את עושה צחוק ?
כתבת הודעה אתמול בשבע בערב, ובשש בבוקר את מתלוננת שאין תגובה ? אנחנו לא מסונכרנים 24 שעות ביממה לרשת, את יודעת. ולענינינו: לפני חצי שנה חזרתי מטיול בדרום אמריקה, כולל בפרו. יש 3 מוקדי התעננינות עיקריים בפרו; וואראז, בצפון. בירת הטרקים של דרום אמריקה. רוב הישראלים ישנים בקסה חיימס, שזה בנין מלא בחדרים ברמה די נמוכה (כמו אכסניה מוזנחת), וזה עולה 7$ ללילה, ויש מלונות ב-20$ שלא מציעים הרבה יותר חוץ מקצת שקט, ויש בתים שמארחים בחדרים (זה יותר כמו מלונות סודיים) ב-10$ לאדם. אנחנו היינו בכזה, והיה ממש מוצלח. לגבי טרקים, יש בקסה חיימס את אנדריאס שנותן הדרכות ויעוץ אישי על כל מה שיש לעשות באיזור. העיר בגובה 3500 מטר, ולוקח יומיים שלושה להתרגל לגובה. בינתיים יש אטרקציות חביבות כמו "סנפלינג מפלים" (5 ירודות מגובה 2 מטר עד 15 בזרם עדין), טיפוס קרח (נמצא בגובה 5,000 מטר, כך שלא לרוץ לשם לפני שמתאקלמים), נסיעה ללגונה מארון (נסיעה ארוכה בשבילים צרים ונוף מדהים עד לאגם קטן מתחת להר-פירמידה מושלג) וכו´. הנקודה השניה היא לימה. עיר ענקית, מסוכנת לפרקים. לצאת מהמלון רק עם מה שאת מוכנה לסכן לאבד באותו יום. מרכז קניות (ג´וקי פלזה) גדול שמוערך יותר אחרי תקופה ארוכה ללא מודרניזציה. המלון המוצלח ביותר שם כיום הוא "המכשפות" (Las Brojas, אם אני זוכר נכון). איזור החוף נחמד (יש לו שם, אבל אני לא זוכר אותו), פארק נחמד, רחובות רחבים וכנסיה אחת עם קברים פתוחים במרתף (עצמות וגולגלות בכל חריץ וחדר). היעד השלישי הוא קוסקו. פאבים, דיסקוטקים (לא משוכללים, אבל כיפיים), רפטינג (מאוד מאוד מומלץ. אישתי לא רצתה לעשות רפטינג בכלל: קר, ישנים בחוץ, כל הזמן במים, אפשר ליפול לנהר, מה נאכל, ואם ירד גשם... כל התירוצים. זו הייתה הפעילות הכי מוצלחת שעשינו - גם לדעתה - בכל הטיול הזה. OK ?), טרקים נוספים, שווקים, וכמובן, המאצ´ו פיצ´ו. מקום נפלא למנוחה בין פעילויות. כיכר מקסימה, מסעדות ישראליות (נרגילה והבית של פיסטוק - ד"ש לניר), פיצריות, המבורגרים ברחוב, אוכל מקסיקני, הודי... ממש עושר קולינארי, אם כי לא ברמה הכי גבוהה. אני לא זוכר את שם המלון הישראלי שם, אבל באוטובוס שבדרך תפגשי ישראלים נוספים שיספרו לך כל מה שאת צריכה לדעת. בנוסף יש את קווי נסקה בין לימה לקוסקו, או יותר נכון בין לימה לארקיפה. המסלול הישיר לקוסקו מועד לפורענות וידוע בקבוצות השודדים שמורידות אוטובוסים. ליד ארקיפה יש קניון קולקה, בו אפשר לראות קונדורים. כל אחד לפי טעמו ואהבותיו... ויש טיולים לג´ונגלים של האמאזונס (לא זוכר מאיפה היציאה אליהם), ואת טורחיו (פירמידות בוץ עתוקות) והכפר וואנצ´אקו ליד (ועיר הבוץ צ´אן צ´אן - שניהם מאוד מומלצים) ואם את שם תאכלי ותשני ב-Mama Mia. אחת הלזניות הטובות שאכלנו, ואנחנו לא חושבים כך בגלל ריחוק ממזון טוב. פשוט היה מעולה. ואגם טיטיקקה (שלא מצאתי אותו מרתק, אבל זה כי הייתי גם בצ´ילה, שם האגמים הרבה יותר יפים והאנשים יותר נחמדים). מעבר לכל אלה, אף פעם אי אפשר להיזהר כל הזמן מכל דבר, אבל 2 עצות לי אליך: באוטובוסים רצוי לקשור את התיק עם מנעול למשהו קבוע. אין מבאס מלהגיע למקום חדש ולגלות שהלך התיק הגדול. ו-לפני שעולים על מונית, להסתכל על המספר ולזכור אותו. אנחנו נשדדנו במונית שלקחנו מקוסקו לכיוון פיסאק (עיירת שוק סמוכה). לא חוויה נעימה בכלל, ולקחנו מונית ממרכז העיר ממש. אם היה מספר היו לפחות מוצאים את החארות והייתי יכול להפליא בהם מכותי (ככה זה עובד שם. את הכסף, המצלמות ושאר דברים לא היינו רואים יותר בכל מקרה). ראית, בסוף קיבלת תשובות לשאלותיך. נסיעה נעימה