פרוצדורות עזיבה- עדכון מצב ושאלה

Regina Phalange

New member
פרוצדורות עזיבה- עדכון מצב ושאלה

ובכן פורום לוהט ומלהיט שלי, להלן עדכון מצבי שבו אתם בקיאים הרבה יותר מכל מכריי ומשפחתי- יחדיו: לאחר קבלת כל ציוניי, נוכחתי לדעת שהשד לא נורא כל כך, ובמקום 4 מועדי הג' שחשבתי שצפויים לי- צפוי לי רק מועד אחד נוסף הכרחי. ועל כך נאמר: לא להילחץ לפני שיודעים לאיזה כיוון תוקננו הציונים. החלטתי לא לגשת למועד הזה, כי: א. אין לי כוח ב. אני לא רואה בזה טעם ג.מועדי ג' יהיו לפני ובזמן תחילת שנה ב', ואני לא מתכוונת להתחיל לשלם שומדבר ביודעין שאחר כך אצטרך להסתבך עם קבלת הכספים חזרה, וכו'. הקיצר, מתגייסים. עם תעודת חובשת-בלאי ביד, נקווה שצה"ל יעשה 1+1 ולא יצא לו סרט פורנו של רוני דואני, אלא 2.
אגב, טיפ לעתודאי העתיד: ליהי וסמדר אינן אגדות, הן אכן קיימות ואף נפגשנו איתן. להגיד שהייתה זו חוויה מלבבת? לא, למען האמת היתה זו שיחה משביזה ולא נעימה לאף אחד מהצדדים. וכל מילה נוספת תסכן את מעמדי בצה"ל, תבינו לבד לאן נושבת הרוח. אז במקום ליצור קשר עם אחת ה... (איזי ג'ני, לפני שתסגרי 28 במחבוש) "בנות" הנ"ל, התקשרתי לשלומי. שלומי אמר לפקסס בקשה, לפרט סיבות, ועל פיהן יחליטו כמה מענקים אני אאלץ להחזיר לצבא. אחר כך צפויה לי פגישה עם הוד רוממותו, סגן קרפ"ר (גם איתו נפגשנו, עושה רושם של בחור נחמד, אבל לא בניתי על דייט לוהט אחד על אחד איתו דווקא). כל הפרוצדורה הנ"ל לא צפיוה לקחת יותר משבועיים, לדברי הקדוש שלומי הנ"ל. הפעם יש לי שאלה אחת אליכם: מה לעזאזאל אני רושמת בתור סיבות? (כשהמטרה היא כמובן להחזיר כמה שפחות מענקים... אמנם פטריוטית אנוכי וכו', אבל עשירה אני לא, לא סתם בניתי על עתודה בערך שנתיים לפני שהבנתי לאן נכנסתי). כי יש המון סיבות, לא אחת ולא שתיים, וקצת קשה לנסח אותן. "לא מתאים לי" נשמע לקוני מדי. יש ניסוח שיישמע טוב ולא יגרום להם לשלוח אותי לבסיס נידח בנגב, לנקות רימונים במשך שנתיים? ומה לעזאזל שם משפחתו ומעמדו של שלומי המדובר? תודה מראש, חופש נפלא, ובהצלחה שנה הבאה למתקבלים

moranille

New member
היי מתוקה

נתחיל מזה שעצוב לי לשמוע שהחלטת לעזוב. נתחיל בעזרה הכי ממשית שאני יכולה לתת כרגע- סג"מ שלומי חזות. איך את לא מחזירה מענק? אין לי מושג אבל בעיקר את רוצה לעזוב כי את חושבת שלא היית מספיק בוגרת כקיבלת על עצמך החלטה שלא באמת ידעת עליה את כל הפרטים. תזכירי את כל השיחות שעברת בקורס ושהשפיעו עליך, וגרמו לך לחשוב פעמיים אם זה באמת מה שאת רוצה. חוצמזה שלימודי הרפואה גרמו לך לחשוב שאולי את לא באמת רוצה להיות רופאה וכו'.. אני לא יודעת אם אני מכוונת לכיוון אליו נושבת הרוח, אבל ניסיתי.

