פרטים על מגלן-תשובה H-)

פרטים על מגלן-תשובה H-)

בדף מספר 9 ביקש ממני בחור בשם קופי פרטים נוספים על היחידה שלי. בגלל שלא ביקרתי בפורום הרבה זמן, יוצא לי לענות לו רק עכשיו אז תשמע: (תשובות לפי סדר השאלות) א. מגלן לא קשורה לצנחנים מבחינת שרשרת הפיקוד. היא יחידה עצמאית לחלוטין (כמו לדוגמא סיירת מטכ``ל) וכפופה ישירות לפודות המטה הכללי. הקשר היחידל לצנחנים הוא שמרבית המיון אליה נערך בגיבוש יחט``יות של הצנחנים, וכן צבעי המדים וגם טירונות משותפת. ב.פרטים על היחידה-הרבה פרטים אסור לי למסור, אנחנו אחת היחידות האחרונות שנחשפו לציבור והכל בגדר ביטחון שדה (די מעיק כשרוצים לשלוח מכתבים הביתה), אבל אני יכול לגלות לך שהשירות מפרך, קשה פיזית בצורה קיצונית (המסלול בעיקר) וגם מאתגר מבחינה מנטלית ושכלית. בקשר למה ששאלת על טילי הנ``ט וכו`-אני לא יכול להגיד, אבל לפי מה שראיתי יש פה חבר`ה שכבר יודעים הכל וישמחו לספר לך הכל. ג. האנשים (ועכשיו הכי ברצינות) הם האנשים הכי טובים שיש (אתה בטח חושב ``במטכ``ל יותר טובים) אבל תופתע לשמוע שאלה בדיוק אותם אנשים (אותו ``סוג``). יש כאן המון מיוני אופי ואישיות ורק ההכי מתאימים נכנסים. ד. המיונים: המסלול המיוני שלי היה: יום סיירות (מטכ``ל), פסיכולוג (בהצלחה), גיבוש מטכ``ל/שלדג (סיום), גיבוש 669 (הצלחה וחתימת וויתור), ראיון אישי לצנחנים (ללא גיבוש בגלל סיום גיבוש מטכ``ל), גיבוש יחטי``ות-מגלן. מקווה שעניתי על הכל-אם לא תשאלו יוני

החלפתי כינוי וגם תשובה

קודם כל החלפתי סופית (אני מקווה) שם וסיסמה. דבר שני, ידעתי הרבה על 669 לפני הגיבוש (שהיה להפתעתי דווקא קשה ומורכב), וידעתי שלמרות המסלול הקשה, ך המרתק ומאתגר, שכולל כל קורס-כיף אפשרי ויציאות לחו``ל, היחידה לא מספיק ``קרבית`` בשבילי (לחלץ? מה אני גרר?) וגם שהחוץ מלחלץ דוסים שנפלו לתהום הם לא עושים הרבה בתעסוקה המיבצעת. לעומת זאת-אם יש כאל מישהו שמשחק או אוהב את משחק ה``סקווש`` (זה עם הכדור והקיר) כדאי לו מאוד מאוד להגיע ל-669!! תשאלו את מי שמשרת שם.

jedi knight

New member
669

דווקא שמעתי שהם מאומנים למשימות חיר בנוסף לצשימות החילוץ אז היא נשמעת לי די קרבית לך לא ??? ולמה סקוץ, חבלים טיפוס צלילה צניחה וכו ברור אבל סקוץ ????? ולגבי 669 מסקרן אותי למה המסלול שלה הוא 14 חודשים ונדרשת חתימת קבע של 16 חודשים בעוד שבמסלולים כמו היחידה שאורכו 18 חודשים נדרשת חתימה ל 6חודשים ובשלדג בכלל המסלול הוא 24 חודשים וחותמים 12 חודשים ????? מוזר לא ????? לגבי סיירות החי``ר (הפלס``רים ושאר היחטיות) המסלול שלהם הוא גם בערך 18 חודשים אבל הוא לא רצוף אלא אם אפשרות של יציאה לתעסוקה מבצעית אבל ביחידות העלית (לא שפלסרים הם לא אבל) המסלולים הם רצופים ולא יוצאים לאף פעילות עד סוף המסללול מה שמחזיר את שאלתי לגבי חתימת הקבע הארוכה של 669 ????? והאם זה נכון שמגיעים לשם עם הרבה פרוטקציה בנוסף ליכולות מבצעיות ??????

liorle1

New member
כי בחי``א לוקחים דברים ברצינות.

לתת ללוחם מעל שנה וחצי אימונים יקרים ואז שישרת רק עוד שנה וחצי זה בדיחה. יותר מזה לדעתי גם את החי``ר הרגיל היה צריך להחתים לחצי שנה קבע ולעשות גיבוש לכולם. ממילא פחות מחצי מהלוחמים שמתחילים מסלול מסיימים אותו.

jedi knight

New member
למה לחתום קבע בחי``ר ?

אם אתה מתכוון לחתימת קבע בגדודים אז אני לא חושב שצריך את זה כי גם ככה בערך חצי מלוחמי החי``ר (כמה שזה נשמע מפתיע ) לא רצו להיות שם כמובן שיש את המורעלים שביקשו את זה אבל יש כאלה שנשלחו לשם מהבקו``ם ולא נראה לי שהם היו מסכימים לחתום קבע !

liorle1

New member
זה בדיוק מה שאמרתי.

