פרידה וילדים

שמזמני1

New member
פרידה וילדים

**לא לראשי**
היי,
אנחנו זוג נשים, 10 שנים ביחד, עם שני ילדים (כל אחת ילדה)
היחסים כבר המון זמן לא טובים. עליות וירידות, אבל בשנה וחצי האחרונות זה פשוט רכבת הרים.
מחליטות להפרד וחוזרות, מחפשות בית חדש, ושניה אחרי זה סוגרות את הכל (ביננו, כמובן. לא מגיע לעשיה כלשהיא ממשית בחוץ)
שקלנו יעוץ אבל כנראה שזה לא יקרה.
אין אינטימיות פיזית כבר כמה שנים. כרגע יותר נראה כמו שתי חברות, עם ילדים.
שתינו מודות שעוד לא נפרדנו בעיקר בגלל הילדים, הם כ"כ קשורים אחד לשני, ואלינו, והדבר האחרון שאנחנו רוצות לעשות הוא לגרום לזעזועים (בשנה שעברה הגדולה הייתה עדה לכמה מריבות וראינו ריקושטים בהתנהגות בגן)
לשתינו מאוד לא טוב, כל פעם מדברות על מה שלא טוב, אבל זה כמו לטחון מים, כי אין שום שינוי מהותי. מרגישות שאין לנו חיים, ושאנחנו חנוקות אחת מהשניה.
מה שמוזר הוא שכל פעם אחרי שמחליטות להיפרד, ואני אפילו מחפשת דירות, הכל כאילו נרגע, ואז נורא רגוע וכיף, ואז אנחנו עושות את ה"טעות" ומחליטות להמשיך, ושוב הכל מתחיל... מבחינה נפשית אני כבר בקושי מתפקדת. אי הודאות הזאת הורגת אותי, אבל כ"כ קשה לקחת את ההחלטה הממשית ולעזוב.
אתמול התקשרתי למתווכים וכאבה לי הבטן. פחד משתק כללי.
אני הייתי ילדה בבית של הורים שלא אהבו אחד את השני. נשבעתי שאני לא אהיה כזאת. שלא אעשה את זה לילדים שלי. (בתור ילדה רק חיכיתי לזה שהם יתגרשו. זה לא קרה)
מצד שני, אצלנו זה שונה מזוגיות רגילה, שבה החלוקה יחסית ברורה.
כאן לכל אחת יש ילד ביולוגי (לא אימצנו כי היא סירבה להכנס לתהליך, אך ברור שנעשה אפוטרופסות) אבל שתינו כמובן מתייחסות לשניהם כאילו הם שתינו.
אנחנו כרגע אחרי מכירת בית, וגרות אצל ההורים שלה. בית פרטי, יש לנו יחידה קטנה בקומה העליונה, אני רואה שהילדים מאושרים שם.(חוץ ממדי פעם יציאות של הגדולה)
במידה ונפרק, התכנון הוא שאקנה דירה מאוד קרוב לשם (איזור יקר להחריד לצערי)
כל אחת תהיה עם הביולוגי שלה בלילות, ושתינו רוצות שמבחינת הילדים במהלך היום זה יהיה כמה שפחות טראומטי.
מבחינה פרקטית- איך עושים את זה???
כרגע אני לוקחת את הילדים מהגן פעמיים בשבוע, ההורים שלה פעמיים והיא פעם אחת.קשה לי עם זה שזה בעצם הופך את הבית שלהם לבית ה"מרכזי".
ואיך אפשר לראות ילד אחד רק חלק מהשבוע? מה עושים עם המקלחות המשותפות? עם ההתעוררות והמשחקים בבוקר?
ואיך אפשר לנשום סוף שבוע מלא של בית ריק??
(היא מדברת על סופ"ש לסירוגין)
עכשיו אני מתחננת לקצת זמן לעצמי, לאגור אנרגיות, להכיר חברים חדשים (לא רומנטי, פשוט גיליתי שנשארתי די לבד במהלך השנים) אבל כבר מעכשיו ברור לי שאני לא מסוגלת להיות כ"כ לבד.
אני גם חושבת על הגדולה, שגם ככה נראה שמעדיפה את הבת זוג עלי (למרות ואולי בגלל שאני תמיד הייתי המטפלת העיקרית), איך אני, שאהיה בדירה לבד, יכולה להתחרות בבית, עם עוד אמא,אח, וסבא וסבתא (ודשא וכו') אני כבר רואה את המלחמות שיהיו לי. מפחדת שהיא לא תרצה ללכת איתי. שאני אאבד אותה.
מפחיד אותי הבית הריק. רוצה בית מלא ילדים ורעש.
עד כדי כך שמבחינתי להיכנס להריון רק כדי "למלא" את הבית, ואת החיים של הגדולה (באופן כללי אני רוצה עוד ילד לפחות, וכרגע לא בתוך זוגיות)
סליחה על האורך, ותודה למי שהגיע עד לפה.
**לא לראשי**

אין לי הרבה תובנות אבל קפץ לי דבר אחד שכתבת:

"כל אחת תהיה עם הביולוגי שלה בלילות..."
אני חייב להודות שזה צורם לי. האימוץ אולי לא נעשה בצורה רשמית, אבל מכל שאר הבחינות (המשמעותיות!), שתיכן האמהות של שניהם ולא פחות חשוב, הם אחים אחד של השניה ואין לזה שום קשר לביולוגיה.
יש הרבה דרכים שאפשר לחלק את הזמן לאחר פרידה- לילה אצלך לילה אצלה, חצי שבוע חצי שבוע, במקום אחד בשבוע ובמקום אחר בסופ"ש וכן הלאה, אבל אני חושב שמהותי שהילדים ישארו ביחד, יעברו ממקום למקום ביחד, ללא תלות בשיקולים קרים של ביולוגיה.