../images/Emo12.gifוואו

צריך לא מעט אומץ בשביל לעשות את הצעד הזה, אז קודם כל שיהיה בהצלחה, אני מקווה שזה באמת הדבר הכי טוב בשבילך. עכשיו, בקשר לסיבות- ממה שהבנתי משיחה עם איזה יועמ"ש צבאי לעתיד, הדרך הכי טובה להתחמק מהחזרת מענקים היא להזכיר להם שגם לך יש כח עליהם, בדמות חוזה לא חוקי (את לא תאמיני כמה חורים יש בכל הקונספט שנקרא עתודה) - בעיקר מבחינת כל העניין שאף אחד פה לא באמת קרא הכל לפני שחתם... חוץ מזה, תנגני על זה שאת עושה להם טובה, (בניסוח אחר כמובן) בזה את עוזבת רק אחרי שנה ולא 5 שנים, וככה לא מבזבזת כספי צבא על מענקים וקורסים מיותרים (והרי כספי קורסים לא מחזירים בכל מקרה...). חוץ מזה, אני לא זוכרת אם את נחשבת עתידים או לא, אבל באופן כללי הם מוותרים יותר לעתידים, שתדעי. בקשר ללמה את לא ממשיכה לימודים? פה, האמת תעשה את העבודה הכי טובה. כי אם הסיבה מספיק רצינית בשביל שתפסיקי תואר, היא תהיה מספיק רצינית למדור עתודה.

ג'ני שלום

אני לא ממש מכיר אותך אבל את צה"ל ובפרט את הנפשות הפועלות בחר"פ אני מכיר לא רע ולכן אומר לך את שאומר. א) שיחה עם סגן קרפ"ר - אם זה עדיין ארז און אז אין לך ממש מה לפחד ממנו. הוא סה"כ בחור נחמד. אם זה מישהו אחר את יכולה לכתוב את השם שלו וסביר להניח שאו שאני אכיר אותו או שאוכל לברר לך פרטים. בכל מקרה את יכולה לפעול בכמה מישורים בשיחה איתו: - את יכולה לומר לו את האמת ואת הסיבות האמיתיות למה את רוצה להפסיק. זה גם מה שאני ממליץ. סביר להניח שלאחר מכן הוא או ינסה לשכנע אותך להמשיך או יפנה לרגש הפטריוטיות שלך ויאמר לך כמה שחסרים עתודאים בצה"ל. שיחת נפש זה האופציה הטובה. האופציה השניה היא שהוא יאיים עלייך בסנקציות. יכול להיות גם שילוב של השניים. חשוב לומר שלא כל מה שהוא יאיים הוא יכול בהכרח לבצע. הוא סה"כ אל"ם - אופציה אחרת היא לנסות למרוח אותו בסיבות אחרות ללמה את לא רוצה עתודה ( הלימודים קשים, המצב בבית קשה וכו') לא ממליץ אם כי יש מצב שיחסך ממך השיחת נפש (גם לא בטוח). ב)סיבות לעזיבה/מענקים - גם פה אני ממליץ לרשום את האמת. מהכרות עם צה"ל כנראה שתיאלצי להחזיר את רוב רובם או כל המענקים שקיבלת. צה"ל לא פרייר ואם את לא ממלאת את חלקך בחוזה עימו אין שום סיבה שהוא ימלא את חלקו. מצבך אינו שונה מקצין שמחליט להפר חוזה ולהשתחרר ונאלץ להחזיר מענקים שהוא קיבל. עוד לא ראיתי קצין שסיים חוזה ולא דרשו ממנו החזרים על מענקים שהוא קיבל. צר לי לומר לך אבל כנראה שאת לא תהיי שונה. ממליץ לך לדרוש את החוזה שחתמת עליו עם צאתך לעתודה ולעבור עליו עם עו"ד במידת האפשר או עם שכלך במידה ואין עו"ד. הכל יהיה מפורט שם וצה"ל לא יסטה ממה שכתוב שם. ג) תפקיד בצבא: גם כאן אני לא איש בשורות. קורס חובשים צבאיים בצה"ל קיים בשתי מתכונות : חובש כללי 06 וחובש קרבי 07 ההבדל הוא שבועים של הכשרה בפריסות תאג"ד ותירגולי אר"ן נוספים - אז מה זה בעצם 05 את שואלת? חובש 05 לא לומד את הזבל שנקרא פרמקולוגיה צבאית (חומר ברמה מאוד מאוד ירודה) ולכן אין הוא מוסמך לתת תרופות ולכן הוא אינו יכול לשרת כחובש במרפאה או בגדוד. חובש 05 לומד רק חבישות וCPR (כך היה בתקופתי) ולא את כל הנספחים. רק עתודאים ובעבר אנשים מיחידות מיוחדות עושים את הקורס הזה והוא לא יאפשר לך בפני עצמו לשרת כחובשת. אני מכיר את הממ"ג של מגמת חובשים ואני אשאל אותו יותר בפירוט האם אפשרי להשלים מ05 ל06 או 07. אני אישית לא מכיר דבר כזה (אם כי יש קורס השלמה מ06 ל07 ומ07 ל08) ד) נקמת הצבא: אם תצאי מהמסלול של עתודה ותתגייסי לדעתי את תהיי ככל מתגייס והבקו"ם ישבץ אותך ולא חיל רפואה. צריך לברר את זה אבל אם זה המצב גורלך יהא כגורל כל מתגייסת. אני כן מכיר אנשים שיצאו לעתודה יעודית וכשהם רצו לפרוש איימו עליהם בשירות תענוג במקומות נפלאים כגון 5050 או איזה מחסן ציוד ליד אילת אבל הם כבר היו משוייכים לחיל שלהם. לדעתי את אם תצאי מעתודה תצאי משיוך לחר"פ וזה לא יהיה גורלך. אני גם את זה אנסה לברר... אני לא מכיר את ליהי וסמדר אבל אם הן מי שאני חושב (מחליפות את רוזלין שהייתה בתקופתי והרמ"דית שלה) אז אין לך ממה לפחד. הן סתם דגי רקק בלי שום כוח על שאר צה"ל אלא רק על עתודאים וגם שם זה מוגבל. אין להם שום השפעה על הצבתך בצבא בתור סתם חיילת שמתגייסת לבקו"ם אם כי סביר להניח שאם תבקשי הצבה בחר"פ לאחר שיצאת ממסלול עתודה ותיצטרכי עזרה מהם זה כנראה לא יעבוד... זהו פחות או יותר. אם יש לך עוד שאלות תרשמי ואני אנסה לענות

