פרטי עלילה מיותרים בעונה 8

randomalit

New member
פרטי עלילה מיותרים בעונה 8

בואו נדבר על פרטי עלילה מיותרים שאף פעם לא הוסברו בעונה 8. Case in point, המחלה של מאלדר שכביכול סבל ממנה במהלך העונה השביעית. אותה עונה שבה, לפי הפלאשבקים של סקאלי, הוא גם גסס ממחלה אבל גם הסכים לעזור לסקאלי להרות. כך שהוא הסכים שתלד את התינוק שלו, למרות שהוא ידע שהוא מת. איזו מטרה היא שירתה, לעזאזל? מתי קיבלנו הסבר על המחלה, ומה בדיוק קרה, ואיך שזה קשור לסיבה שמאלדר נחטף? לאן זה קידם את העלילה? מישהו יכול להגיד לי אם פספסתי את הפרק שמסביר את זה, או שאולי כריס קרטר זרק את זה לאוויר ושכח מזה? (אגב, אתם מוזמנים להעלות פרטי עלילה מיותרים נוספים).

1Shir

New member
זה לא הוסבר בכלל

ותכל'ס גם אני לא מבינה מה זה שירת בעלילה גילי?....

randomalit

New member
מזל

כי אני מתחילה להרגיש לא נוח מבפנים כשאני מרגישה שיש משהו שאני לא יודעת על הסדרה הזו.

Gilliana

New member
קודם כל...

אני לא מבינה מה הקשר בין כך שמאלדר הסכים להיות אבי הילד של סקאלי לבין זה שהוא גסס, וודאי שודאי שלא ברור לי מדוע זה צריך להיות קשור לחטיפתו (וזה בהחלט לא). שנית - דנו בעניין המחלה של מאלדר מספר פעמים בעבר בפורום - העניין הזה באמת לא הוסבר כדי הצורך, אולם ניתן להניח שהמחלה נגרמה כתוצאה מהתהיך הרפואי שהוא עבר ב-Amor fati (להזכירכם, המען עצמו סיפר לסקאלי מאוחר יותר, ב-en ami, שהוא עצמו גוסס מדלקת במוח שנגרמה לו כתוצאה מאותו הליך). מה שלא ברור הוא, כיצד מאלדר החלים מאותה מחלה מסתורית, תהא אשר תהא. אפשר רק לשער שלאחר ה-"ההתחדשות" ב-deadalive, המחלה נעלמה אולם אין זה מצויין בשום מקום. אגב, בפלאשבקים של סקאלי מעולם לא הוזכרה המחלה - העניין הועלה ע"י דוגט וסקינר שגילו את העניין במהלך המחצית הראשונה של העונה השמינית.

1Shir

New member
אני הבנתי את הקשר

דוגט וסקינר העלו את זה (בפרק הראשון של עונה 8 לדעתי) כדי לנסות להבין אולי יש לכך קשר להיעלמותו של מולדר... בדיעבד אין קשר.

randomalit

New member
כי לא הגיוני בעיניי

שהוא יסכים שסקאלי תלד את התינוק שלו, מתוך ידיעה שהוא לא יהיה שם.

Gilliana

New member
למה לא?

הרי בתכל'ס - במקור כל התפקיד שלו היה לתת תרומת זרע ולא יותר...

S m e l l y Cat

New member
מה רק תרומת זרע

הוא בכל זאת החבר הכי טוב שלה וכביכול בעל רגשות אהבה עזים ומודחקים אליה..זה לא כזה פשוט:X

Gilliana

New member
רגשות אהבה עזים ומודחקים...

... לא קשורים לעניין. סקאלי ביקשה ממנו תרומת זרע בתור ידיד קרוב - לא בתור חבר רומנטי ולא בתור בן זוג. אני מסכימה איתך שזה "לא כזה פשוט" אבל יחד עם זאת. אני באמת לא רואה קשר בין זה שמאלדר גסס לבין ההסכמה שלו "לעשות לסקאלי ילד", בשום מקןם לא דובר על כך שהיתה איזושהי כוונה לגדל את הילד יחד.

nikita5s1

New member
התכוונתי לג'יליאנה ..

