פרו ורבו - המצווה שכל ישראל מקפידה למלא

CANADA101010

New member
לחיים בתנאי צפיפות יש השלכות

נהניתי לגלות את פורום צפוף - תודה
ישנו בתפוז גם פורום
בחירה בחיים ללא ילדים–אלהורות
כל פעם כשיש כתבה בעד או נגד "ילדים זה שמחה" רבות התגובות נגד אלו שמטילים ספק בנושא.
לחיים בתנאי צפיפות יש השלכות
https://www.youtube.com/watch?v=V1tXjcYudYo
 
בישראל התפתחה תרבות חברתית האומרת

מי שאין לו ילדים קיומו מיותר, תוצאותיה הם
13% משפחות חד הוריות
לידות רבות של תאומים בגלל טיפולי פוריות
הומואים או לסביות שהם משפחות לילדים
אימוץ ילדים שחורים, אסקימוסים. רומנים, ברזילאים.. מכל הבא ליד
שוק פונדקאות ומסחר בתינוקות
הפריות מבחנה, תוך שנתיים - זינוק של 42%
בנקי זרע שלא עומדים בביקוש
גניבת זרע -האישה התכוונה להרות מיחסי מין, והגבר חשב שהם מוגנים
 

vinney

Well-known member
מה יהיה עם הmole?

 

randomwinds

New member
לילדים אסקימוסים יש זנב ולכן אינם נחשבים 'ילדים'

להיות טרול? גם אני יכול!

  • 13% משפחות חד הוריות - ציטוט מהקישור: "שיעור המשפחות החד-הוריות בישראל עם ילדים עד גיל 17, נמוך מזה שברוב הארצות המפותחות"
  • בנקי זרע שלא עומדים בביקוש - המאמר מ 2011, הטענה במאמר היא בעיקר על העדר גיוון. מחסור לא יחודי לישראל. הינה ה BBC מינואר 2020
  • גניבת זרע - זה מאמר יעוץ משפטי ממשרד עורכי דין. אין בו שום מידע לגבי נפיצות התופעה
  • הפריות מבחנה, תוך שנתיים - זינוק של 42% - ישראל בין המדינות היחידות שמכסה בנדיבות הפרית מבחנה. ע"פ המאמר אחת הסיבות לגידול "הגידול במספר מחזורי הטיפול נרשם הן בשל עלייה במספר הנשים שפנו לטיפול והן בשל מספר רב יותר של יחידות הפריה חוץ-גופית שהחלו לבצע רישום ומעקב אחר הנתונים."
  • שוק שחור בתינוקות - מאמר מ 2001. לא ממש רלוונטי לימינו
  • שוק הפונדקאות - 250 אלף שקל לתינוק - המאמר מתאר את הקושי במציאת פונדקאיות - לא ממש מתיישב עם ריבוי ילדים בארץ. החוק עבר שינויים לפני כשנתיים ופונדקאות נמנעה מזוגות בני אותו מין, תיקון שנדחה ע"י בגץ. ד"ר תמר עילם־גינדין מספרת מניסיונה האישי על הקושי בלהיות אם פונדקאית בארץ.

    בקיצור כל זה מלמד עד כמה קשה להביא ילדים בארץ מפונדקאיות
  • ילדים במשפחות חד מיניות - גם מאמר זה עוסק בהתנגדות המדינה לאשר אימוץ ילדים ע"י משפחות חד הוריות - שוב, מלמד על הקושי 'להביא' ילדים בישראל
  • לידות רבות של תאומים בגלל טיפולי פוריות - אכן בטיפולי פוריות גדל הסיכוי להבאת תאומים. המאמר מציין את הסכנות שבכך אבל לא מספק נתונים לגבי מספר התאומים בישראל יחסית למדינות דומות או האם שההורים ממשיכים לנסות להביא ילדים נוספים לאחר לידת תאומים או האם לא מתבצעת הפחתת עוברים . המאמר רק מציין את הסכנה שבהריון כזה
  • שוק שחור בישראל: עשרות ילדים מאומצים מוברחים מחו"ל - זה בדיוק אותו מאמר מ2001 המוזכר למעלה
 

KallaGLP

New member
סוף העולם! יותר גרוע מהקורונה.

במיוחד אימוץ של כל כך הרבה ילדים אסקימוסים.
 

debby12

New member
מנהל
אני לא מומחית בסטטיסטיקות של ילודה בישראל

אבל מאוד הסכמתי עם כמה מהקביעות בכתבה כגון "ההיבט המשפחתי עוצמתי מאוד בישראל" וגם "עמדה ותפקידה של המשפחה תופסים מקום משמעותי בחיי היומיום".