Regina Phalange

New member
היי,

תודה על התשובה המפורטת. א. השם ארז און מוכר לי אבל אני לא בטוחה שזה הוא (העתודאים שהיו בקורס- אתם זוכרים איך קוראים לו?). בכל מקרה, באילו סנקציות מדובר בדיוק? מה כבר הוא באמת יכול לעשות לי? ב. הסיבה שרציתי להימנע מהחזרי מענקים היא מקרים שקראתי בפורום עתודה, על עתודאים שלא נאלצו להחזיר כלום אם לא סיימו 70% מהתואר הראשון שלהם. כידוע, אם אני אחרי שנה א', סיימתי רק 33% בערך מהתואר הראשון. אבל גם אני במקומו של הצבא הייתי דורשת את הכסף שלי חזרה, אז זה לא מפתיע. אם כבר סיפורי הפורום ההוא הפתיעו אותי הרבה יותר. אני מניחה שהגורל יהיה זהה אם אני בעתידים, נכון? ג.הבהירו לנו מה סמכותינו בתור חובשי 05 ("חובש-בלאי" בסלנג שלנו). ברור שאני לא יכולה לשרת ככה. שלומי הנ"ל אמר שהעובדה שאני חובשת (סוג של...) ייתן להם כיוון לגבי השיבוץ שלי בסדיר, אבל לא יכל להבטיח כלום כמובן. הממ"ג מקסים, אני אשמח אם תשאל אותו לגבי ההשלמות האלה. ד. שאלנו את סמדר לגבי נקמות מסוג זה, היא אמרה שהצבא לא מחפש לדפוק אף אחד בכוונה. מצד שני, אי אפשר באמת לסמוך על זה.. אגב, אם מראש יועדתי לקצונה, אבל אני פורשת מהמסלול הנוכחי, מה הסיכוי שיתנו לי לצאת לקק"צ בעתיד? ואם מציבים אותי בחר"פ באמת, מאילו תפקידים שם אפשר יהיה לצאת לקצונה? במה זה תלוי? (כבר אמרו לי שאלה שאלות צעירות ואני ארד מהרעיון מאוד מהר כשאהיה בתוך שירות, אבל סתם לידע כללי
) תודה רבה על העזרה

Regina Phalange

New member
ועוד משהו-

הקורס והטירונות (05 קורס, 02 מקוצר טירונות) נעשו במתכונת של מילואים, אז אני אמורה לקבל על זה תשלום עוד מעט. הגיוס יכול לפגוע בזה? ומה לגבי הטירונות? בהנחה שאני לא הולכת לקרבי (ואני לא), אני אצטרך לעבור עוד טירונות למרות שהוכשרתי כביכול 02?

תשובות

על הימי מילואים שעשית את תקבלי כסף. ואם הכסף מתעכב אפילו ביום תקבלי אותם ותתקשרי לנציג תלונות כל יום עד שיתן לך את הכסף. לא נראה לי שיכריחו אותך לעשות טירונות שניה. חבל לצה"ל על הכסף. מצד שני צה"ל די מטומטם ויתכן שתיאלצי לצרוח קצת כדי שיבינו שעשית כבר טירונות

