פרחים לאלג´רנון

גל אור

New member
פרחים לאלג´רנון

מישהו שמע? מישהו מכיר? קראתי את הסיפור מספר שקיבלתי בהשאלה (ושניתן לי עם הרבה חששות כי השמועה אומרת שכבר אי אפשר למצוא אותו). נדמה לי שקוראים לספר ´מבחר הסיפורת הבדיונית´ או משהו כזה. בכל מקרה, בספר מופיעה הגרסה הקצרה (והטובה יותר, כך אומרים) של הסיפור. מישהו קרא את הסיפור? מישהו אולי אולי אולי יודע אם אפשר בכל זאת לקנות את הספר זה איפשהו? גל

dusk

New member
הספר אכן נדיר ביותר.ניתן

למצוא את הסיפור גם בפנטסיה 2000 אבל...גם זה נדיר ביותר.מומלץ ללכת לספריה ולצלם.בהצלחה.

גרומיט

New member
תרגום אחר של הסיפור הקצר

פורסם באוסף "הטוב שבטוב 2", בעריכת יצחק אסימוב. ולמרות התרגום הקלוקל של הסידרה הזאת, הסיפור עדין מצוין. מהמשובחים שקראתי

סיד

New member
לי יש את זה באנגלית, לא יודע לא כל

כך דיבר אלי. אבל יכול היות שזה קשור שבמסגרת שיעור אנגלית הייתי צריך לתקן את כל טעויות הכתיב בפרקים הראשונים.

גרומיט

New member
זו התעללות פושעת ביצירת ספרות נפלאה

גרררר..... מורה שלוקח סיפור אנושי נפלא כמו פרחים לאלג´רנון ומשמש בו כמקראה לתיקון שגיעוט כטיו הוא פושע לא פחות ממי שלוקח בוסתן פורח ועושה ממנו עצי הסקה. איזה בזיון

סיד

New member
לפחות את to kill a mocking bird

לא הצליחו להרוס לי, למרות השעות שהייתי צריך לבקר אצל דוד מריים, קפריזות של מורים לכו תבינו. וזה לא נגמר, אני די חושב שהם הרסו לי את בעלזבוב. והנה חוק: זה לא הספר זו המורה.

cheshercat

New member
את הספר הספציפי אפשר למצוא לפעמים

בחנויות משומשים. אוסף נהדר בשני כרכים שהבעיה העקרית שלו היא שהמחיר שדורשים עבורו מרקיע שחקים. תנסה את החברה ב- findabook בפורום נדירים - אולי הם יוכלו לעזור לך.

ronita

New member
ויש גם ספר

דניאל קיס פרסם גם ספר המתבסס על הסיפור, בשם "צ´רלי" (ושהיה לאחר מכן גם להצגה פופולרית בברודווי) הספר אפילו תורגם לעברית.

cheshercat

New member
והדעה הרווחת, כמו לגבי סיפורים

קצרים אחרים שהפכו לספר, היא - למה להרוס משו טוב? ל-מ-ה???

preacher

New member
כשהשאלה היא "למה"...

...התשובה היא כסף. באמת, כמה גרסאות כבר היו ל"פרחים לאלג´רנון"? ושאלת אסימוב המקבילה: כמה גרסאות היו ל"ילד קטן ומכוער"?

גל אור

New member
ואוו... תודה! ../images/Emo39.gif

כמה תגובות!!! ממש ממש תודה! רק שתדעו שבכלל לא הייתי מסוגלת לסיים לקרוא את הסיפור. זה היה יותר מדי קשה. בשלב כלשהו קראתי קצת מהסוף וכשגיליתי שהוא... (אני לא רוצה להרוס למי שעדיין לא קרא) פשוט לא יכולתי להמשיך יותר מכמה עמודים. סיפור מדהים מדהים וכל כך עצוב. תודה לכולם!
גל

למעלה