מכיון שכותב הכתבה הוא גבר, אני מניחה שנחסכו ממנו, ולכן הוא לא ציין דוגמאות לשאלות חודרניות שכיחות לנשים בישראל כגון: "למה עוד לא התחלת ללדת? את יודעת שאת לא נהיית יותר צעירה, נכון?" או לחילופין "מתי את עושה לו/לה אח/אחות?" (הנשאלות כבר במהלך חופשת לידה אחרי לידת ילד/ה ראשונה).

אני חושבת שיש מספיק טירוף-ילודה בישראל עד שאין צורך "לתגבר" אותו בתמריצים מלאכותיים כגון קצבאות ילודה. אבל אם כבר מרגישים חובה לתסף הכנסה כי אנשים לא יכולים לעמוד כלכלית בלגדל ילדים, אז הקצבה לדעתי צריכה לרדת משמעותית או לעצור אחרי הילד השני. נראה לי הגיוני שלאנשים תהיה זכות לשני ילדים אם הם רוצים (ולא יכולים לעמוד בזה כלכלית). מעבר לזה - שישלמו מכיסם אם ילדים זה התחביב שלהם, מה גם שהם לא מפנימים את העלויות של האקטרא ילדים האלה על תשתיות המדינה (חינוך, כבישים, בריאות וכו'). בנוסף, חלק גדול מההוצאות יורד אחרי שיש ילד-שניים - כי כבר יש עגלה, מיטת תינוק, שידת החתלה, ושאר ציוד תינוקות שיכולים לשמש את התינוק השלישי עד העשרים....

התמונה השאירה בי תהייה. נדמה לי שלא נהוג לחבוש כיפה לתינוקות (? אני לא 100% בטוחה אבל ככה נדמה לי). ונדמה שתחביב הילודה בישראל איננו מותנה ברמת הדתיות - לכן התמונה נראתה לי קצת לא לעניין.
 

vinney

Well-known member
תחביב הילודה בישראל ועוד איך מותנה ברמת הדתיות

 

CANADA101010

New member
הגן האנוכיי הדתי הוא טורבו

התחזית לילודת דתיים ב2060! 5.4 ילדים
היום 2020 דתיים 6.8 !
https://old.cbs.gov.il/publications18/forcast_2016_15.pdf
לדעתי ההנהגה הדתית במיוחד מעודדת ילודה מכמה סיבות
1. בוחרים פוטנציאלים
2. מיעוט מצליח כלכלית מכסה בתרומות רוב החי מהיד לפה
3. מצוות פרו ורבו (אשר נועדה מראש לסעיף 1 ו2
מומלץ מאד לקרוא את הספר הגן האנוכיי או לפחות לקרוא בויקי
https://he.wikipedia.org/wiki/הגן_האנוכיי
 

vinney

Well-known member
מצוות פרו ורבו נועדה לתקופה המקראית

בה מ10 ילודים אחד שרד לבגרות.
&nbsp
כמו הרבה מצוות בתורה, מה שהיה הגיוני לפני 3000 שנה, עכשיו כבר לא בהכרח.
 

CANADA101010

New member
ילדים בתקופה המקראית הייתה תוכנית הפנסיה

ילדים בתקופה המקראית הייתה תוכנית הפנסיה של ראש הפירמידה. עובדים בחינם וטיפול בזיקנה. מאז ישנן מדינות שהתקדמו.......
 

debby12

New member
מנהל
מסכימה שרבים במגזר הדתי על טורבו (יותר נכון אולי ויאגרה)

בכל הנוגע למס' הצאצאים. אבל לתחושתי זה ממש לא מוגבל למגזר הדתי. ממה שיוצא לי לראות, במגזר החילוני לגמרי בישראל (ולאוו דווקא בעדות שבהם נניח היה מקובל לעשות הרבה ילדים - אפילו במשפחות ממוצא רוסי-דור-ראשון - לא מדברת על העלייה השניה...) 4 זה ה-3 החדש.

3 ילדים זה נחשב מעט בישראל. 4 זה נחשב סטנדרטי וגם קצת סמל סטטוס. 2 ילדים זה בכלל נחשב "מסכנים" וזוכה לכינויי המתיימרים ללעוג כגון "משפחה של 2 ילדים וחתול". ילד 1 מזכה את ההורים במבטים מרחמים על בעיותיהם הרפואיות, ואל-הוריות מבחירה זה כל כך מחוץ לסקאלה שאנשים לא קולטים את זה כאופציה שפויה בכלל.

