פרזיטים. אוכלי לחם חינם.

פרזיטים. אוכלי לחם חינם.

את תחילת "הבדיחה" הכל כך מצחיקה הזו בטח כולכם מכירים. מה שמרגיז זה, שלנו החרדים השמיטו את החלק השני של הבדיחה: קבלו: זה קרה ביום ראשון בבוקר, באוטובוס שנסע מבני-ברק לירושלים והיה מלא בתלמידי ישיבה חרדים. בתחנה האחרונה בבני-ברק עלתה בחורה בלבוש "מאד לא צנוע" והתיישבה במקום היחיד שהיה פנוי - ליד בחור ישיבה. הבחור לא איבד את עשתונותיו, הוציא מתיקו תפוח והגיש אותו לבחורה. היא היתה מופתעת מאד ושאלה אותו מדוע הוא נותן לה תפוח. השיב הבחור: "מכיוון שעד שחווה אימנו לא אכלה את הפרי, היא לא ידעה שהיא עירומה!" חבל רק שאת החלק השני של הבדיחה קראתי לראשונה רק היום....: חלף שבוע והגיע שוב יום ראשון בבוקר. באותו אוטובוס ובאותה תחנה עלתה אותה בחורה. הפעם היא הייתה לבושה "כמו שצריך". היא התיישבה ליד אותו בחור חרדי ולאחר כמה רגעים הגישה לו תפוח. שאל הבחור הנדהם: "למה?" ענתה הצעירה: "כי עד שאדם הראשון לא אכל את הפרי, הוא לא ידע שהוא צריך לעבוד כדי להתקיים."

החרדים עובדים

רוב החרדים עובדים ורובם משלמים מיסים, ולמרבה הפלא החילונים שצעקו להם פרזיטים לא נותנים להם לעבוד, החכי"ם החרדים מנסים להכניס חרדים למנהל הציבורי ולא נותנים להם בכל מיני תירוצים שונים ומשונים.

יש לי הרגשה שאתה נורא אופטימי

לגבי תהליכים שעוברים על הציבור החרדי. אני מכירה מקרוב שתי שכונות המוגדרות חרדיות. השכונה של הוריי שגרתי בה עד חתונתי, והשכונה החרדית-מודרנית שאני גרה בה היום. בשכונה הנוכחית, הרוב באמת עובדים, ואני משערת שהולכים לרב בשאלות אינטימיות לעיתים רחוקות. בשכונה של הורי, לעומת זאת, גני הילדים מקבלים 'ילדי אברכים בלבד', שלא לדבר על תלמודי התורה. אנשים עובדים הם מיעוט ומדברים עליהם בזלזול, הבעלי בתים האלה. לגבי הלכות נידה, יש שם המון רבנים שמומחים לזה ואני יודעת שיש להם תעסוקה בשפע. והשכונה של הוריי הרבה יותר גדולה.

אJוכי

New member
מה קורה איתם - איתנו בתחום..

ממה שנראה לי, יש המון חרדים שנפשם תאווה לצאת לעבוד. אבל, עד ההחתונה אין ה לדבר כמעט. גם הבחורים שיוצאים, הולכים לעבוד בעבודה מזדמנת.. וחסרת עתיד. בציבור הכללי, באופן די מסודר, תלמידים בגיל 14 - 15 כבר נמצאים עמוק בתוך נושא הבגרויות. לאחר מכן, יש דרך די סדורה, בגרות, צבא, אוניברסיטה. גם למי שמתקשה כלכלית. יש המון מלגות, בפרט אם הוא יוצא צבא. תעשו חיפוש באינטרנט, תראו שאין אף אחד שנותן מלגה לבחור ישיבה שרוצה ללמוד מקצוע.. זה עצוב מאד! נכון, יש ארגונים כאלו ואחרים שמאגדים תחתם לימודים כאלו ואחרים. יש בניהם ארגונים טובים, אולם יש בניהם כאלו גרועים שמשווים את ה"מסחרה" החרדית. ומנסים להוציא תואר תוך חצי שנה. האשמה על חוסר היציאה ממעגל העוני איננה רק על החרדים. לחלוטין לא. יש אינספור אברכים גם בריכוזים האדוקים (אם ניתן להגדיר כך) ביותר. שהיו רוצים להתפרנס בכבוד. אולם הדרך אל ה"להתפרנס" ארוכה. והדרך אל ה"בכבוד" ארוכה עוד יותר. מה גם שבינתיים, אין כסף למשפחה ויש המון מבטים מרימי גבה מן הזולת. למרות, וכנראה בגלל, שגם הוא כל כך היה רוצה לעשות בדיוק את אותו הדבר. לאור כל זאת, יחידים שהצליחו לשבור את המעגל, מגיע להם כל הכבוד. אבל, תליית הקלון על מי שנותר בתוכו, איננה ראויה.

אני מאוד אופטימי

אני באופיי מאוד אופטימי , וגם לגבי הנושא הזה אני מאוד אופטימי החברה החרדית עוברת היום מהפך בתפישותיה, בהרבה תחומים. אני זוכר שהיו ראשי ישיבות שלא אמרו שלום לאברכים מישיבתם שיצאו לעבוד! אני זוכר שהוציאו אנשים כאלו מבתי כנסת. אני זוכר שחרדים רבים חיפשו עובדים ולא מצאו, אני זוכר שבמודיעין עילית ייבאו מורים ומלמדים חסידים מביתר עילית ! ומאשדוד ובני ברק משום שלא מצאו אברכים שהיו מוכנים לעסוק במלאכת הקודש, אני זוכר שמי שלמד דף היומי היה אדם נחות שהסתכלו עליו ברחמנות, ובסיום הדף היומי אמרו שרק החכי"ם והמכובדים לומדים הדף היומי. היום כולם צועקים על החכי"ם למה אתם לא מביאים לנו מקומות עבודה, היום הרבה בנות רוצות רק בחור שעובד ומביא כסף הביתה, היום הרבה חרדים מחפשים עבודה ולא מוצאים. היום מי שלומד דף היומי גאה מאוד בכך ויש הרבה מאוד שיעורים כאלה, ממש אלפי שיעורים היום יש כמה מקומות שמלמדים השכלה גבוהה לחרדים, היום את רואה ניצנים של חרדים באוניברסיטאות. זה מהפכה שעוברת בשקט, וטוב שכך.

גנדרן

New member
יש המשך חרדית לבדיחה

אחרי שבוע עולה הבחורה שוב לאוטובוס הנ"ל במיני קצרצר.... ויושבת ליד נהג האוטובוס האברך שלנו עולה מסיט את כובעו והולך לירכתי האטובוס לפתע ברמזור הנהג שולף תפוח אדום ועסיסי ונותן לבחורה עם המיני הקצרצר שואלת הבחורה מה זה? אדוני הנהג עונה הנהג שמעתי שבוע שעבר שאמרת לאברך שנתן לך תפוח"אצלך לא עובד" אז אצלי עובד......

foglet

New member
הבדיחה מן הסתם

היא על הנגזרת כולה, זאת שהחליטה שארבעים שנות עבודה,של ארבעים שעות שבועיות, זהו מין מס כזה שעל כל אזרח לשלם. כשההיפך של כך הינו אוכל חינם...חמש אחוז מהאוכלוסיה נולדים לתוך תישעים אחוז מהמשאבים,ואתם לא מהססים למכור לעצמכם לוקשים.

למעלה