כמה פעמים כבר ראית את הסדרה הזאת??? אני אישית לא זוכרת את השמות הלא ברורים כל כך של הפרקים , כי הם לא מתחברים אצלי למשהו הגיוני שניתפס. תגידו, למישהו יצא לקנות את הדיוידי המקורי של הסדרה? אני לא חושבת שעושים הזמנות שלו לארץ...

Gilliana

New member
לא צריך להגזים ../images/Emo13.gif

הכל אני בטח שלא יושעת, והזכרון שלי גם לא מי יודע מה, פשוט יצא לי לראות פרקים של העונה שמינית יחסית לא מזמן (בחצי השנה האחרונה), אבל חוץ מזה - לא חושבת שיש פרק של תיקים שראיתי יותר מפעמיים סה"כ (בעיקר המיתולוגיה) ויש לא מעט פרקים שראיתי רק פעם אחת.

nikita5s1

New member
טוב אז יש לך זכרון טוב :) תזכירו לי:

אם אני לא טועה הייתה פעם שסקאלי באה בוכה למאלדר על זה שהביציות לט טובות ושזה לא הלך... אז איך בכל זאת אחרי זה היא נכנסה להריון ללא סקס או חיטפות? מה היה ההסבר בסדרה?

כי בסוף

מאלדר הכניס אותה להריון
כן היה סקס .. אם כי נרמז שצד נוסף (ממשלתי חוצוני ווואטאבר) היה מעורב בעניין.

Gilliana

New member
מי אמר שללא סקס?

סקס היה ועוד איך, אבל את זה אנחנו מגלים רק בהמשך - במהלך עונה 8 כבר ברור לנו שהיחסים של מאלדר וסקאלי אינם בגדר יחסי ידידות בלבד, בעונה 9 נאמר בבירור (trustno1) כי "בלילה אחד של בדידות" סקאלי הזמינה את מאלדר למיטתה, וב- the truth, הפרק האחרון, מובהר מעבר לכל ספק כי מאלדר וסקאלי הם נאהבים. את מתכוונת מן הסתם לנסיון ההפריה המלאכותית שסקאלי עברה בנקודה לא מוגדרת כלשהיא, ושאותה אנו רואים בפלאשבקים בפרק per manum. אותו נסיון נכשל...

1Shir

New member
אני רוצה להוסיף כדי לחדד את התמונה

שאכן זה היה "בדרך המסורתית" אבל - היא לא היתה אמורה להיכנס להריון! זה קרה באורח נס.... האמת שאני צריכה לראות שוב את פר מנום כדי להבין מה נרמז שהיה החלק של אנשי הקונספירציה בתפנית הזאת...

nikita5s1

New member
היה סקס!??! אני מתה כבר להגיע לעונה הזאת ...

אני באמת לא זוכרת הרבה. ראיתי את הפרק הזה שמתחיל כמאלדר במיטה אבל משום מה זכרתי שבסוף הפרק הבהירו שהם ישנו יחד ולא שכבו...

היה סקס אבל לא ראינו סקס

רק בדיעבד כשמבינים שמאלדר זה האבא אפשר לדעת שהיה סקס אבל לא הראו לנו כלום...

Gilliana

New member
לא, ממש לא הבהירו כזה דבר

נהפוך הוא - היו המון רמזים לכך שאכן זה היה הארוע הגדול...
כמובן ששום דבר לא נאמר או הוראה מפורשות, אבל היו לנו כאן כבר המון דיונים ארוכים ומעמיקים האם אכן בפרק הזה הם "שברו את הקרח". אגב, הפרק הזה הוא הפרק אותו ביימה ג'יליאן - all things.

1Shir

New member
זה אחד הפרקים הטובים בסדרה!

נתחיל בצורת הבימוי/עריכה הייחודית שלו - שונה מכל שאר הפרקים משהו רוחני ומיוחד יותר נמצא שם וזה פרק שנותן תחושה מיוחדת אחרי שרואים איתו תחושה שנשארת איתך אח"כ, לפחות אצלי פשוט פרק רוחני, זאת הדרך הכי טובה להגדיר אותו והדבר השני שהופך אותו למיוחד זאת האמונה שכאן הקשר של מולדר וסקאלי טיפס מדרגה!

למעלה