וכפועל יוצא של זה, באמת צפוף מאוד מאוד
[וגם - נשים נחשבות סחורה פגומה בשוק התעסוקה - שהרי הן "צפויות" על ידי המערכת לצאת ללפחות 4 חופשות לידה מורחבות של שנה בממוצע....]
 
לא רואה את זה.

מעטות המשפחות החילוניות עם 4 ילדים בסביבה שלי, בקרב חברינו, חברי הילדות שלנו וכו' (אוכלוסיות חילוניות מערים שונות בארץ) וכשיש 4 זה לרוב כי האחרונים יצאו תאומים.
הילודה שמתחילה מאוחר בימינו לרוב גם לא מאפשרת את זה גם אם רוצים. ברוב המשפחות שאני מכירה 3 ילדים. בחלק קטן, לרוב כאלה שהתחתנו מוקדם והתחילו ללדת מוקדם (מספר שנים לפני גיל 30), או כאלה שבהן הילד האחרון יצא תאומים, 4 ילדים, ובחלק שהתחתנו מאוחר והתחילו ללדת מאוחר (אחרי גיל 35) או שהתגלו קשיים - 2 ילדים. אחד זה נדיר ממש. 3 זה לגמרי עדיין הסטנדרט המקובל במשפחות חילוניות בישראל, ולא נחשב מעט. 2 כן נחשב מעט ולא סטנדרטי, ונראה, כאמור, לרוב במשפחות בהן הילודה החלה בגיל מבוגר 4 ומעלה נחשב הרבה.
 
אכן, הגידול בילודה חוצה מגזרים

הילודה אצל דתיים בירידה
גידול במשפחות חד מיניות
גידול במשפחות חד הוריות
משפחות עולים מחבר העמים בלי שום קשר לדת, שהורגלו לילד אחד
מתיישרות עם נתוני הילודה הכלליים
 
א. לדעתי השאלות החודרניות תלויות מאוד בגיל האישה,

ואישה שיולדת ילד ראשון בגיל צעיר לרוב לא תזכה להן (לא לגבי הראשון ולא לגבי השני אחרי שנולד הראשון). היום גם יש יותר מודעות לענייני קשיי פוריות, וגם מסיבה זאת אנשים נזהרים קצת יותר בשאלות - לפחות אנשים לא מאוד מבוגרים.
ב. מספר הילדים לגמרי כ-ן תלוי ברמת הדתיות. בשכונתי המעורבת חלקית, למשל, חילונים שואפים לרוב ל-3, מקסימום 4, חלקם אף ל-2, ואילו דתיים/חרדים מסתובבים עם 6 לפחות (אלא אם יש קשיים מהסוג הנזכר בסעיף א').
 

CANADA101010

New member
שורת המחץ המעניינת "אין לי אושר גדול יותר מהילדים"

ע"פ נתוני הדמוגרפיה הרשמיים של מדינת ישראל
2020 2.7
2060 2.4
באם לא יהיה שינוי בתפיסת " ילדים זה שמחה" הירידה הקטנה ב2060 תהיה
תוצאה של צפיפות וכלכלת חוסר ברירה
אני נפגש עם זוגות צעירים רבים כל שבוע ו"שיחה קטנה" תמיד עולה הנושא של חשיבות חשיבה כלכלית בהקשר למספר ילדים.
1.5 לאישה קנדה 2020
1.8 לאישה ארה"ב 2020
עוד נושא מעניין היא תלונתם של ההורים על הילדים (לא ישנתי כיבסתי שילמתי וכו') ואז שורת המחץ "אין לי אושר גדול יותר מהילדים"
 
אין לי תלונות על הילדות.

ובאמת אין לי אושר גדול יותר מהן. טפו טפו טפו.
ואכן כשילדנו את השלישית בצפון אמריקה (וזה קרה כ-6 שנים אחרי שהגענו, עם 2 ילדות), לכל המשפחות המקומיות שהיכרנו היו 2 ילדים - בלי קשר לגיל או למצב הכלכלי. לאלה שבאו מתרבויות אחרות (כולל אותנו) היו כמספר הילדים שמקובל בתרבות שלהם, פרט לסינים שהיו להם 2 ילדים (במקום 1). נראה לי שהחלק המהותי יותר בהחלטה כמה ילדים ללדת הוא מה מקובל בתרבות שאתה שייך אליה. יש, כמובן, כאלה שעוזבים את תרבות המוצא שלהם ועוברים לתרבות אחרת (זה לאו דווקא קשור למקום המגורים - זה קשור לתחושת השייכות שלך לתרבות מסוימת).
 
למעלה