פריז פריז

smaak

New member
פריז פריז

שלום לכם,
נשאר לי יום חופש אחד ומסכן, שגם הוא לא ממש יהיה יום חופשי כי יש המון סידורים.
אבל כן הצלחתי לצפות אתמול כל הערב (הגברים הלכו להופעה של זיזי טופ ואני הברזתי ברגע האחרון כי אני פשוט לא סובלת את הלהקה הזו) וגם היום עד הצהריים בדאונטון אבי, וזה ממכר. חברה נתנה לי מזמן את שלוש העונות הראשונות ואני באמצע השלישית.

אבל היינו יומיים בפריז והיה מז״א מצויין, ונהנינו מאוד מאוד. זה כל כך אחרת לטייל בלי ילדים..

בגיזרה הקולינרית חשבתי לדווח לכם על ההתנסויות שלי בעיר. בביקורים קודמים אכלנו הכל, וזו היתה הפעם הראשונה שלי כטבעונית.
אז ככה.

קפה- סטארבקס הם היחידים שתוכלו לסמוך על חלב הסוייה שלהם לקפה. כל מוצר אחר שלהם כולל מוצרים מהחי. אבל היה לנו סניף ממש מתחת למלון, והיה מאוד נחמד לקבל כל בוקר לאטה ענקי לחדר באדיבות פשושיק.

פלאפל- באיזור המארה, בו גם מתרכזים הרבה עסקים יהודים, יש כמה מסעדות פלאפל. לא כולן של יהודים. היות ואני סובלת מחוסר בפלאפל, אכלנו בערב הראשון מנה, ואני יכולתי לסיים עוד אחת בלי בעיה, אבל הסתפקתי רק באחת.

מסעדות. טרם יציאתנו ריכזתי לי את הרשימה מהפרה השמחה, ומהבלוג של אורי שביט, שכולל חלק גדול ממה שהומלץ עליו בפרה השמחה.
אני מודה שהפעם זה לא היה בשבילי ביקור קולינרי. תמיד צילמתי את הפאטיסריז בהמוניהן, והפעם פשוט לא.

loving hut- קיבלתי המלצה כאן בפורום, וגם בפרה השמחה ובבלוג של אורי שביט.
השירות אחלה והשכונה גם נחמדה מאוד, לא היו שם תיירים בכלל כשביקרנו. האוכל, אפעס, ממש לא משהו.
מעבר לזה שהמבחר לא ממש גדול, המנות היו סבירות עד סבירות מינוס.
אני אכלתי למנה ראשונה אגרולים קטנים. שלושה קטנטנים במחיר של שמונה אירו, עם ירקות. הביאו לי לידם רוטב חמוץ מתוק כזה שאני לא אוהבת.
הוא אכל סאמוסה, שמולאה באפונה וגזר, מהזן שמגיע בשקיות הקפואות. סביר להניח שגם הסמוסה והאגרולים הגיעו משקיות קפואות כאלה.

מנה עיקרית- הוא הזמין אורז עם מעין מוקפץ עם טופו, אני לקחתי המבורגר.
מעבר לעובדה שהפרזנטציה הזכירה תמונות של תפריטי מסעדות תיירים, כאלה שעשויים מהפלסטיק הדביק מרוב שימוש, זה היה סתמי לגמרי.
שנינו שתינו מיץ תפוחים (קראף מים הוגש לנו עם מי ברז ברגע שישבנו).
על הלא תענוג הזה שילמנו 63 אירו, מחיר לא זול לכל הדיעות, במיוחד כשחושבים על מנת הפלאפל המעולה בשבעה אירו לאדם, והעובדה שנסענו לאיזור ההוא במיוחד לאור ההמלצות.

vegan folle- חנות קאפקייקס טבעונית שהומלץ עליה בבלוג של אורי שביט.

גם לשם נסענו במיוחד, אם כי אני מחבבת את האיזור של מופטאר כשהוא לא שורץ תיירים. מאחר והגענו בשעת בוקר סבירה יחסית היה רגוע. ישבנו שם לקפה עם בן הדודה שלי שגר בעיר ואשתו. אני קניתי לעצמי פיסל- סוג של מאפה ארוך במאפייה סמוכה, עם זיתים, והזמנתי קפה בסטארבקס.
החנות הזו נפתחת רק בשעה אחת עשרה בבוקר, שעה מאוחרת מדי לדעתי, אבל לא נורא.
קודם כל, החנות קטנה בטירוף. ממש גומחה. הדלת סגורה גם כשהחנות פתוחה למרות שאין מזגן והיה חם, ובקלות אפשר לחשוב שהיא סגורה אם לא בודקים היטב. היה שם מקרר, מעין דלפק מתפרק ומקרר קטנטן עם שתייה קרה.

