לא ממש קשור. העלתי לכאן בטעותואוו. כבר אין גבול כמה נמוך לרדת רק לשם רייטינג?
בשביל מה להביא שוב את לס? הוא לא מומחה לקורונה, דעותיו בנושא ידועות, אפילו לוי עצמו שואל ומייד מתנגד לתשובותיו...
ובכל זאת לא האמנתי למשמע אוזניי כשהוא צידד בחיסון הסיני. הוא שמע חדשות מסין בחודשים האחרונים?!
נ"ב
מה הקשר לצרכנות?
"החיסון הסיני" זה צורת החיסון הרגילה שיש בכל החיסונים האחרים. היא מוכרת ויחסית בטוחה. כל חברת תרופות יכולה לייצר ככה חיסון נגד קורונה. אבל מישום מה מעוניינים לדחוף לנו חיסוני MRNA שהשפעתם שנים קדימה עדיין לא ידועות.ואוו. כבר אין גבול כמה נמוך לרדת רק לשם רייטינג?
בשביל מה להביא שוב את לס? הוא לא מומחה לקורונה, דעותיו בנושא ידועות, אפילו לוי עצמו שואל ומייד מתנגד לתשובותיו...
ובכל זאת לא האמנתי למשמע אוזניי כשהוא צידד בחיסון הסיני. הוא שמע חדשות מסין בחודשים האחרונים?!
אין חיה כזאת "צורת החיסון הרגילה שיש בכל החיסונים האחרים". עוד לפני חיסוני mRNA כבר היו לפחות 4 שיטות חיסונים, הנפוצות ביותר מבוססות על פתוגנים מומתים או מוחלשים, אבל הוותיקות ביותר והחדשות ביותר הן אחרות. אפשר לקרוא סקירה קצרה כאן:"החיסון הסיני" זה צורת החיסון הרגילה שיש בכל החיסונים האחרים. היא מוכרת ויחסית בטוחה. כל חברת תרופות יכולה לייצר ככה חיסון נגד קורונה. אבל מישום מה מעוניינים לדחוף לנו חיסוני MRNA שהשפעתם שנים קדימה עדיין לא ידועות.
אם שואלים אותי, אז גם היעילות של החיסון של פייזר נמוכה בצורה דומה ועשו מניפולציות במחקר בשביל להראות תוצאות טובות יותר.אין חיה כזאת "צורת החיסון הרגילה שיש בכל החיסונים האחרים". עוד לפני חיסוני mRNA כבר היו לפחות 4 שיטות חיסונים, הנפוצות ביותר מבוססות על פתוגנים מומתים או מוחלשים, אבל הוותיקות ביותר והחדשות ביותר הן אחרות. אפשר לקרוא סקירה קצרה כאן:
סוגי החיסונים – מדעת (midaat.org.il)
הבטיחות של החיסון לא תלויה ישירות בשיטה, יש חיסונים מומתים/מוחלשים שהוחלפו כי לא היו בטוחים מספיק. למשל החיסון הקודם נגד שעלת היה מבוסס על חיידק שלם מומת והיו לו הרבה תופעות לוואי והוא הוחלף בחיסון א-תאי (בטכנולוגיה חדשה יותר) שמבוסס רק על חלקים מהחיידק.
חיסוני mRNA בסה"כ מחקים את דרך הפעולה של הנגיפים – נגיף הוא קוד גנטי בתוך מעטפת, הוא זקוק לתא חי כדי לשכפל את עצמו, וזה מה שנגיפים עושים כשהם מדביקים אותנו. בחיסון mRNA במקום להזריק ישירות את החלבונים של הנגיף שמערכת החיסון צריכה להכיר כדי להתכונן ולהתגונן מבפניהם, מזריקים את הקוד שגורם לתאים שלנו לייצר את החלבונים האלה. זה נשמע יותר מלחיץ או מפחיד, אבל זה לא. זה לא משהו שנשמר בגוף ואין סיבה שיהיו לזה השפעות לטווח ארוך, mRNA מתפרק מהר.
הסיבה שנתנו כאן את החיסונים של פייזר (וקצת מודרנה) היא שהם היו הראשונים שהוכיחו בטיחות ויעילות והמטרה הייתה לחסן את האוכלוסייה במהירות האפשרית. עד היום היעילות של החיסון הסיני נחשבת נמוכה בהרבה (ממה שראיתי מדברים על כ-60%) וזה הרבה הרבה פחות משהיינו רוצים, זה לא יעיל מספיק נגד המגפה ואת ההבדל בתוצאות רואים במדינות שנסמכות על החיסונים הסיניים.
אז מזל שגופי הבריאות לא שואלים אותך אלא מתבססים על מחקרים... וגם התוצאות בשטח הולמות אותם.אם שואלים אותי, אז גם היעילות של החיסון של פייזר נמוכה בצורה דומה ועשו מניפולציות במחקר בשביל להראות תוצאות טובות יותר.
צריך גם מומחים שיבדקו ויקבעו אם המחקר נערך נכון. כי בדרך כלל מי שמזמין את המחקר מקבל את התוצאות שהוא צריך.אז מזל שגופי הבריאות לא שואלים אותך אלא מתבססים על מחקרים... וגם התוצאות בשטח הולמות אותם.
אכן צריך, יש, ובדקו. עוד משהו?צריך גם מומחים שיבדקו ויקבעו אם המחקר נערך נכון. כי בדרך כלל מי שמזמין את המחקר מקבל את התוצאות שהוא צריך.
מומלץ לשאול מומחים, לא אותך.אם שואלים אותי, אז גם היעילות של החיסון של פייזר נמוכה בצורה דומה ועשו מניפולציות במחקר בשביל להראות תוצאות טובות יותר.
באמת רעיון טוב. מהיום אני אפנה את כל מי ששואל אותי, למומחים.מומלץ לשאול מומחים, לא אותך.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.