פרט קטן לגבי שומרים שומרים

pini-pee

New member
פרט קטן לגבי שומרים שומרים

שלא בדיוק מסתדר עם ספרים אחרים... גזר (carrot) בעוצרו את ראש גילדת הגנבים, מציין בפתק שהשנה היא 1678. בהתייחסות לגבי תקדים של מעצר חיות הוא מציין ש Psy-choneurotic Lord Snapcase עצר בשנת 1401 קבוצה של עטלפים על הפרת עוצר... מה הבעיה שלי? שבכל שאר הספרים שבהם מוזכר סנאפקייס הוא היה הפטריארך שלפני וטינרי... במקומות החארים הוא מוזכר כ Mad... לא יודע אם זה קשור... אגבף היכן שהוא בשומרים שומרים בגירסא הבריטית, נתקלתי במספר מילים בסוף השורה שהופיעו שוב בתחילת השורה הבאה, לצערי אני לא זוכר איפה זה היה בדיוק :(

Greebo

New member
טוב...

טרי הוא לא רוברט ג'ורדן.... אין לו מחשב-על שמאפשר לו לעקוב אחרי כל הפרטים הקטנים בעולם שהוא יצר.... ולגבי הדבר השני, זאת טעות דפוס, לקחתי פעם ספר בסיפריה ש20 הדפים האחרונים שלו היו ריקים למרי...

keynant

New member
מה גם ש...

בעולם הדיסק ידועות מלא שיטות ספירה, ויש אפילו הערת שוליים באחד הספרים שאומר שיש אפילו שבט שסופר אחורה. לא ידוע מה יקרה כשהם יגיעו לאפס, הם לא מתכוונים להיות שם כשזה יקרה..

pini-pee

New member
סתם רציתי לציין :)

אגב, זו לא טעות דפוס, זו טעות הקלדה והגהה...

DviRincewind

New member
אמממממם

בראיון לקראת Thief of time, פראצ'ט סיפר שהוא כותב את הספר במיוחד בשביל הילדים המעצבנים שכותבים "בספר הזה סיפרת שההוא עשה ככה בשנה הזאת, אבל בספר השני כתבת שהוא עשה את זה בכלל בשנה אחרת לגמרי!!" בכל אופן, עולם הדיסק הוא לא מקום שבו הזמן זורם כמו שצריך, בייחוד לא אחרי הבלגן שקרה ב-Thief of time.

pini-pee

New member
די כבר! אני מדוע לזה! סתם נהניתי

לציין את העובדה! פנחס ילד מעצבן.

Evil Gremlin

New member
לא נראה לי..

שכתוב איפהשהו שהפטריארך הקודם היה בן אדם... או שאני פשוט לא זוכר מספיק טוב..

ויימס

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד,

שהפטריארך הקודם היה סוס?
בכל אופן, יש את המושל המתוכשט והשמן להפליא בצבע הכשף. ובמורט מוזכר איזשהו פטריארך, אבל למיטב זכרוני שום דבר לא מעיד שהוא וטינארי. ובמעשי קסמים הופכים אותו ללטאה, ושוב, למיטב זכרוני אין כל סיבה לחשוב שזה וטינארי, אלא שיש לו את הכלב הקטן והמעצבן הזה. כך שאם בספרים הבאים הכלב מופיע בתור הכלב של וטינארי, ניתן לשער שהברנש במעשי קסמים זה וטינארי, אלא אם כן הכלב עובר בירושה מפטריארך לפטריארך.

Athaclena

New member
אני לא סגורה על זה

אבל פטריאך אחד נהג לאכול כל מיני דברים מוזרים ויקרים להחריד (מדוזות מסוכרות, מישהו?), ועל אחד אחר כתוב שהוא אוכל רק לחם ומים, וזה הכל. אבל אני חושבת שוטינרי אוכל אוכל נורמלי - אני זוכרת שהעכברים היו צריכים להביא לו ריבה או משהו. וגם כשמרעילים אותו אז ויימס צריך לבדוק את כל האוכל במטבח אז מין הסתם וטינרי אוכל אוכל רגיל. לפי זה יש 3 פטריאכים שונים... כל עוד שלא כתוב שזה וטינרי אי אפשר לדעת, אבל לפני וטינרי היה סנאפקייס ולפניו ווינדר אאל"ט ולפי הקו-זמן הכללי וטינרי צריך להיות כבר מהספר הראשון לדעתי.

ויימס

New member
קו הזמן בעולם הדיסק סותר את עצמו.

טרי פראצ'ט לא מקפיד במיוחד על הדברים האלו. ...אהה! בדקתי והברנש ממעשי קסמים עם הכלב הקטן והמעצבן הוא אכן וטינארי וזו הפעם הראשונה שהוא מוזכר בסדרה. האיש שאוהב לאכול מדוזות מסוכרות (לעזאזל!) זה המושל מצבע הכשף. הפטריארך עם הלחם והמים זה אותו אחד שאוכל אוכל יותר רגיל. אני מניחה שמותר לו לשנות את דעתו, הבנאדם עבר הרבה דברים בחייו, הפכו אותו ללטאה, בלגנים, עניינים... אגב מדוזות מסוכרות, זה מזכיר לי את הקטע בצבע הכשף שזוגפרח וסתמרוח מדברים עם המארח כשהם בקרול... "אתה חושב שהעוגיות האלו עשויות ממשהו מבחיל?" "הן עשויות מאצות." "בהחלט יש להן טעם של אצות, אם מישהו היה מזוכיסטי מספיק כדי לאכול אצות."

למעלה