פרח לב הזהב
|סי

ענתי44

New member
פרח לב הזהב../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif../images/Emo23.gif../images/Emo142.gif|סי

אחד ההנאות הגדולות של ילדותי המאושרת, זה להקשיב לאמא שלי כשהיא מקריאה לנו סיפור או מספרת מתולדות המשפחה ועל ילדותה. אחד הסיפורים שאהבתי זה על פרח לב הזהב. על ילד שאמא הטובה שלו חלתה. בא הרופא ורשם תרופה ולא עזר, בא רופא שני ורקח תרופה אחרת שלא הועילה בא רופא אחר ונתן מרשם חדש שגם הוא לא הביא לאמא מזור. עד שהגיע קוסם שפסק שהרחק הרחק בתןך יער פראי וסבוך גדל לו פרח לב הזהב, ושאם אמא תריח את ריחו מיד תקום ממיטת חולייה. ארז הילד מעט צידה לדרך והחל לנדוד בדרכים, עבר מעמורות, ומכשולים, נפל וקם, נכנס ליער ועבר שם סכנות ותלאות אין ספור עד שהגיע לאותו מקום קסום בו פרח פרח לב הזהב. הוא קטף אותו ורץ כל הדרך לאמא, ואכן הפלא ופלא אמא הריחה והבריאה. ואני כילדה קטנה החזקתי ידי חזק ביד של אמא, דמעות הזדהות עם הגיבור הצעיר ואחרי זה דמעות שמחה כשאמא החלימה. והיום כשאני בוגרת... מי יורה לי הדרך אל עבר פרח לב הזהב? אני מוכנה לחצות מדברות, לעבור נהרות סוערים, לטפס על פסגות הררי החושך, ולרדת לעמקים, ולגבור על דרקונים ומפלצות ואבירים וחיות רעות ולקטוף פרח לב הזהב ( ולעקור משם שיח כדי לזרעו בגינתי ולחלק לאחרים) ולרוץ בלב הומה לאמא ולתת לה להריח ממנו. איה הדרך לפרח לב הזהב מי יוריני? האם ליבי המדמם יודע הדרך האם נשמתי העייפה?

שריוש2

New member
מזדהה איתך...

אנחנו, מטפלים ביקירנו החולה, עושים ככל שיבכולתינו. לפעמים, מסתכלים עליו מהצד, סובל, מיוסר, ומרגישים ממש חסרי אונים שאין ביכולתנו, באפשרותינו, לעשות דבר, מאומה, לעזור לו!!! ליגאול אותו מיסוריו הקשים ומסבלו הרב!!!! אילו רק היינו יודעים, היכן נמצא אותו הפרח........... הפרח, שברגע שיקירנו יריח אותו, פתאום, משום מקום, יתחיל להופיע האור בקצה אותה המנהרה. אותה המנהרה החשוכה! הארורה! אותה המנהרה שאין לה סוף, אין לה יציאה מנהרת האלצהיימר!!! יקירנו מהתלך בה יומם וליל מבולבל, סובל, מיוסר, חסר אונים, לא יודע דבר, לא מבין מאומה. עד שלבסוף, באמצע הדרך, נעלם. נעלם אל הלא נודע................ אותו האור שיראה לו את הדרך החוצה, שיחזיר לו את זכרונו, שמחתו, ויגאל אותו מייסוריו הקשים ומסבלו הרב........................... אילו רק היינו יודעים.................................. לילה טוב ושקט

למעלה