פרטיות באינטרנט

m e w

New member
פרטיות באינטרנט

אדם לוקח את חייו בידיו והוא מבקש במפורש שהמשפחה לא תדע על נסיבות המוות. האם במקרה שאדם התאבד או שיש חשש שהתאבד, המשטרה תמיד חוקרת? [והאם היא נוהגת לחדור לתיבת הדוא"ל של האדם במקרים כאלו?] האם המשטרה תיידע את המשפחה על נסיבות המוות על אף בקשת הנפטר? מה החוק אומר בנושא הזה? זו חדירה לפרטיות? זאת זכות המשפחה? האם המשפחה של הנפטר נחשבת לנפגע עבירה ולכן יש להם זכות לדרוש את המידע הזה?

m e w

New member
למה? אדם חולה איידס..

יש לו הזכות שלא יפרסו את דבר מותו. מה ההבדל בינו לבין כל נפטר אחר?

m e w

New member
אבל...

תודה. אבל הבנתי פעם ממישהו: "שזכותו של אדם לפרטיות מוגנת גם לאחר מותו, ויורשיו הם בעליה".

לפני שדנים על חוק

מאד מומלץ לקרוא את נוסח החוק. הבעיה היא לא שזכות הפרטיות קיימת או לא קיימת לאחר מותו של אדם, ולא אם היא עוברת בירושה או לא, הבעיה היא שכפי שצייני, נסיבות מותו של אדם אינם כשלעצמם נשוא לזכות הפרטיות. אני חושב שיש אצלך גם איזו ערבוביה בין זכות הפרטיות לבין נושא הסודיות הרפואית. בכל מקרה, רציתי לציין שאין שום יחוד במחלת האיידס לעומת כל מחלה אחרת, ככה שכל השאלה הסתמכה על הנחות לא נכונות.

m e w

New member
או-קי. ../images/Emo51.gif

סודיות רפואית אינה נגזרת של זכות הפרטיות?

גם זה לא מדוייק

הזכות היא לא זכות שעוברת בירושה כמו זכות קניינית אלא קיים הסדר חקיקתי מיוחד. סעיף 25 לחוק קובע: מות הנפגע 25. (א) אדם שנפגע בפרטיותו ותוך ששה חדשים לאחר הפגיעה מת בלי שהגיש תובענה או קובלנה בשל אותה פגיעה, רשאים בן-זוגו, ילדו או הורהו, ואם לא השאיר בן-זוג, ילדים או הורים - אחיו או אחותו, להגיש, תוך ששה חדשים לאחר מותו, תובענה או קובלנה בשל אותה פגיעה. (ב) אדם שהגיש תובענה או קובלנה בשל פגיעה בפרטיות ומת לפני סיום ההליך, רשאים בן-זוגו, ילדו או הורהו, ואם לא השאיר בן-זוג, ילדים או הורים - אחיו או אחותו, להודיע לבית המשפט, תוך ששה חדשים לאחר מותו, על רצונם להמשיך בתובענה או בקובלנה, ומשהודיעו כאמור יבואו הם במקום התובע או הקובל.

m e w

New member
בציטוט שהבאתי

דובר על חשבונות בנק, אאל"ט. אגב, מי שסיפק לי את המידע היה עופר בן אברהם מהפורום הסמוך. (חוק ומשפט) זה היה בהקשר של חשיפת דוא"ל של הנפטר. רע"א 1917/92, סקולר. בהקשר של הדיון כאן, הציטוט שהבאתי היה כדי להראות שכן מדברים על זכות לפרטיות בבן אדם שנפטר. מכיוון שכאן לא מדובר על אדם שנפגע, אז אני לא מבינה מה הקשר לתובענה\קובלנה. איזו סיבה יש למשטרה לפרסם סיבת מוות של נפטר איידס, למשל?

למעלה