פרטים לחדשה בתחום

פרטים לחדשה בתחום

נשלחתי על ידי האוניברסיטה לאבחון ונמצא שיש לי בעייה של קשב וריכוז. הומלץ על הארכת זמן של 50%, בחינה בחדר נפרד, בבחינה באנגלית הומלץ על הקראת הבחינה והתעלמות משגיאות כתיב. מכיוון שעדין לא נפגשתי עם הצוות, אשמח לדעת מהי בעיית קשב חמורה, איך מודדים זאת. האם אני לפי המלצות שלי היא בעיית קשב חמורה? בנוסף האם האוניברסיטאות קשובות להמלצות? באנגלית אני בצרות, אני צריכה להשיג פטור ואני לא יודעת איך להצליח בזאת. האם משהו יכול לייעץ? תודה

יונה שו

New member
ננאוושקה - ../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

על פי ההמלצות שאת כותבת עליהן, ניתן להבין שבעיית הקשב החמורה היא בעיה של התנתקויות שלך (שעל כן קיבלת הארכת זמן להתארגנות) והסחות דעת של סביבה (שלצורך העניין קיבלת חדר נפרד). זה אומר שקשה לך להיות קשובה או מרוכזת לאורך זמן, במיוחד כשיש הפרעות מסביב או אי אלו רעשים. אם האוניברסיטה שלחה אותך - סביר שהם מקבלים את ההמלצות, שאם לא כן למה שלחו ? בעניין אנגלית - מהן הדרכים שלך להגיע לפטור - האם את צריכה לעבור מבחן או צריכה ממש לעשות קורסים להשגת הפטור ? בפורום הזה נוכל לעזור לך בעניין של אסטרטגיות להתגבר על בעיות שאת נתקלת בהן, לעומת זאת שאלות הקשורות ל-קשב וריכוז - ADD או ADHD כדאי לך לפנות גם לפורום השכן שלנו. ובכלל שיהיה בהצלחה !

ליונה שו

אני בעיצומו של הקורס האחרון לפטור באנגלית שהוא קורס ברמה גבוהה מאד, במיוחד באוניברסיטה הפתוחה. עד עכשו עברתי שני קורסים בהצלחה, אמנם לא גבוהה אך בכל זאת עברתי, ועכשו יש לי תחושה שלא אצליח לעבור את המשוכה הזו, למרות הכנת כל העבודות לכך וההשקעה הרבה. אגב, אותה בעיה יש לי עם שאר הקורסים. אני משקיעה המון בלמידה לקראת המבחן, אך הציונים אינם משקפים את ההשקעה. רוב הציונים הם בסביבות 70 ומעט עוברים את 85 וזה די מתסכל.

יונה שו

New member
אם כך תצטרכי לפרט

איך את לומדת לקראת המבחן - ממש פירוט כמה שתוכלי, וזאת על-מנת שנוכל לראות מהי הדרך ואיפה הטעות או הקושי. עניין נוסף, מה היו הקשיים במבחן, מה לא היה טוב - לעומת מה כן - וגם כך אולי תהיה לנו תמונה נרחבת לראות מה הבעיה. בסה"כ בדרך כלל כשמורה פוגש תלמיד הוא רואה את כל הכתוב, וכאן, בפורום תצטרכי לכתוב הכל כדי שננסה לראות איך לעזור. או קיי ?

המלצות נוספות של האבחון

המלצות האבחון הם ללמד אסטרטגיות למידה, הוראה מתקנת, טכניקות לזכור לאורך זמן חומר. הצמדת חונך. ועוד ועוד. בכל המבחנים שלי הערות הבודקים היו זהות "לא מספיק מתמקדת". לפני הבחינה אני שרה את החומר. כן, אני לומדת ומסכמת ימים, עונה על שאלות ומה לא, והתוצאה 70 69 לפעמים 80 והכי גבוה 90. בעבודות כאשר יש לי את הזמן שלי והחומר מולי הציונים כולם מעל 90. האם משהו שמע פעם שנותנים לסטודנט תוספת של 50% למבחן ועוד בחדר פרטי?!. משמע כל מבחן שלי יהיה 4.5 שעות. אני לא חושבת שאצליח לשרוד את הזמן הנ"ל. הרי זה מתיש. תודה מראש על הסיוע.

עמדי על כך שתקבלי גם מה שהומלץ

חוץ מהתאמת הבחינות. אם תצליחי ללמוד טוב יותר, תצליחי גם להבחן טוב יותר. אם האוניברסיטה תקבל את האבחון, עמדי על זה שיתקבל גם מחוץ לאולם הבחינות. עקרונית יכולים להיות תנאי בחינה כמו שהומלצו לך. לפעמים באמת יש אבל לרוב לא נותנים בארץ תוספות זמן של 50%. אם תקבלי כזו תוספת תצטרכי לגבש טכניקה לניצולה היעיל. אני מבין שעל פי האבחון את בדרך לסדנא באסטרטגיות למידה.

אשתדל לעשות כמיטב יכולתי

היי עידו, כאמור נשלחתי על ידי האוניברסיטה לאבחון הנ"ל, וכנראה אני אצטרך טיפול רפואי מצומצם, אולי רק לבחינה. מסתבר שעל מנת לקבל טיפול תרופתי, יש לעבור אבחון TOVA, וזאת על פי האתר הבנתי ועל פי המזכירה של דר' איריס מנור. האבחון עלה 1500 ש"ח, ועכשיו עוד 1000 ש"ח, היתכן דבר כזה?! האם מתוך נסיונך אני חייבת לעבור מבחן TOVA.? תודה

כדאי לעבור TOVA. בררי על מבחן

בררי על מבחן TOVA בקופת החולים. אגב, אם האוניברסיטה תשאיל לך ציוד טכנולוגי לעקיפת הלקויות, הציוד עשויי להיות יקר יותר מהאבחון כך שההשקעה שלך תשתלם.

סורק להקראה ממוחשבת, טייפ של

סורק להקראה ממוחשבת, טייפ של עיוורים, טייפ מנהלים, עט קורא, עט מילון, מחשב נייד (במכללת הדסה). אני לא יודע באיזו אוניברסיטה מדובר. יש אוניברסיטאות שכן נותנות ציוד כזה. אישית עבדתי ברכישתו, התאמתו, הדרכתו והשאלתו באוניברסיטה העברית בירושלים.

zivadina

New member
תיקון: בררי על אבחון עם TOVA

לא נכון לאבחן רק עם TOVA, ולכן לא נכון להמליץ כך. צריך לעבור אבחון מסודר שאחד המרכיבים שלו הוא בדיקת TOVA.

אם איני טועה, היא מדברת על צירוף

אם איני טועה, היא מדברת על צירוף מבחן TOVA לאבחון שלם קיים. אם הבנתי לא נכון ומדובר בTOVA בלבד, אז זה נראה קצת לא מספיק.

למעלה