פרח טייס שנבל- סיפור מהחיים

giladlvy

New member
פרח טייס שנבל- סיפור מהחיים

רבותי באי הפורום, הסיפור הוא כזה: הייתי בקורס טייס עד לא מזמן (גף ג` 147), ועפתי (או שמא:הפסקתי השתתפות?) לפני כשבועיים בצ`ק 10, לאחר שסיימתי למ``ק (לימודי קרקע) של שלב המכין. הגעתי לימ``מ (יחידת מיון מעבר, הבקו``ם של חה``א) יום אחרי, אבל בגלל שבוע הדממה (ימח שמו וזכרו) הופנתי לבקו``ם הכל``צ בלי שהציעו לי כלום. בבקו``ם קצין המיון אמר לי דבר מאוד פשוט. או שריון תותחנים עכשיו (לא!) או דח``ש יולי וגיוס עם מחזור יולי 01`. לאן? לכל חי``ר ואג``מי, לא כולל סיירות וכו`. דהיינו:גבעתי גולני נח``ל נ``מ וכו` וכו`. שתי האופציות היחידות שנראו לי (ויבינו אותי רוב נפילי הטייס- לרוב מי שנופל משם אין מוטיבציה לקרבי בסגנון ח``יר)- יחמ``מ ותצפיתנים (מודיעין, ולא תצ``מ ששייך לחה``א). אמרתי- לא מוכן לעבור לירוקים. ביקשתי להשאר בחה``א ביחידות מיוחדות (תצ``מ, מודיעין אויר, מזל``טים (200),שלא לדבר על שלדג ו-669) ונענתי בשלילה. אפשר להשאר בחיל- אבל רק בנ.מ. . לא! מה זה- אם אני לא טס- אף אחד לא טס??? בקיצור, התאכזבתי קשות, שכן שמעתי כ``כ הרבה את המשפט: מי שנופל מטייס מציעים לו דברים טובים. אני בטוח... מה שכן, גם התזמון לא עזר לי, כי רציתי להגיע ל``זיק`` (מי שמכיר), אבל חבל שהשיבוץ לקורס ניסגר שבועיים לפני שעפתי. אני מעוניין לשמוע תגובות ורעיונות. כל מי שיש לו רעיון איך אני מגיע לאחת מהיחידות שציינתי- שתפו אותי. ואשמח לענות על שאלות בנוגע לקורס טייס ולמבחנים אליו. מס` איסיקיו: 45134938. נ.ב- אופציה שלישית שניתנה לי היא גיבוש חובלים בתחילת מאי, שזו האופציה שבחרתי, אבל לא נראה לי שאלך. מה לי ולחיל הים?

בחרת באופציה הנכונה...

לידיעתך, בקשר לגיבוש לחובלים, יחסית מעט עוברים. אבל מה שטוב במקרה שלך, זה שאלה שמסיימים אך לא עוברים, אם הנתונים שלהם טובים מספיק, הם נשלחים לגיבוש של 669 או שלדג. זה לא מה אתה רוצה? בכל מקרה, יש לי חבר שעוד מעט הולך לגיבוש שלדג אחרי שהוא סיים גיבוש חובלים אך לא עבר, אני יכול לשתף אותך בחוויות שלו אחרי שהוא יחזור. ובקשר לקורס טיס, יש לי הרבה שאלות, למרות שאני מכיר מישהו מנתניה מהקורס שלך שגם נפל בצ`ק עשר. אז נהיה בקשר... דוד.

amir18

New member
יש בעיה...

הגיבוש הקרוב של חובלים הוא ללא אפשרות לגשת לגיבושונים. הוא גיבוש מקוצר יותר והוא מיועד רק להתקבל לחובלים. אבל אני אשמח לשמוע לגבי החבר שניגש לגיבוש שלדג.

טעות-שלדג ו669 רק ל..

לא כל מי שמסיים גיבוש חובלים הולך לגיבוש שלדג או 669. רק מעטים, ורק מתוך אלה שעברו לחובלים ביום סיירות או עברו למטכ``ל ונפלו בפסיכולוג (ומשם עברו אוטומטית לחובלים) יכולים לנסות לגשת לגיבוש. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, ותזכור לא להתיאש מול המערכת הבירוקרטית הקשוחה-תזכור שבסוף כולם בני אדם ואפשר לשכנע כל אחד (``תציע לו הצעה שאי אפשר לסרב לה...``) יוני

אחי-תקרא את זה דחוף לפני שתחליט

אם עוד לא נתת תשובה, תתקשר לימ``מ או למדור צ``א דחוף ותבקש לדבר רק עם קצין או מש``ק מיון (בכלל, אל תדבר עם פקידות כי זה לא מקדם אותך לשום מקום.) תבקש להגיע לנ``מ (רגע-על תיבהל) אבל תזכיר כל הזמן ותתעקש רק על יחידת -ינמ``ם- (תזכור את השם!) זאת יחידה מצויינת, שתאמין לי שאתה תרצה להגיע אליה (מזכירה קצת את סיירת מגלן אבל עוסקת בתחום שונה ומעניין). מספר היחידה (אני מקווה שמותר להגיד, כי היא די TOP SECRET) הוא -7298-. תתעניין ותבקש לדבר רק אם מי שבאמת מחליט, בלי בזהוזי זמן בירוקרטיים. בהצלחה ותכתוב אם תצתרך עוד מידע. (לא לאי-מייל, אלא בפורום) יוני

למעלה