו המון של בורים שנשלט בידי הכנסייה! ואכן, אותם אנשים ראו כערך עליון את שימור הדת, ואז אם האינטרסים האישיים שלהם. ואני יכולה לדבר על זה עוד שעות, כמו שכבר אפשר להבין, אבל מה שאני מנסה להגיד זה שהיה לא מעט צדק במה שגרייס אמרה, לגבי השואה את צודקת שהנאצים לא רצו להשמיד את היהודים בגלל הדת אבל המצב הגיע לידי כך בגלל כל מיני איסורים שהתחילו בגלל הדת בעיקר, וגם ייתכן מאוד שלולא הבדל המין ארצות אחרות בעולם היו שמחות לקבל אותנו. אני לא מסכימה לגבי זה שכל המאמינים רעים, והם אלה שרוצים בכל המלחמות, וגרייס כן הקטינה ראש בעניין הזה, למרות שאני לא זוכרת שהיא אמרה את זה, אלא התייחסה גם למנהיגים הרוחניים, אבל אני ממש לא בדקתי וראיתי את הפרק אתמול מאוחר אז אני לא סגורה על זה.

Thestral

New member
טנכית,../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

היהדות מטיפה לצניעות ויותר נכון לומר שהיא תומכת ברעיון שהיהודים הם העם הנבחר, לא העליון. האיסלאם פשוט לא מסכים לקבל רעיונות שונים משלו ומבטל את כל הדות האחרות מלכתחילה, זה לא ענין של עליונות זה ענין של העדפה וצרות מוחין והם דווקא הלכו לפי הענין שהם כמו העם החורג של היהודים לפי התנ"ך והקוראן. הנצרות למרות זאת נוטה לכיוון שהיא הדת הכי טובה מכולן. כמובן שאני מתייחס רעיון הכללי ולא לפירושים ספציפיים של ערבים נג יהודים, יהודים נגד נוצרים, נוצרים נגד ערבים וכדומה.

shiray

New member
אבל אלה דקויות

כמה פעמים שמעתי על זה שליהודים מגיעה בעלות בתור ה"עם הנבחר"... כל קבוצה רוצה להאמין שהיא הקבוצה הכי מובחרת, וזו שהכי מגיע לה, ושאלה שמאמינים במשהו אחר הם בורים שלא מבינים מהחיים שלהם... וצניעות והמושג עם נבחר פשוט לא הולך לי ביחד... פשוט לא. לפחות לא בשבילי.

Thestral

New member
נממממ...../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

צניעות ע"י העם, עם נבחר על-ידי האלוהים. זו לא ממש סתירה... כי אלוהים לא צנוע והעם לא בחר את עצמו אבל פה אנחנו כבר גולשים לפילוסופיה^^

shiray

New member
אבל זה מביא לדי אותה תוצאה...

שבה כל אחד חושב שהוא צודק, ויום אחד השאר יבינו כמה הם טועים... אבל כן, כבר גולשים לפילוסופיה...

בוודאי שלא,

המקור ההסטורי לכך הוא טבע האדם והשונות בדתות היא רק אחת הסיבות המשמשות לתירוץ הטבע האנושי, ולראיה , בכל דת יש פלגים ופלגי פלגים המוכנים להעלות על המוקד את אנשי הפלגים האחרים, גם בקבוצות חילוניות שומרים מכל משמר על הכלל "אדם לאדם זאב", יחידים באותה משפחה עושים מניפולציות וקושרים קשרים על מנת לשלוט ביחידים אחרים באותו תא, שונות בדת או בהשקפת עולם או בהשקפה פוליטית היא רק התירוץ

pembencipolisi

New member
אמת ויציב ונכון וקים

הדתות כולן ימח שמן וזכרן חסרות תועלת הביאו על היקום המזורגג רק השחתה עלי אדמות מלחמות לאין ספור ולאין סוף בברכתו הלעגנית של "אלוהים" מן-מניאק שאם הוא קים בכלל כל האגו-טריפ מתמצה בגרימת סבל ובצפיה במלחמות כאלו היו תחרויות אגרוף...

only me 27

New member
דת וכסף......./images/Emo70.gif

כל המלחמות הן או על רקע דתי(ג'יהד,מסעי צלב),או על רקע כלכלי... תחשבו על המדינה שלנו ללא תקציב ביטחון...פנטזיה.

DrRA

New member
קראו כאן

קראו כאן על ההבדל בין היהדות, שניתנה מה' ישירות, לבין הדתות האחרות, שהן רק "חיקוי" לאמת, ולכן במשך כל השנים הן מנסות לפגוע בנו. אבל, כמו שאמר אדיר זיק ע"ה בכתבתו האחרונה, בעזרת ה' אנחנו ננצח.

Im The Sun

New member
תמיד חשבתי על זה../images/Emo70.gif../images/Emo42.gif

לדעתי זה או אף דת או דת אחת.

ybardak

New member
לא באופן גורף

אני חושבת שדת יכולה להביא אנשים לעשות דברים נוראיים, והיא גם הביאה בעבר. לדוגמה: מסעות הצלב, פוגרומים ביהודים על רקע אנטישמיות מסורתית, ג'יאהד באיסלם ויש עוד הרבה דוגמאות. המלחמות של ימינו למשל, אם נוציא את המלחמה שמתנהלת נגד האיסלם הקיצוני, הן על שטח, על הגדרה עצמית של הלאומים השונים. כמובן שגם את המלחמות האלו ניתן לקשור לאינטרסים דתיים, אך רק בעקיפין. יש שנאה בין אנשים, ושוב, אני חושבת שהדת היא רק תירוץ לכך. לפעמים נראה לי שאנשים תמיד צריכים לשנוא מישהו/קבוצה מסוימת, שזה חלק מטבע האדם. הדת יכולה להביא אנשים לעשות דברים נוראיים. אבל מצד שני, בדת יש גם ערכים שאנשים מסוימים מקיימים רק בגלל שהדת מכתיבה להם. בקיצור, אני חושבת שכמו בכל דבר יש טוב ויש רע ושאת הכל צריך לקחת במידה. אני בהחלט חושבת שבסופו של דבר הדת תעלם מהעולם ופשוט יהיו ערכים ומנהגים שלפיהם יחיו אנשים. וגם אז יהיו מתיחויות בגלל השוני בדרכי החיים. לפי דעתי גרייס צדקה באיזשהו מקום, אבל היא בהחלט הקצינה את הדברים כאשר היא הפילה את כל האחריות לרוע בעולם על הדת.

הסתכלו סביבכם

הבה נסתכל מה נעשה אצלנו, מספיק לראות כמה אנו מפורדים, השמרו ממלחמת אחים, באשר למלחמות...צרה צרורה.בידי מי הכוח לראות את האבסורד שבכך?

למעלה