תשובות

כל עתודה היא שונה ומקבלת מענקים שונים. דינך יהיה שונה ממישהו שלומד שנתיים לוגיסטיקה כדי להיות קצין לוגיסטיקה עתודאי ואת מקבלת מענקים שונים. ברפואה מעניקים יותר מענקים ומאוד קשה לי להאמין שיוותרו עליהם. מה שמחזיר אותי לעצה הקודמת: תשיגי את החוזה שלך ושבי עם עו"ד עליו. ייתכן שאפילו תוכלי לעשות את זה עם עו"ד מקצין העיר אם כי אני לא בטוח. מה שכתוב בחוזה זה מה שיהיה. אם צה"ל מנסה לתת לך פחות מזה תקבלי (קבילה על כל דבר, על כל פיפס!). בקשר לשיבוץ - אם תחזרי לבקו"ם לשיבוץ והם יוכלו לעשות לך איזה קורס השלמה ל 06 אולי יהיה לך יתרון. אם אין קורס כזה אין שום סיבה שהם יעדיפו לתת לך הקצאה על פני כל אדם אחר. לאנשים בבקו"ם לא יהיה אכפת מה עשית בעבר אלא רק איך הם ממלאים את כל הקורסים. אולי אם תבקשי יתנו לך, אולי לא. למה שעשית בעבר באזרחות אין כל קשר. מה שעשית בצבא במקרה הזה לא מספיק כדי שישימו אותך במקצוע וזה כל מה שחשוב להם. מבחינתם את תופסת מקום בקורס חובשים כמו כל אחד אחר (חוסר יעילות צבאית - את עוד תכירי) הצבא באמת לא מחפש לדפוק אף אחד - הוא עושה את זה בסרט נע לכולם
אם יש לך נתונים לקצונה לא תהיה שום מניעה שתצאי לקצונה. מחר"פ אפשר לצאת לקצונה בעיקר אם אתה חובש אבל אפילו שיננית יכולה אם הנסיבות מתאימות (יש רק שיננית קצינה אחת אם אינני טועה והיא מפקדת קורס השינניות). גם תברואנים יוצאים לקצונה לפעמים אם כי זה נדיר. אני הייתי חובש ויצאתי לקצונה ככזה (קא"ר) עצה שלי אל תחשבי על קצונה עד אחרי שתהיי בצבא

kontsy

New member
רק טיפה להרגיע

את עדיין יכולה להגיע לתפקידים טובים בצבא, למרות נקמתו. גם לתפקידים בחר"פ. אני מכירה מישהו שהתחיל עתודה רפואית, אחרי שנה הפסיק, התגייס - עשה קורס חובשים (הוא לא עשה את הקורס אחרי שנה א' בכלל) והגיע להדריך בבה"ד כמו שהוא רצה (או בחוליה אני כבר לא זוכרת) אז בכל אופן, לא הכל אבוד ויש בהחלט אפשרות שתשיגי את מה שאת רוצה מהשירות. אגב אותו בן אדם אחרי הצבא התקבל שוב לרפואה (דרך ועדת חריגים) אבל היה צריך להתחיל משנה א'.

לא בטוח שזה נכון...

שמעתי על כמה אימוים מפורשים שהתקיימו בפגישות כאלה בין הסקרפ"ר לרוצים לפרוש מעתודה רפואית...

kontsy

New member
אז זה בדיוק מה שניסיתי להרגיע

שגם אם אכפת להם מספיק וגם אם ממש לא, תמיד אפשר לקוות שתגיעי למקום שתרצי כי זה כבר קרה לכמה וכמה עתודאים שפרשו ועדיין זכו לשירות מעניין ומספק. כמו כל דבר בשיבוץ צבאי זה גם מאוד תלוי באנשים שאת מכירה ובמזל...

סגן קרפ"ר יכול לאיים עד מחר...

אבל באמת נראה לך שהוא יצלצל כל יום לבקו"ם לבדוק איזה פורש מעתודה התגייס היום ואיך אפשר לדפוק אותו? לאיים לא עולה לו כסף

פשש

אומנם אני לא מכיר אותך אישית אבל על פי רושם ראשוני מעל דפי הפורום לא האמנתי שתפרשי. אפשר להתעניין מדוע? לצערי בבכל השאלות שלך לא אוכל לעזור. אציין רק שעתוראי שלנו שפרש אי שם בסמסטר שני עדיין קביל את מענק העתודה עבור סמסטר רביעי. ביזארי? אין ספק. ואף אחד לא הכריח אותו להחזיר את הכסף.

uriler

New member
נטלי: ../images/Emo10.gif

קשה לי להאמין שבסופו של יום תדרשי להחזיר את המענק. ייתכן כי הם ינסו לתת לך הרגשה מגעילה אבל בסופו של דבר קשה לי להאמין שמשהו יקרה. עצוב
חשבתי שהקורס דווקא יעודד אותך להשאר... המון הצלחה בהמשך הדרך!!!

למעלה