פרוקטוז

פרוקטוז

היום בפגישה עם הדיאטנית שלי, אמרתי לה שהתחלתי לצרוך את החלב סויה "במתיקות מופחתת" של תנובה. (אחרי שעד עכשיו צרכתי את המועשר, שמועשר בעיקר בסוכר
ׂׂ ) היא אמרה לי שזה גרוע כי ה"במתיקות מופחתת" מכיל פרוקטוז.
כשבאתי הביתה והסתכלתי ברכיבים של החלב הזה לא ראיתי את המילה "פרוקטוז". יכול להיות שזה מופיע לפעמים בשם אחר? או שכתוב סוכר והכוונה היא לפרוקטוז?
 

Gidi Shemer

New member
סביר שמדובר ב״סוכר״

או שהם משתמשים ישירות בפרוקטוז או שהם משתמשים בסוכר רגיל. הסוכר הרגיל האו למעשה סוכרוז שהוא די-סכריד של גלוקוז ופרוקטוז
 
מוזר

מוזר שעל האריזה עצמה כתוב רק "סוכר" ולא "סוכר פירות" ובתמונה שצירפת כן מציינים את זה.
בכל אופן הפעם כבר הזמנתי את החלב סויה של אלפרו ללא סוכר ומלח. נראה לי עדיף יותר מבחינה בריאותית ודיאטתית
 

vegetalien

New member
סוכר פירות אינו רק פרוקטוז,

אלא אם מדובר בעִבְרוּת קלוקל של המילה פרוקטוז.
כידוע, פירות מכילים ריכוזים מִשְׁתַּנִּים של חד-סוכרים ודו-סוכרים (גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז). לדוגמה, תפוח מכיל יותר פרוקטוז לעומת גלוקוז, ואילו שזיף - ההפך. מכיל יותר גלוקוז לעומת פרוקטוז.
 
למעלה