במקרר הקטן, שלדעתי אורכו לא עלה על מטר, נחו שלושה סוגי קאפקייקס קטנים, שנראו עייפים ומותשים. הם נראו לא מזמינים במיוחד, ולכן לקחתי לי עוגיה עם שוקולד ושקדים, מהסוג של שוקולד צ׳יפס, רק עוגיה גדולה ושטוחה מאוד, וריבוע בראוני. המחיר גבוה אבל זה לא ממש נורא.
גם העוגיה, וגם הבראוני היו מאוד מאוד טעימות וטריות. הבראוני לעומת זאת, התפרקה ברגע שלקחתי ממנה פיסה. מזל שהיא נחה בשקית נייר כך שיכולתי לקחת לעצמי פירורים מבפנים, אבל היא לא היתה יציבה בכלל. לי זה לא כל כך שינה, אבל אני חושבת שחשוב לציין.

ההתנסות האחרונה- מסעדה עם אוכל צפון אפריקאי, שמגישה בעיקר טאג׳ינים וקוסקוס- L'Auberge
באיזור סן ז׳רמן דה פרה, ממש ליד רחוב בונאפרט עם כל חנויות היוקרה והסניף גדוש התיירים של פייר ארמה, שם גם נמצאים קפה דה פלור המפורסם (אם בא לכם לומר שישבתם בקפה של המינגוויי, תשלמו על כוס בירה מהחבית כמעט עשרה אירו), קפה דה מאגו ובראסרי ליפ, מעוזי הבוהמה של פעם.
מאתיים מטר בערך משלושת המוסדות המפורסמים הללו נמצאת המסעדה.
בעיקרון כל המנות כוללות בשר למעט שתיים, קוסקוס וטאג׳ין, שניהם מגיעים בגירסה עם ירקות בלבד.
שנינו הזמנו טאג׳ין ירקות.
קיבלנו כהתחלה סלט שאני מכירה ולא זוכרת את שמו, קצת דומה לצ׳רצ׳י, אבל לא עם דלעת, אלא תפוחי אדמה, גזר והרבה כוסברה קצוצה, שום ולימון. טרי, פשוט וטעים מאוד מאוד.
הטאג׳ין הגיע עם צלחת קוסקוס לידו. אני חושדת שהקוסקוס עובר אצלם בישול רק פעם אחת ולא פעמיים כמו שאני רגילה מהבית, כך שהוא דקיק מאוד.
המנה כללה שלל ירקות כמו תפוחי אדמה, גזר, קישואים, שעועית ירוקה ואפונה ירוקה. קיבלנו לבקשתנו גם פרוסות באגט שטבלנו ברוטב.
היה מאוד מאוד טעים והמחיר סביר לחלוטין- 18 אירו למנה. כשמשלמים על קפה פשוט חמישה אירו בעיר האורות, זה ממש לא יקר.

זהו פחות או יותר.
פריז עיר ענקית, יש בה שלל רב של מסעדות ואני מאמינה שכמעט בכל מקום אפשר לקבל מנה שלא תכלול מוצרים מהחי, אבל כמעט ולא תהיה בחירה. עם כמה שמדובר בענקית קולינרית כשמדובר במזון, אני חוששת שצריך לעבור עוד זמן כדי שהעיר תתפתח ותציע אלטרנטיבות טובות במחיר שפוי לטבעונים.

עד אז, אפשר להסתפק גם בשווקים המעולים שמוכרים שלל ירקות ופירות, לחמים שונים וממרחים. הייתי בהחלט ממליצה לתכנן את הארוחות שלכם, ואני מאמינה שאם מדובר במסעדות מהסוג היוקרתי ובהזמנה מראש, שתוכלו לקבל מנות טבעוניות.
 

Gidi Shemer

New member
אני מוחה

לדעתי האישית, פוסטים שכותרתם היא פריז ותכנם הוא תיאור ביקורים בפריז צריכים להימחק, וכותבי הפוסטים צריכים להיות מוזהרים מחסימה.

איך מוצאים פה אומנטיקון של קנאה צרובה???
 

smaak

New member
פריז נמצאת שעתיים וחצי מהבית

ובכל זאת אני לא מבקרת בה מספיק.

