פרטים על ויזה מסוג L

monni

New member
פרטים על ויזה מסוג L

האם מישהו מכיר? ויזת L ניתנת למי שעושה רילוקיישן לסניף של חברה באה"ב. ניסיתי למצוא פרטים על תתי הקבוצות L1, L2 אבל לא הצלחתי למצוא. האם מישהו יודע אם הויזה הזאת יותר טובה מויזת עבודה זמנית רגילה H-1b או שזה לא משנה? מה לגבי בן הזוג - האם יש סיבוי לבן הזוג לקבל אישור עבודה?

טל ר

New member
L1

ויזת L1 היא ויזה ל-Intra Company Transfer, המיועדת למי שעבד לפחות שנה בחברת אם/בת/אחות מחוץ לארה"ב ועובר לעבוד בחברה בארה"ב. בעל הויזה רשאי לעבוד בחברה בארה"ב במשרה מלאה, ואסור לו לעבוד במקום אחר בנוסף לכך או להיות עצמאי. ישנם שני תת-סוגים - L1A למנהלים, ו-L1B לבעלי כישורים מיוחדים. מ-L1A יחסית קל לבקש Green Card. התלויים בבעל ויזת ה-L1 ובן/בת זוגו מקבלים ויזת L2, איתה ניתן לשהות בארה"ב וללמוד. בן/בת הזוג רשאים להגיש בקשה לאישור עבודה (שכמעט תמיד תאושר). תאורטית זה לוקח 90 יום, אך מעשית זה יותר קרוב לחצי שנה. טל.

kerensk

New member
ויזת L

אני חזרתי לפני כשלושה חודשים לאחר שהות בארה"ב עם ויזת L1, בן זוגי שאינו בעלי לא יכל לקבל L2, אך לפי שמועות מחברים ישראלים שלנו שם (שכן נשואים), כיום ויזת L2 מאפשרת עבודה אך לדבר עדיין לא קיימים טפסים מתאימים ולכן בפועל עדיין לא ניתן לעבוד. ויזת L1 ניתנת כויזת שהייה ועבודה לשלוש שנים, וכבר בכניסה לארה"ב הם מחתימים בדרכון את התאריך הסופי (של 3 שנים). לדעתי הויזה גם מוגבלת למקום עבודה שאת עובדת בו, כלומר בויזה עצמה רשומה שם החברה בה את עובדת ומוגבלת רק לחברה זו, באם תרצי לחפש עבודה אחרת הויזה תאבד מתוקפה. אני מקווה שעזרתי למרות שהמידע שברשותי דיי דל. קרן.

עוד קצת פרטים

לבעלי יש ויזה L1 ולי מתוקף נישואנו L2. בזמנו הבנו שזה עדיף ע"פ H1b גם מבחינת ההליכים לגרין קארד (זה לא רלוונטי מבחינתנו, אבל תמיד טוב שקיימת אופצייה), וגם מבחינת הסיכוי שלי לקבל אישור עבודה. אני לא פעלתי בכיוון של אישור עבודה כי הגעתי לארה"ב בשלב מוקדם של ההריון, אבל ברמה העקרונית הבנתי שאני יכולה להשיג אישור אם מקום עבודה אמריקאי ידרוש אותי, וזה אמור לקחת כחצי שנה. יתכן שיש שינויים מאז, כלומר שאפשר לבקש אישור עבודה בלי להיות תלוי במקום עבודה ספציפי.

עם L2 אפשר לבקש אישור עבודה

בדיוק כמו עם J2, ומקבלים אותו בלי בעיה לאחר כ-3 חודשים. אם את צריכה פרטים לגבי איך לבקש את האישור את מוזמנת לשאול, אני אשמח לעזור. את לא תלויה במקום עבודה שירצה אותך, את יכולה פשוט להגיש את הבקשה וזהו.

monni

New member
אני מניחה שאת מתכוונת

לטופס I-765 כמו שכתב כאן טל האם אני שולחת אותו עם קבלת הויזה ואז מחכה שלושה חודשים? או שלושה חודשים אחרי קבלת הויזה אני יכולה לשלוח אותו? אני כמובן לא ממהרת, כי אין לי כוונה לעבוד על ההתחלה, אבל אני רוצה לדעת שיש לי אפשרות חוקית לעבוד כשארצה בכך

טל ר

New member
את שולחת אותו עם קבלת הויזה

ולאחר הכניסה לארה"ב. זה לוקח מעט יותר מ-3 חודשים.

את מוכרחה להיות בתוך ארה"ב

כדי לשלוח את הטופס והמסמכים הנלווים (כולל העתק של I-94), אי אפשר לעשות זאת מהארץ. כאמור, מרגע שהגעת לארה"ב וברשותך ויזת L2 תוכלי לשלוח את הטופס. רשמית הם מצהירים שזה לוקח עד 90 יום מיום הקבלה, לי זה לוקח פחות בשנים האחרונות, יש לי חברה שכבר מחכה 4 חודשים...

monni

New member
האם מישהו יודע על עידכונים לחוק?

באתר של ynet בפורום אשרות ארה"ב יש כתבה שעכשיו החוק שונה, ובני זוג של עובדים יקבלו אישור עבודה. מישהו מכיר? הרי יש הבדל מהותי בין אם מותר לי לעבוד לבין זה שאני צריכה קודם למצוא מקום עבודה שירצה אותי ואז יהיה מוכן להמתין לי כחצי שנה לקבלת האישור. יש למישהו בשורות טובות עבורי?

טל ר

New member
בשורות טובות

על פי חוק PL 107-125, בני זוג של בעלי ויזת L1 רשאים לעבוד. הנהלים לאישור העבודה שרירים וקיימים - עליך להגיש טופס I-765 עפ"י ההוראות המצורפות לטופס. חשוב - על התמונה להיות כאשר מסתכלים הצידה ולא למצלמה.

G a l i 11

New member
רק עוד המלצה קטנה, או שתיים

אם החברה של בעלך יכולה להיות נחמדה ולהגיש את הבקשה לאישור עבודה עבורך זה יחסוך לכם התעסקות וכמה מאות דולרים. אפשר לעשות זאת רק אחרי שהגעתם פיסית לכאן. לגבי התמונות שטל דיבר עליהן, כדאי להצטלם רק במקומות בהם עושים תמונות מיוחדות ל-INS. יש תורה שלמה סביב הזוית, חשיפת האוזן, איסור על תכשיטים וכו'. כדאי ללכת למישהו שיודע איך מצלמים כי תמונה בזוית שגויה במקצת עלולה לעכב לך את כל התהליך. יתרון נוסף בהוצאת אישור עבודה הוא שברגע שקיבלת אותו תוכלי לקבל Social Security Number.

$140 נכון לאוקטובר 2002

זה לא כזה יקר... והטופס הוא די פשוט, גם המכתב הנלווה. עשיתי את זה מליון פעם (בשבילי חמש ובשביל חברים/ות לפחות כמה עשרות פעמים)

טוב נו אז התעצלתי ללכת לבדוק

יש לי תירוץ מצויין
ילד רעב.

monni

New member
קודם כל תודה לכולכם על שלל העצות!

חוצ מזה סתם בשביל הסקרנות - עדי - למה היית צריכה לשלוח את הטופס 5 פעמים? האם הוא מגביל את אישור העבודה לתקופה קצרה?

למעלה