בהצלחה!

שמזמני1

New member
האמת שזה נשמע כ"כ טבעי

אני מנסה לחשוב למה זה לא התכנון למצב כרגע.
עד כמה שזכור לי כן דברנו על זה בשלב כלשהו (מבין המוני נסיונות הפרידה..) ואני חושבת שאני פסלתי את זה כי פחדתי מאוד מהלינה שם (מבחינה בטיחותית)
בנתיים עברנו לגור שם, דברנו דברים והכל הולך בסדר, כך שנרגעתי מהבחינה הזאת, וככל שאני חושבת יותר זה נראה יותר הגיוני ששניהם יהיו ביחד כל הזמן ולא יהיו פיצולים בלילות.
אני אנסה לדבר על זה עם בת הזוג, נראה איך יתקבל. (נראה לי שהיא יותר תלחץ מהאירגון של שניים בבוקר לבד)
תודה!

אבא גאה

New member
המאמץ של לארגן שניים בבוקר

הוא כאין וכאפס לעומת ההשלכות של החלוקה הביולוגית הזו. שאומרת "יש לכל אחת מכן אמא אחת חשובה יותר....

שבליבי

New member

ארגון של שני ילדים בבוקר לבד, יכול להיות לא פשוט אבל במקסימום הוא דורש לקום קצת לפני הזמן.
נטישה של ילד תשפיע עליו לכל החיים וסביר להניח שגם על ההורה הנוטש

ארגון בבוקר?

ואם היא היתה יולדת שניים, היא היתה מוותרת על אחד כי קשה לארגן שניים בבוקר?
זה נכון אגב.. יותר קשה להיות הורה יחיד, ובמסגרת השיקולים שלכן על קשיי החיים, מציעה לשקול את הקשיים עכשיו מול הקשיים אחר כך. עכשיו יש קשיים מסוג אחד ואח"כ יהיו קשיים מסוג אחר. לצערכן, פרידה לא תוליך אתכן לחיים נטולי קשיים..

שמנתולה

New member
חשיבה סטרייטית לחלוטין

עצוב לי לשמוע שהגעתן למצב שיש לכן משפחה ובלי שום מחשבה אתן מפרקות אותה. ושימי לב שאני מדברת על משפחה, לא על זוגיות.
אני פרודה עם 4 ילדים, 2 ביולוגים, 3 מאומצים (הרביעית עוד לא). אנחנו במשמורת משותפת, כבר שנה וחצי אחרי הפרידה וטרם הצלחנו להסדיר את כל העניינים שכרוכים, אבל הילדים הם משפחה! כולם אחים ואין בכלל מחשבה או רצון להפריד ביניהם. גם ככה החיים שלהם התפרקו, אז להוסיף עוד קושי?
נשמע שאתן לא ממש מחושבות, תבדקו עם עצמכן מה אתן רוצות ואז תסכמו דברים אחרי שבדקתן מה האפשרויות ולא כלאחר יד...

שבליבי

New member

גם לנו יש שני ילדים, אחד היא ילדה והשני אני ילדתי.
אנחנו נפרדנו לפני 9 שנים.
מאז אנחנו מגדלות אותם בהורות משותפת בשני בתים. שני הילדים עוברים ביחד מבית לבית, חלק מהלילות אצלי, וחלק מהלילות אצלה.
לא מסוגלת לחשוב בכלל על האופציה שהייתי מוותרת על אחד מהם
לא מסוגלת לחשוב על האופציה שבגללי הוא היה חווה נטישת אמא.

קשיים בהורות, כמו הקושי לארגן שני ילדים בבוקר, זו לא סיבה מספיק טובה לנטישת הורה.

שלום שמזמני

העלית בהודעה שלך הרבה דברים, חוץ ממה שכבר התייחסו אליו.
הרבה פחדים ואי ודאות לגבי האם להיפרד, איך החיים יהיו אחרי הפרידה, הלבד, המקום המשפחתי החדש שלך. כל הדברים האלו קשים גם בלי שיש ילדים, ובטח כשיש ילדים זה מעלה עוד הרבה חששות בקשר ליחסים איתם ולמה שיעבור עליהם.

אם אוכל להציע מנסיוני - תשתדלי לעבור את התקופה הזו עם כמה שיותר תמיכה מהמשפחה וחברים (לפעמים למרות שקצת "מאבדים" אותם עם השנים, הם מתגלים דווקא בשעת משבר), ואולי הכרויות חדשות כמו שאמרת. גם תמיכה מקצועית יכולה מאד לעזור בתקופה כזו, גם אישית, ואולי במקרה שלכן גם זוגית, בשביל להחליט החלטות כמה שיותר טובות בקשר לפרידה (גם אם הטיפול הוא לא במטרה להישאר, אלא במטרה להבין איך להיפרד).

אני מקווה שתוכלו לצמוח מכאן, ושתגלי דברים חדשים על עצמך ועל הכוחות שבך.

למעלה