פשוט, אפילו בשביל לפתוח את הפה ולנשום אוויר צריך לשלם עשרה אירו לנשימה.
אני מאוהבת בעיר הזו, בכל כרכוב על בניין, פסל, גן ומוזיאון.

אני חושבת שבפעם הבאה ניסע ברכבת. איכשהוא זכרתי שהחניון מתחת למלון גובה 25 אירו ליום חניה (ככה היה בפעם הקודמת לפני שנה).
הפעם הם גבו 35.

אבל מצאתי מתחת למלון בסופמרמרקט מחלקה כשרה ענקית. חזרנו עם המוני במבה, ביסלי, בורקסים, ואדממה שלא מוכרים כאן.
 
התעייפתי והתאכזבתי

מה כל כך מסובך לעזזל?
אני מבשלת נ"ג וטבעוני ואני מצליחה להנפיק מגוון שלתבשילים וסלטים ומאפים
ואני לא שף...


מה יש להם? הראש שלהם תקוע חזק חזק או משהו?
 

smaak

New member
צרפתים באופן כללי

אוכלים כל דבר שזז. לא ברמה של הסינים או האינדונזים,
והם מתייחסים למזון שלהם בחרדת קודש, עדיין אחרי כל השנים, ככה שזה בכלל לא עולה להם לראש. סביר להניח שעדיין אין שם דרישה משמעותית למזון טבעוני.
מספיק שאני הולכת לשוק, או לסופרמרקט, בגלל שאנחנו גרים על הגבול.
אמנם יש מגוון ענקי של פירות וירקות, גם אורגני,
אבל כמות המוצרים מהחי מאפילה עליהם במימדים מפחידים.
 

Gidi Shemer

New member
זה מזכיר לי ביקור עבודה שעשיתי בזמנו

בפריז. אחת הקולגות שלי היתה צמחונית (אני לא הייתי בזמנו) והצעתי לי, מהיכרותי את המטבח הצרפתי, שנחפש מראש מסעדות צמחוניות ואשמח לבלות איתה במסעדות הללו. פשוט מאד קשה למצוא מנה שלא מערבת בתוכה משהו חי במסעדה צרפתית. היא פטרה את ההמלצות שלי בהינף יד מכיוון שבמקרה הכי גרוע ״אפשר תמיד להזמין סלטים טובים״.

רק אחרי שהגענו והיא גילתה את הכבדים שעיטרו את סלט העלים שלה ושהתבנית הזו שבה על עצמה, רק אז היא הבינה את גודל הטעות. אחת הסצינות ההזויות ביותר היתה במסעדה שבה ישבנו עם המארחים שלנו (אחרי שלהפסקת טרום צהריים הם הזמינו למעבדה פלטות של נקניקים וגבינות). בעזרתה של אחת המארחות שתרגמה, הידידה שלי הבהירה את העובדה שהיא צמחונית (לא טבעונית אגב, mind you). המלצר חייך ואמר ״אין בעיה, יש לנו יופי של דגים״. היא הסבירה לו שהיא לא אוכלת דגים והוא פשוט לא קלט. זה לא שהוא התנגד או לא העריך. הוא פשוט לא קלט. זה היה מבחינתו בקשה מקבילה ל״אני שותה, אבל לא שום דבר שמבוסס על מים״.
בסוף היא הלכה החוצה, קנתה כריך ושבה לבלות איתנו.

צחוק הגורל שעכשיו הבחורה הזו גרה באופן קבע בשטרסבורג.

מה שמזכיר לי כמובן את הסצינה הבאה:
https://www.youtube.com/watch?v=um2p4GlEbKg
 

יוספה 51

New member
מיקי, בתוך שרשור פריז? מגיע לך שרשור קיטור

עצמוני, לא ככה? וכן, הראש שלהם תקוע חזק.
 

ladybug6

New member
סקירה מושקעת ומעניינת


חבל שהחוויה הקולינרית עצמה לא היתה משהו.
אבל האמת היא ששמעתי את זה כבר בעבר על פריז, שהיא בעייתית לטבעונים, וקשה למצוא שם משהו נורמלי. מעניין כמה זה שונה בין ערים אירופאיות שונות. זוג חברים בדיוק מטייל בברלין וכל היום אני רק רואה תמונות מהממות של אוכל טבעוני מגרה במיוחד שהם מעלים משם..
 

smaak

New member
ברלין מאוד נוחה לטבעונים

אם משווים לפריז. חלב סוייה למשל לקפה אפשר לקבל כמעט בכל מקום, סלטים מושקעים, כריכים וכו׳. כשהיינו שם בחורף לא היתה לנו בעיה בכלל. מתחת למלון היתה חנות פירות וירקות ענקית, שגם מכרה סלטי פירות וירקות מוכנים בקופסאות שלקחנו למלון לנשנש בערב.
 