במקום להתחיל מראש עם 100 דפרי``ם ולסיים עם 50 תתחיל מראש עם 50 ותשקיע בהם את כל המשאבים, ככה ישארו יותר.

jedi knight

New member
העניין הוא

שכמה שיש מורעלים לא תמיד למורעלים יש את הפרופיל המתאים ויש מכסה מסוימת של חיילי חי``ר שצה``ל צריך והוא החליט במטה לגייס לכן כהגדרתך מגייסים גם דפרים למרות שאולי האנשים בגדודי החי``ר הם לא האנשים הכי חכמים בעולם (בהכללה) אבל אז מה ???? פעילות חי``ר היא לא דבר שצריך להיות איטלגנט גדול כך שגם דפרים יכולים לעשות אותו לפי צורכי הצבא וכנראה שצה``ל צריך 100 כי 50 זה פשוט לא מספיק !

jedi knight

New member
את אלה שנופלים

הם שולחים לתפקידי תומכי לחימה (ה-50) שדורשים הכשרה קרבית מסוימת כך צה``ל חוסך כסף משאבים ופתיחת עוד קורסים טוב או רע אני גם לא חושב שזה הכי טוב אבל תמיד יש נושרים וחוץ מזה אין כסף :)

תשובה לג`דיי-669

לא התכוונתי לאימוני סקווש אלא למשחקי סקווש, שהפכו להיות אחד מסמלי הסטטוס של ה-669 (תשאל אותם מה עושים כל היום ברמת דוד או ב 822-6 ותראה :) לגבי אורכי המסלול השונים, אני לא יודע כמה זמן עורכת כל סידרת התמחות שלהם בתחומים השונים, אבל אני כן יודע שאין שם שום מקום לפרוטקציה, ותתקבל לפי נתוניך וביצועיך בגיבוש ובגיבושים קודמים בלבד.

ובנוגע להכשרה קרבית ב-669

כמובן כמובן, אל תבין לא נכון, כל לוחם (לוחם לוחם) ב-669 הוא בעל כשירות קרבית מושלמת וכישורי לוחמה של צנחן לפחות. אבל-בניגוד לרוב היחידות המיוחדות, לוחמה היא לא ההתמחות שלהם, והיא משמשת אותם רק כדי שיוכלו לבצע את משימתם (חילוץ והצלה) גם בתנאי קרב ותחת אש יוני

jedi knight

New member
עוד שאלה על 669

האם לדעתך אפשר להגיע לשם מגדודי חי``ר סדירים באמצע השירות הסדיר ???

תשובה

לא, כי יש יחדיות מובחרות מסויימות (ו669 ביניהן) שהמיונים והגיבושים אליהן מתבצעים אך ורק לפני הגיוס. יוני

אין סיכוי? תראה זה לא....

אף פעם אל תגיד ``אין סיכוי`` בצבא, כי תזכור שאחרי הכל מדובר כאן באנשים, וכל אחד אפשר לשכנע. אם זה מאוד מאוד (רק אם זה באמת, כי זה לא קל) חשוב לך, הייתי במקומך מצטיין (בכמה רמות) מעל שאר החיילים בגדוד שלך, ואחרי סיום הטירונות מנסה לקבל זימון לגיבוש 669. זה המקום להעיל קשרים ואנשים מוכרים, כדי שיתנו לך הזדמנות להיבחן (זאת לא פרוטקציה, כי אני מבטיח לך שאת הגיבוש עצמו אף אחד לא יוכל ``להעביר`` אותך, והכל תלוי בך.). צריך הרבה סבלנות, ולדעת מתי להרפות ומתי ללחוץ על המערכת ואיפה. מצד שני אני מאמין, שאחרי הטירונות כבר יהיה לך כל-כך טוב עם החבר`ה שלך, וכל-כך תתרגל אליהם, שלא תרצה לעזוב (אנשים לא מעריכים מספיק את הגורם האנושי בצבא.. זה אחד הדברים החשובים.) יוני

jedi knight

New member
אולי....

אני אשלח פקס למדור סיירות ואולי אני אקבל גיבוש כבר עכשיו ובהנחה שאני אעבור אני אגויס ל -669 ולא לנח``ל , יעזור ??????

כן. רק תקפיד לנג`ס ולהתמיד בבקשה

תן לי להכין אותך: בהתחלה יגידו לך ישר ``לא!``, אבל אם תדבר כמו שצריך, תתאמץ לשכנע ותתקשר ממש כל יום (ככה עושים ואתה לא תהיה היחיד) אני מקווה ומאמין שבסוף הפקידות (שהן למעשה מש``קיות מיון לפי מטיב ידעתי) תישבר, ותפקסס לך טופס בקשה לגיבוש חוזר (לא ברור לי מה בדיוק המקרה שלך) בטופס, שבו אתה חייב לכתוב כמו שצריך ולתכנן נכון אחרת לא יסתכלו על זה בכלל, אתה צריך לנסות לשכנע את רמ``דית סיירות (בזמני זאת הייתה רס``ן נירית מטלון, אולי גם עכשיו-תשאל) שמגיע לך גיבוש.. אל תתביש, תשפוך את הלב ותכתוב בצורה מרגשת (ברצינות) למה אתה רוצה להתקבל ומה היעדים שלך. תנסה את זה ותעדכן אותנו יוני ורז

chaos_

New member
ובשלדג

החל מהגיבוש הקרוב (בשבוע הבא) חותמים 18 חודשים.

למעלה