פרטיות בבלוגיה

• פותח הנושא lin0r
  • פורסם בתאריך

lin0r

New member
פרטיות בבלוגיה

הפנו אותי ללפורום הזה. העתקתי את ההודעה, ואני מקווה לקבל פה התיחסות. כבר שנתיים פלוס, ההנהלה אומרת שעובדים על האפשרות בבלוגיה, בה יהיה אפשר להגדיר פוסטים כפרטיים לחברים או רשומים בלבד. בדיוק כמו כל תוכן ב'עולם שלי' או כמו בתגובות של הפוסטים שלנו. (אפילו מדור עם הפוסטים שיוגדר לחברים/רשומים) יש אנשים לפעמים שרוצים לכתוב ביותר פרטיות, שיש לנו צורך לכתוב דברים עם פחות חשיפה לכלל הגולשים. ברגע שאתה יודע שהפוסט פתוח לכולם, לרוב אתה מעבד את חופש הכתיבה, ומצזר הרבה פרטים וסיפורים. במיוחד שזהו קהילה חופשית, שכל גולש חיצוני גם אם הוא לא רשום או אנונימי יכול לגלוש ולקרוא כאן. פה לדעתי צריכה ההנהלה לתת לנו אפשרות בחירה של מה ינתן לצפיה לציבור הרחב ומה יוגדר כ'פרטי יותר'. אני אישית פשוט לא מרגישה חופשי לכתוב כל דבר, מהסיבה שאנשים לא רצויים קוראים אצלי, עד מצב בו אני לפעמים מוותרת על נושא/פוסט שלם וזה מיאש. ואני חושבת שאני לא היחידה כאן, ותקנו אותי אם אני טועה. יצא לי לקרוא הרבה אנשים שכותבים באנונימיות, מאותה הסיבה.(או פתחים בלוג אחר) מי לא היה רוצה להתבטא בבלוג שלו בצורה חופשית ועדין להיות מוגן מפרטיות. ולבחור לאותו פוסט ספציפי או מדור את סוג הקוראים הרשאים לקרוא בו. זאת פונקציה ממש פשוטה לטעמי והכרחית למדיי, שקיימת כמעט בכל מקום. ואני לא יודעת למה היא עוד לא יצאה לפעול הרי בפניות קודמות שלי קיבלתי תשובה שאתם עובדים על זה. אז מה קורה עם זה? מצפה לתגובה.. תודה מראש. וסורי על החפירה :)

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הלוואי שתהיה אפשרות כזו. מחזקת את דברייך כי אין לי מה להוסיף

suki da yo

New member
סורי, קשה לי להסכים עם זה

את כותבת בלוג כדי לשמור אותו חסוי? זה קצת נאיבי בעיני. ובכלל, הרי תפז מרויחים את הכסף שלהם מכמות ההקלקות, אז למה שיכרתו לעצמם את הענף שעליו הם יושבים? אם יש משהו שאני לא רוצה שכל העולם יראה, אני לא אכתוב אותו בבלוג. בכל מקרה, היות וכרגע לבלוגיה אין מנהל, אני מציעה לחזור עם השאלה הזו בעוד כמה ימים-שבוע-שבועיים-שלושה כשיהיה מי שיוכל לענות לך..

lin0r

New member
לא מדובר על בלוג שלם.

תפוז לא יפשטו רגל עם כמה פוסטים יקבלו הקלקות רק מאנשים מוגדרים. שיש תמונות אישיות, קמונות סגורות לחברים, שיש שטח שפתוח רק לרשומים, זה לא הפסד? ואני יכולה לתת רק פה באתר עוד כמה וכמה דוגמאות. ושאנשים פשוט יפסיקו לכתוב כאן, זה גם הפסד (ואני מכריה לא מעט כאלה שהפסיקו כי הבלוג שלהם איבד את הפרטיות) גם לנו יש הפסדים מזה (בכניסות, תגובות, תשלום בבלוגיה) אבל זה הההשלכות שאנחנו לוקחים. אני אישית כותבת פה מכמה סיבות, בשביל לכתוב לעולם, בשביל לשמוע דעות והצעות משאר הגולשים. אבל במיוחד לעצמי בשביל לפרוק ובשביל לחרוט זיכרונות שבעתיד אני יוכל להיכנס לקרוא ולהיזכר. אני לא חושבת שזה הגיוני לפתוח בלוג חדש בשביל כמה פוסטים בודדים, שיהרסו את רצף האירועים שלי. (רק כי הם קצת יותר אישים)

suki da yo

New member
את יכולה פשוט לא לפרסם אותם...

