פריו אלא מה?!

פריו אלא מה?!

שלום לכולם! גם אני ובעלי היקר מנסים מזה חצי שנה להכנס להריון אך ללא הצלחה התחלנו סדרת בדיקות וכנראה שיש לי בעיית פריון "קלה" (לפי דברי הרופא) והוא ממליץ על תרופות מגבירות פריון אשמח לקבל את תגובתכם לנושא (איזה תרופות קיימות? יש תןפעות לווי? תוך כמה זמן משפיע אם בכלל? זקוקה קצת לעידוד

מאיה - מה בדיוק הרופא אמר?

מהי, לדבריו, בעית פוריות קלה? זה יכול להיות ביוץ לא סדיר - ואז תקבלי כדורי איקקלומין, וזה יכול להיות כל דבר אחר. ראיתם מומחה פוריות?

היי

הבעיה היא זקיקים בשחלות (כמו גבינה שוויצרית) ו בעיות בלוטת תריס אבל שם אני מטופלת כבר כשנה והיא דיי מאוזנת תודה

מאיה ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

וכברכת הפורום הידועה, מי יתן ושהותך איתנו תהיה קצרה. בעניין הבעיות שפירטת. גם אצלי התגלה תיכף בהתחלה שאני מייצרת זקיקים בכמות גדולה (הגבינה השוויצרית כמו שהרופאים קוראים לזה) והרופא באמת הגדיר זאת כבעיה "קלה" מאחר שנבדקתי ונמצא שיש לי ביוץ. אני לא רוצה להלחיץ, אבל הבעיה ה"קלה" הזו הביאה אותי עד טיפול IVF (הפריה חוץ גופית) שאני עוברת היום. ושוב, מטרתי לא להלחיץ אלא להסב את תשומת ליבך, שצריך לפעמים לכוון את תשומת לב הרופאים. האם הרופא שאת מטופלת אצלו הוא מומחה לפריון? האם בדקתם שיש לך ביוץ? האם נבדקה השפעת בלוטת התריס? (ידוע שהיא יכולה לגרום לבעיות פוריות) האם בעלך נשלח לבדיקת זרע? יש המון דברים לדעת, וכדאי לבוא לרופא עם מידע ולעמוד על כך שתקבלי תשובות שמספקות אותך. תוכלי לקבל מידע רב כאן אצלנו בפורום, מניסיונן של החברות והחברים בו, ותוכלי להיעזר במידע באינטרנט. לדוגמא - בוואלה בריאות את יכולה לעשות חיפוש על מונחים רפואיים ותרופות. באתר "הורים" (מצרפת קישור) יש מידע על בעיות פריון. מקווה שהמידע יסייע לך ושבקרוב מאוד תספרי לנו שאת בהריון מרב

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו מאיה ../images/Emo45.gif

תסמונת השחלות הפוליצסיות אכן נחשבת ל"בעית פריון קלה", אבל כדאי שתוודאי שאת מטופלת אצל מומחה לפוריות ולא אצל "סתם" רופא נשים. כמוש אמרו לך, כדי לוודא בדיוק מה קורה, את צריכה לעבור בדיקות דם לקביעת םרופיל הורמונלי. בעלך צריך לעבור בדיקת זרע. ואם את מקבלת איקקלומים- כדורים שמטרתם להשרות ביוץ, מומלץ שהרופא יעקוב אחר התפתחות הזקיקים בעזרת US כדי לוודא שהאיקקלומין אכן עובד. נקווה שכמו שהגעת אלינו, כך תעזבי אותנו מהר לפורום הריון. נועם

למעלה