פרידה בין חברות

shoko1972

New member
פרידה בין חברות

הי, בתי בת 3.5. לפני שלושה וחצי חודשים נולדה לה אחות. אנו חווים לאחרונה התנהגויות של הכרנו קודם, קינאה, רצון לתשומת לב, הדבקות לאמא, וכיו"ב. מרבית הסימפטומים שציינתי מתחילים להסתדר באמצעות כלים והנחיה שאנחנו מקבלים משיטת אדלר. יחד עם זאת יש לי שאלה ובעיה ספציפית שקשה להתגבר עליה- לבתי יש חברה מהגן. הן חברות מאוד טובות, רוב הזמן, אולם כשאנחנו נפגשים בתי לא מצליחה להפרד ממנה בסוף המשחק או המפגש. תמיד זה נגמר בבכי, תמיד היא לא רוצה ללכת, למרות שאני מראש אומרת לה מתי נלך (באיזו שעה, ומתזכרת אותו לפני). זה מבאס את כל היציאה ואני ממש הגעתי למצב שאני לא רוצה לקבוע לה פגישה עם החברה. בנוסף, ישנה אותה הבעיה אם נפגשים בגינה אחרי הגן כל החברים והחברות. אי אפשר אף פעם להפריד בין השתיים וללכת הבייתה ללא בכי. זה הגיע למצב שאני לא רוצה ללכת איתה לגינה כי אני יודעת איך זה יסתיים, אז אני מבריחה אותה מהגן מהר מהר לפני שאיזה הורה יציע ללכת לגינה. אשמח לקבל ייעוץ.

בניית הסכם

ערב טוב, ראשית מזל טוב לרגל הולדת הבת. שנית, אני שמחה לשמוע שאתם נעזרים בגישה האדלריאנית ובאמצעות הידע אתם מצליחים להפיק כלים ולעזור לבתכם להסתגל לשינוי הגדול בחייה. לשאלתך : מה דעתך לבנות עם בתך הסכם. הסכם בונים בשיחה על בסיס של כבוד הדדי, מגדירים יחד ומשתפים בקושי ומבקשים לחפש יחד פתרון. עושים סיעור מוחות ומחפשים פתרונות. בוחרים יחד פתרון. שואלים: מה יקרה אם לא נצליח לעמוד בהסכם? איך אני יכולה לעזור לך לקיים את ההסכם? ומחליטים לנסות אותו למשך זמן קצוב. על ההסכם להיות הוגן ולהתאים לכל הצדדים הנוגעים בדבר. האם את משתתפת בקבוצת הורים? אולי תוכלי לבקש מהמנחה לעזור לך להתאים את ההסכם ? בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה