פרוצדורה אלקטיבית וביטוח בריאות

Fellowship

New member
פרוצדורה אלקטיבית וביטוח בריאות

בן משפחה אמור לעבור פרוצדורה אלקטיבית (20 דקות בהרדמה),
יש בקליניקה פקידה שאמורה לעבוד עם חברת הביטוח בנושא ל Pre Authorization והוסבר שרק אם תהיה בעיה אז היה תהיה בקשר.

1. האם כך זה אמור לעבוד? לסמוך עליה וזה הכל?
לדעתי לא תלוש מהמציאות תרחיש שבו היא לא יצרה קשר מכיוון שהפרוצדורה מאושרת,
אבל דברים אחרים (נניח פענוח של הביופסיה) לא מכוסים וזה לא נראה לי קריטי לעדכן אותנו.

2. אני מעדיף לוודא מראש עם חברת הביטוח מה בדיוק מכוסה ואף לקבל זאת בכתב, מה עלי לקבל מהמרפאה כדי להעביר לביטוח לאישור?

א. קוד(י) הפרוצדורה שתבוצע.

ב. האם כל עובדים במרפאה הרלוונטים בצורה ישירה ו/או עקיפה עובדים עם הביטוח (רופא, מרדים, רדיולוג, פתולוג, טכנאי, מעבדות, מכונים חיצוניים וכו')
(מה המרפאה אמורה לומר לי? "כן, כולם עובדים עם הביטוח למעט X,Y,X"?)
לוודא שגם המתקן, גם הצוות הרפואי וגם כל הבדיקות הם In Network?

ג. קראתי ש"כדאי לבקש מראש הערכה של עלויות הטיפול מקצה לקצה (לפני הטיפול, הטיפול עצמו ומעקב)", האם זה רלוונטי? אם כן, ממי לבקש? מהמרפאה, בכתב?
במידה והכל מכוסה ו In Network, מדוע זה רלוונטי?

Fellowship

New member
מנסה לנסח בחדש ובקצרה, אודה לכל עזרה

לקראת ביצוע פרוצדורה אלקטיבית הדורשת אישור מראש מחברת הביטוח,
קיבלתי מהקליניקה את קוד הפרוצדורה והם גם אמרו שהסגל שלהם עובד עם הביטוח שלי.
&nbsp
אשלח לחברת הביטוח גם בעצמי את הקוד ואבקש אישור בכתב,
אבל כיצד מוודאים שכל המעורבים הפוטנציאלים (המתוכננים והלא מתוכננים) הם In Network?
לשאול את הביטוח נראה לי פחות רלוונטי (כיצד הם יכולים לדעת מי בדיוק עובד במרפאה),
לשאול את המרפאה אפשר, שאלתי, אמרתי לי "כן", כיצד אני יכול לוודא זה באופן רציני וממוסמך?
בנוסף, האם כדאי לבקש מראש מהמרפאה(?) הערכה של עלויות הטיפול מקצה לקצה (לפני הטיפול, הטיפול עצמו ומעקב)?
&nbsp
רוב תודות.

klemiki

New member
תשובות

ראשית באיזוו מדינה אתה? יש מדינות שזה פחות בעייתי (ניו יורק).
שנית, כן אתה צריך לשאול ולשאול שוב, לנדנד.
כל בדיקות הדם כל הבדיקות האחרות לוודא.
&nbsp
אם אתה עושה שופיניג , אחד מהתנאים שתציג זה שיציגו לך מי הספק שירות של כל אחד מהאנשים.
&nbsp
אבל הכי טוב זה לדבר עם הביטוח, הם יודעים איזה מקום יש להם בעיות ואיזה לא, תתקשר להתיעץ איתם

למעלה