בני הצעיר בין 5 מתקשה להיפרד ממני בבוקר בגן. בזמן האחרון זה נהיה קשה עוד יותר. הוא פשוט לא נותן לי ללכת. אני מסבירה לו מה נעשה, נשחק משחק קצר ואחר כך נגיד שלום, הוא מסכים אבל אחר כך לא משחרר.. איך להיפרד עם חיוך??
שלום רב, אתרוצה להיפרד עם חיוך!? פשוט היפרדי עם חיוך. איך את מרגישה עם הפרידה? האם קל או קשה לך? איך היו הפרדות עד היום? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר
גלי שלום רב, יש ביניכם ריקוד של פרידה. נוצר קשר דרך הפרידה שנחבר אתכם. הילד קולט את קשיי הפרידה שלך. כאשר את תרגישי טוב ושלמה עם הפרידה הפרידות יהיו פשוטות וחלקות. עינת גבע, מכון אדלר.
הי גלי לפני שבועיים עמדתי בפני אותה דילמה. לדעתי החופשים הרבים ותחושת סוף שנה מקשה על הפרידה בבוקר. הבת שלי בת חמש וחצי התחילה לבכות כל בוקר בגן "אמא עוד קצת רק עוד קצת..." אחרי יומים הבנתי שעוד קצת ....הופך לעוד הרבה והקושי מתעצם. בערב כשישבנו לאכול שוחחתי איתה והסברתי לה שבבוקרים אמא הולכת לעיסוקה ולא תוכל להתעכב יותר בגן והיא הולכת לגן. שזה דבר שאין בו בחירה. אבל יש לה בחירה והיא איך נפרד בבוקר .היא תוכל לבכות בבוקר וזה בסדר או שהיא תוכל לחבק אותי ולנשק אותי עם חיוך ולאחל לי יום טוב כמו שאני מאחלת לה. איזו דרך שהיא תבחר אני אקבל באהבה. שיתפתי אותה שאשמח לקבל חיוך.אך גם אם הבחירה שלה תיהיה שונה זה בסדר. יום למחרת הגענו לגן והיא הודיעה לי שבחרה לבכות אמרתי לה זה בסדר נישקתי וחיבקתי אותה תוך כדי שבכתה ואיחלתי לה יום טוב והלכתי. את רוצה שאני אגיד לך שהלב שלי לא נקרע. נקרע גם נקרע אבל הייתי שלמה מאד עם החלטתי. יום למחרת הזכרתי לה שהיא בוחרת איך להיפרד והיא אמרה שהיא מעדיפה להיפרד עם חיוך. ראיתי שהיה לה קשה עודדתי אותה על המאמץ והיא התעשתה והמשיכה עם חיוך. זהו מבחינתי כרגע השאר שייך לעבר.מקווה שישאר שם.ומאחלת לך בהצלחה שלומית