פרטיות באתרי הכרויות

bdyoav

New member
פרטיות באתרי הכרויות

אם אני מקים אתר הכרויות ומקבל דיווח ממשתמש על משתמש אחר העושה שימוש לא הולם באתר האם מותר לי כמנהל האתר לבדוק את התכנים/הודעות ששלח אותו משתמש (עליו קיבלתי דיווח) כולל הודעות ששלח לאנשים אחרים וכו' או שיש איסור?
תודה

פגיעה בפרטיות

אם אין לך הסכמה מראש, זו תהיה פגיעה בפרטיות. כדי לקבל הסכמה אתה צריך לנסח את ההסכמה בתקנון האתר.

bdyoav

New member
הבהרה

קודם כל תודה על התגובה המהירה. שאלה ראשונה: במידה ואני רושם זאת בתקנון האתר אין לי איסור?
אני רוצה לציין שיתכן שבהתכתבויות בין האנשים עשויים להיות נושאים אישיים (לאו דווקא מזהים) כי מדובר על אתר הכרויות.
ושאלה שניה: במידה ואני לא מבקש פרטי תעודת זהות, שם משפחה, כתובת או טלפון אבל אני כן מבקש כתובת דוא"ל ופרטים מסויימים שבד"כ שואלים בעריכת פרופיל משתמש האם עלי להרשם במאגר המידע?

תשובות הבהרה

היכן שיש הסכמה, לא יכולה להווצר עוולה של פגיעה בפרטיות.
הפרטיות היא זכות שניתן לוותר עליה.
אם אתה מנסח את התקנון בצורה ברורה ומתנה את הגלישה באתר בקבלת התקנון, והתקנון מכיל סעיף לפיו הגולש מרשה למנהלי האתר, בנסיבות מסויימות לקרוא את ההודעות שלו, אז אין איסור.
כמובן שבשים לב לרמת הידע המשפטי שלך, מומלץ שהתקנון ינוסח על ידי עו"ד בעל ניסיון, כי רוב הסיכויים שלא תדע לכתוב אותו כמו שצריך.

מבלי לדעת איזה מידע אתה עוסף, לא ניתן לתת לך תשובה מדוייקת. אפשר להמליץ לך לפנות לעו"ד, לחלופין להמליץ לך לקרוא את חוק הגנת הפרטיות התשל"א - 1981 ולקוות שאתה מבין את המבחנים ומיישם אותם כראוי.

הסתייגות

הסכמה לפגיעה בפרטיות חייבת להיות "הסכמה מדעת".
דורון לא הדגיש מספיק עד כמה חשוב שעורך דין שמבין בתחום ילווה אותך בנושא, שכן למיטב הבנתי במרביתם של המקרים תקנוני אתרים לא בהכרח יחשבו "הסכמה מדעת".
אני מבקש להזהיר אותך מפני מצב בו תכניס לתקנון שלך (בדיעבד?) סעיף שמאפשר לך לעשות מה שרצית ותגיד- יש הסכמה אז דורון אמר שבסדר.
זה לא נכון.
חשוב לטפל בנושא בצורה מסודרת, לדאוג שההסכמה אכן תהיה מדעת ולהינות מטיפול מקצועי לכל אורך הדרך.
עצתו של דורון הפנתה אותךל לייצוג עו"ד אבל אני מבקש להדגיש את הסכנה בהעדר ייצוג, שכן במצב שכזה תשובתו של דורון לא תעזור לך.

מסכים להסתייגות אבל

האמת היא שבמות, אני לא מבין מה זאת הסכמה שלא מדעת.
לפי מה שאני מבין, כשהמחוקק הבחין בין הסכמה "רגילה" להסכמה מדעת, הוא פתח לנפגע פתח לטעון שאפילו שלכאורה יש הסכמה, ההסכמה אינה מדעת.
"חתמתי בלי לקרוא" - טענה טובה?
"דבורה בדיוק עקצה אותי ולכן, באופן בלתי מודע ובלתי רצוני, ידי הזיזה את העכבר ולחצה על "אני מסכים" - טענה טובה?
"כשחתמתי, הייתי תחת השפעת משקה משכר" - טענה טובה?
לא יודע. כשיטענו, יפסקו ונדע.

במחשבה שניה

החוק קובע: הסכמה - הסכמה מדעת, במפורש ומכללא.
עכשיו זה עוד יותר מסובך, מה זאת הסכמה מדעת, מכללא?
בקיצור, לדעתי מה שצריך זה שתהיה הסכמה, להבדיל ממרעית עין של הסכמה.
ברור שמה שאני כותב לא הגנה, זה פורום לדיון והבעת דעות, לא למכירת פוליסות ביטוח.
ויש דיסקליימר בחתימה שלי, בכל מקרה.

הסכמה מדעת

קודם כל זה ברור דורון ואתה לא צריך להסתייג יותר ממה שאתה עושה.
לטעמי, לפי מה שאני מנחה את לקוחותי, הסכמה מדעת היא פעולה ספציפית שמיועדת לאותה הסכמה. כלומר, אני ממליץ ללקוחות שלי להקצות הקשה נפרדת של "אני מסכים" לשימוש בפרטים מוגנים. כמו שעושים למשל במשלוח ספאם. מה שגורם לכך שכיום כשהאתר רוצה לוודא אכיפת מדיניות הפרטיות, אני ממליץ להותיר כפתור ספציפי עבור אישור המדיניות. אז, אם הלקוח לא קרא למרות שהופנתה אליו תשומת הלב בנפרד, אני באמת לא יכול לעשות יותר מזה.
אבל לפותח הדיון - זו בדיוק דוגמא למצבים בהם התייעצות עם עו"ד תשפר את מצבך לעומת שאלה כללית ותשובה כללית בפורום.

למעלה