פרטים על נמה"ת Stansted בבריטניה...

Rtitan

New member
פרטים על נמה"ת Stansted בבריטניה...

מישהו מכיר? יודע? חמשל - מדוע טיסות סופ"ש מגיעות ויוצאות ממנו ולא מהיתרו...

itaiking7

New member
יש קווים של אל על וישראר לשם גם

ועוד חברת שכר בריטית אחת שמגיעות לארץ.

itaiking7

New member
טעות שלי אל על טסה לשם לא ישראר

התבלבתי עם גטוויק גם החברה השניה השכר טסה מגטוויק.

JuveFan

New member
גם אל על טסה לשם

אם כי לא בתדירות גבוהה כמו להית'רו.

Rtitan

New member
תודה ../images/Emo13.gif

יש סיבה מיוחדת שאל-על נוחתת שם בטיסות של סופשבוע?

yportnoy37

New member
לפי דעתי, מניסיון

נחתתי שם בדיוק לפני שבוע וחצי בטיסה של אל על. הטיסה אגב היתה ב757-200 ולא איזה 744 או 772, או אפילו 742. הניחוש שלי הוא שבסופ"שים נמל התעופה הית'רו פשוט מפוצץ מידי, ומניסיון לא נוח להגיע לשם בכל יום, אז בטח שבסופ"ש יהיה פחות נוח. בכל מקרה, אלעל מפעילה טיסה בשישי מוקדם בבוקר לסטאנסטד עם ה752 (כפי שציינתי) וטיסה יותר מאוחר (בסביבות 10) להית'רו עם 772 בדר"כ. מכיוון שאלעל לא טסה בשבת, ה772 נשאר שם לשבת ומבצע את הטיסה של מוצאי שבת חזרה לארץ מהית'רו. אגב, אני חייב לציין שסטאנסטד הוא שדה תעופה מעולה. הוא נגיש (למרות שקצת רחוק ממרכז לונדון) ברכבת או באוטובוס, נסיעה של כ 40 דקות. הוא נוח, לא מבולבל, מודרני ויפה. צ'ירס

רן 56

New member
אני הגעתי אליו עם 737-800

ואכן הוא מאוד נח לנוסעים. רק מקווה שלא יהיו לך בדרך חזרה תורים ענקיים בבידוק. נסיעה טובה.

Rtitan

New member
תודה על האזהרה ... ../images/Emo13.gif

ליתר ביטחון אקח עוד מעט זמן ואגיע טיפה יותר מוקדם כדי להימנע מתורים...

747 400

New member
בכל זות אני מעדיף לנחות בהיתרו.

אף פעם לא טסתי לשם אבל אני מעדיף לטוס ב747-400 או 777-200 ללונדון מאשר ב757-200 או 737-800 לא שאני אומר שאני שונה את שני המטוסים האלה זה פשוט שאני מעדיף לטוס ב777 מאשר ב737 או 757. אבל לטוס לציריך ברלין פראג בודפשט מילנו וינה ג'נבה וורשה פרנקפורט מינכן ורומא לא אכפת לי לטוס זה בגלל שבדרך כלל לא טסים לשם מטוסים גדולים.

Rtitan

New member
תודה רבה על המידה ../images/Emo13.gif

אני אמור להגיע לקיימברידג', כך שהנגישות למרכז לונדון אינה בעייתית לי - ומצד שני, לקיימברידג' לא נראה שנוח להגיע משום מקום
. לפי מה שהבנתי מסוכנת הנסיעות, הטיסה של שבת בלילה מבן-גוריון ללונדון תנחת בסטאנסטד ומשם גם תצא הטיסה של שבת בערב מלונדון חזרה לב"ג. שמחתי בעיקר להבין שמדובר במקום פחות "תעשייתי" מהית'רו. ואם כבר קיימברידג' - יש בסביבה משהו מרתק לחובב מטוסים/טיסה/תעופה?

yportnoy37

New member
מוזיאון חיל האוויר המלכותי בהאמסטד

לא יודע אם זה מאוד קרוב לקיימבריג', אבל זה כן לא רחוק מסטאנסטד. זה בצפון לונדון, אפשר להגיע לשם או בתחתית או ברכבת (תחנת Colindale), ומשם כ5 דקות הליכה באזור משולט. אני ממש התרשמתי מהמוזיאון, ולדעתי הוא חובה לכל חובבי תעופה. בין מטוסי הקרב השונים תמצא ספיטפייר, מוסטנג, מסרשמידט וגם חדשים כמו יורופייטר, פאנטום והארייר (!!). יש שם גם המון מטוסים אזרחיים, בעיקר ישנים. וחוץ מזה, יש שם המון המון (אבל המון) מידע, ע"ג מסכי מגע - פשוט כיף. והתענוג - חינם! מומלץ

כברימן

New member
טיסות מוצ"ש מלונדון

טיסת אל על ב-2230 יוצאת מהית'רו (772). הטיסה ב-0115 יוצאת מסטנסטד (738).

כברימן

New member
בהית'רו יש הגבלים על מספר הטיסות

לאל על מותר לטוס פעמיים ביום להית'רו - נחיתה ב-1335, המראה ב-1535, נחיתה ב-2105, המראה ב-2230. כמובן שביום ו' יש רק נחיתה ב-1335, ובמוצ"ש המראה אחת ב-2230. כאשר אל על רוצים לטוס יותר ללונדון, הטיסות מגיעות לסטנסטד - הטיסה הקבועה כל השנה בשישי מוקדם בבוקר, הטיסה העונתית בקיץ במוצ"ש, וכן טיסות אחרות שמתבצעות לסירוגין בימי א, ב, ה. מספרי הטיסות הם (כמעט תמיד) 215 או 217 לסטנסטד ו-216 או 218 בחזרה. הטיסות מתבצעות במטוסי 752 או 738. כשהטיסה ממשיכה לקנדה או ארה"ב, אז משתמשים ב-752 או 762.

למעלה