מילא. לא יפריע לי שתהיה אופציה כזו, אני פשוט לא צריכה אותה בעצמי..

lin0r

New member
מה שלא

מפורסם לא מוצג גם בבלוג עצמו. חוץ מזה יש אנשים שכן ירצה שיקראו ויביעו את דעתם. זה שלך אין צורך בזה, לא מחייב שלגולשים אחרים אין צורך
גם לי לפעמים אין צורך בהמון פונקציות שקימות, אבל אני בטוחה שהם משרתים בכבוד בלוגרים אחרים. גם לא כולם כותבים על אותם נושאים..יש בלוגים שהם כמו אתר ויש בלוגים אישים מתוך החיים.

suki da yo

New member
זה שלך יש צורך בזה לא אומר

שאני חייבת להסכים, או שאני לא יכולה להביע את דעתי

Tali1912

New member
זה קיים גם בקומונות אז מה ההבדל?

בין בלוג פרטי לקומונה פרטית?

Tali1912

New member
שכחתי עוד אופציות

שניתן לסגור בפרטי בתפוז אלבומים, פליקסים, העולם האישי

lin0r

New member
בדיוק הדוגמאות שנתתי ../images/Emo13.gif

אין שונה בניהם לבין בלוג. בלוג אפילו דורש את זה יותר, כי שם לרוב מוצגים דברים אישים יותר.

suki da yo

New member
היות ואני לא משתמשת בקומונות וכו'

אני באמת לא ממש יודעת... אמרתי שבעיני, זה לא נחוץ, וגם קצת מפספס את איך שאני רואה את המהות של בלוג. היות ואני עדיין לא קובעת את סדר העדיפויות של תפוז, הדעה שלי בעלת בדיוק אותו משקל כמו של כל כך אחד, גם אם היא שלילית

דנטל

New member
לא בהכרח לכרות את הענף

בישראבלוג יש אפשרות של בלוגים חסויים. ישנם אנשים שפותחים שם בלוגים בגלל האופציה הזו. האנשים האלה יכולים היו לפתוח פה, ולא שם, אם היתה האופציה של בלוג חסוי. ולא שאני בעד בלוגים חסויים, רק הרגשתי צורך להעלות נקודה.

זה ממכר

New member
מקבל את הקטע של האפשרות

לתת רשומה שתיים או יותר באופן פרטי "לחברים בלבד" אבל איך מגדירים את אותם החברים? נראה לי שזאת הסיבה שבגללה זה לא יצא לפועל עוד ועוד משהו אם את רוצה שכל הבלוג שלך יהיה לרשימה סגורה, אז למה שלא תפתחי בלוג חדש ובו תדברי חופשי ואפחד לא ידע מי את

lin0r

New member
קיים דבר כזה.

יש לך את הפונקציה שלך רשימת החברים שלך, את האנשים שאתה מחליט לצרף לרשימה שלך, אותם אנשים שמאושרים כיביכול לראות הרבה פרטים ששאר הגולשים לא רואים. (תשים לב למשל ב'עולם שלך') ענין הפוסטים יכול לעבוד בדיוק כמו האפשרות של התגובות לפוסטים, שיהיו לרשומים בלבד או הפרטים בעולם שלך שיוצגו רק למי שהכנסת אותו בתור החבר שלך. שוב לגבי בלוג חדש , אני יתן לך את התשובה שהבאתי לתגובה מעליך. אני לא חושבת שזה הגיוני לפתוח בלוג חדש בשביל כמה פוסטים בודדים, שיהרסו את רצף האירועים שלי. (רק כי הם קצת יותר אישים)

למעלה