פרזול נסתר

NadavShmueli

New member
פרזול נסתר

האם תוכלו לתת קצת טיפים על פרזול נסתר? אני מעוניין לחבר רגלי שולחן לקורות חיזוק ללא שיראו פרזולים. אני מתכנן לעשות זאת עם דיבלים מעץ, אבל חושש מבעיות של דיוק וחוזק. אשמח לקבל עצות וטיפים. תודה נדב

yulevi

New member
שיטה

שאני משתמש בה פשוטה ויעילה ללא צורך בציוד יעודי,יכולה להתאים אם לא יפריע לך שקצות הדיבלים יראו כעיניים של האורן,אני מחבר הכל עם דבק וברגים,לאחר שהדבק התייבש ,מוציא את הברגים ובמקומם קודח קדח שיתאים לדיבל עץ ומדביק את הדיבל,לצורך הדיבלים אני משתמש במוטות דיבלים,משאיר קצה בולט של כ 1 ממ ומוריד אותו בזמן ליטוש העץ.

Ron 99

New member
סין וגרז הוא מיעוד בדיוק לזה

אומנם קצת יותר עבודה אבל זה הפיתרון בית ספר איכותי ויפה.

miromiro

New member
אהבתי את הרעיון, אבל

למה בעצם, אתה לא משקיע את הברגים בתוך העץ ואז רק מוסיף חצי ס"מ דיבל בקצה?

NadavShmueli

New member
תודה...

נראית שיטה טובה ופשוטה!! תודה לכולם על העצות!! ...העץ לשולחן כבר נקנה, עבודת החיתוך וההרכבה מתחילה.. תודה, נדב

milch

New member
יש פירזול נסתר

בלינק המצורף ניתן לראות את שיטת ההרכבה, כמובן שניתן לקניה בכל חנות לפירזול לנגרים ואם אינני טועה גם בסנטרים. יש את זוית המתכת, גוז'ון + אום או בורג אם ראש משושה. יש לקדוח קדח מוקדם לתוך הרגל וחשוב לבצע את החריצים בקושרות. לא רצוי להימנע מדיבלים לחלוטין אף שזה אפשרי, ראיתי גם עבודה כזו. לא הייתי בוחר בדרך זו.

milch

New member
דיבלים דקורטיביים

ניתן לנצל דיבלים למטרה דקורטיבית כששר הוא עשוי מעץ בעל גוון מנוגד שמבליט את קיומו. בתמונה המצורפת הדיבלים מאבטחים את חיבורי הסין וגרז והם גם מעובדים מובלטים כמעין מסמרה.

urilivne

New member
גם וגם

אני משתמש בברגים שקועים ומסתיר אותם בעזרת דיבל עץ

פפו

New member
למה דיבל עץ?

קנה לך מקדח פקקים וצור פקק מאותו העץ המעובד. בהדבקה שים לב חכוון גלזורת העץ מה שיטשטש את המקום כמעט לחלוטין

milch

New member
יוסי, לא הבנת

א-כתבתי והפנתי לפירזול נסתר ב-הדגשתי שניתן לנצל דיבל למטרה דקורטיבית כפי שניתן לראות בתמונת פינת השולחן שצרפתי. הסיגנון של רהיטי GREEN & GREEN (לחובבי הז'אנר כמו שנאמר)

פפו

New member
אלכס ידידי שאלתי לא הופנת אליך

אלא לאורי. מה שכתבת ברור והפתרון יפה,לעומת זאת הבחור כתה שהוא סותם את הקדח של הבורק עם דיבל עץ וזה פחות יפה לדעתי

urilivne

New member
מקדח פקקים

רעיון טוב שלא השתמשתי בו עד היום. כמה עולה מקדח פקקים?

Ron 99

New member
האם לקחתם בחשבון שמבריגים לאורך הסיבים?

קטונתי להתחרות בידע והניסיון שלכם אבל בכול זאת רציתי לשאול: לפי מה שהבנתי, הבורג נכנס לרוחב הרגל וממשיך וניכנס לקצה של הקושרת. במיקרה זה, הבורג ניכנס לאורך של הסיבים ולכן לא נתפס: זה חיבור חלש מאוד אם ביכלל. גם דבק לא יעזור ביגלל אותה סיבה. לכן, השיטה של יהודה, להוציא את הבורג, לקדוח ולהכניס במקומו דיבל בהדבקה נראה על פניו הרבה יותר חזק. אנא תיקנו אותי איפה אני טועה.

yulevi

New member
צודק והסבר

בשולחן קפה הראשון שבניתי השארתי את הבורג שקוע כ-1 סמ וכיסיתי אותו בדיבל,בזמן שחיברתי את המסגרת עם הרגלים למשטח השולחן הפעלתי קצת כוח ואחת הרגליים נתלשה מההדבקה עם הבורג ,ובקורת ההמסגרת נשאר קדח במקום הבורג,מאחר ואת רוב הדברים אני בונה מעץ אורן ואין לי הרבה סבלנות לחיבורים מדויקים ומורכבים יותר,אימצתי את שיטת ההדבקה וחיזוק על ידי ברגים שמוחלפים בדיבלים מעץ,מאחר והדבקת סיבי אורך עם סיבי רוחב היא חלשה,אני משתמש בשיטה זו ,בזמן החלפת הברגים בדיבלים אני מחליף כל פעם בורג בודד ומחליף אותו בדיבל,את הידוק הדיבל אני מהדק באמצעות קליבה ,ועובר להחלפת הבורג השני ,וכך הלאה

NadavShmueli

New member
דיבל עץ - עדכון ושאלה

חברים. תודה רבה על רעיון דיבל העץ. זה עובר מצויין ועושה רושם של תוצאה חזקה מאוד. שאלה - השתמשתי בדיבלים ארוכים מידי, והשיוף הופך לעבודה קשה (אני משתמש במלטשת אקצנטרית). יש דרך לנסר את הראשים בעזרת משחזת זווית? בדרך אחרת? תודה, נדב

yulevi

New member
אפשרי

עם משחזת זוית ודיסק מדורג עשה זאת בזהירות ותשאיר כ1 ממ בליטה שאות תוריד בליטוש הכללי

למעלה