לי קרתה עוגמת נפש בברלין

רוב הזמן היינו במקומות לא טבעוניים כי היינו הרבה אנשים שאינם טבעונים, ושם דווקא היה בדרך כלל מה לאכול [חוץ מבתי קפה]. אבל פעם אחת היה לנו זמן ארוך בתחנה המרכזית בברלין, אז הלכנו למקום אסיאתי כזה של סושי ונודלס וכו'- היינו רק 3 טבעונים. לא סתם שביקשנו נודלס אטריות אורז ולא אטריות ביצים, ביקשנו שלא יהיו כלל ביצים, הסברנו באנגלית שאנחנו טבעונים והם לא הבינו מה אנחנו רוצים אז ממש הרחבנו- לא אוכלים ביצים, לא אוכלים רוטב דגים, לא אכולים בכלל דגים! רוצים טופו ובלי ביצים.

אחרי שאנחנו מקבלים את האוכל הכל מריח מוזר. אחד החברים של טעם ואמר- יש בזה רוטב דגים. ביקשנו להחליף, לא הבינו מה אנחנו רוצים, אבל כבר שילמנו, אז ממש התעקשנו והסברנו באריכות באנגלית ראויה למדי ולא גבוהה מדי. אחרי נצח נצחים, כשכבר היו לנו רק עשר דקות עד הרכבת- קיבלנו את המנות שלנו, שרק אחרי הרבה נסיונות להבין למה היא מוזרה הבנו שיש בהן נטפי ביצים. כבר לא היה לנו זמן לחזור להתלונן. זה היה כל כך מעצבן!

וגם מבאס שלא הספקנו לשום מקום טבעוני לגמרי, למרות שיש הרבה, כי האחד שכבר הלכנו אליו התגלה כסגור דווקא באותו יום ולא ידענו על זה.

גם אכלנו בחדר אוכל במהלך השבוע ושם היה מאוד קשה להסביר להם מה זה טבעוני, אבל הסתדרנו. חיינו הרבה על דברים שחברה שלי [שהיא מגדילת ראש] הביאה מהארץ. ואני הנבטתי עדשים שהבאתי מהארץ, וזה מה שאכלנו.

אבל יש לציין שירקות ופירות בגרמניה ממש זולים! אז קנינו בסופר.
 

smaak

New member
בגרמניה, כמו בצרפת

אנגלית לפעמים לא ממש יעילה. בעיקר אם מדברים עם אוכלוסייה מבוגרת או זרה. במקומות התיירותיים בדרך כלל כן מדברים אנגלית, אבל יש הרבה מקומות שלא.
בפריז שאלתי על כל מוצר אם יש בו ביצה או חלב ואמרתי שאסור לי (נתתי להם להבין שאסור ולא שאני לא רוצה לאכול), כך שהם בדקו היטב, וכשלא היו בטוחים, אמרו לי שהם לא יודעים.
אבל חוץ מזה, פשוט קניתי מוצרים שאני יודעת שאין בהם מרכיבים מהחי.

בברלין יש גם את VEGANZ, מעבר לבתי הקפה, יש גם סופרמרקט טבעוני ואפשר להצטייד שם בכריכים, מאפים וכו׳..

גרמניה זולה משמעותית מבלגיה או צרפת, זה בהחלט נכון.
 

Ofericko

New member
בצרפת, לא רק שהאנגלית לא יעילה, היא גם

עלולה להיות מזיקה.
קרה לי כמה פעמים שנתקלתי ביחס קריר עד תת-עויין כשדיברתי ברחוב או בחנויות באנגלית.
דבר דומה אגב, קרה בבריסל ובמונטריאול.

אנשים לבביים...
 

smaak

New member
לא יודעת, אף פעם לא נתקלתי במשהו מיוחד

לדעתי מדובר במיתוס שממשיך מדור לדור. אנשים לא לבביים יש בכל מקום. אני זוכרת אולי אישה אחת בתחנת רכבת שהיתה לא נחמדה, אבל כל השאר היו.. אנשים..

ברגע שמתקשרים בנימוס, גם אם לא מנסים לדבר בשפת המקום, לא אמור לקרות שום דבר מיוחד. מקסימום לא יודעים לתת לך מענה.
אני יודעת שכשאני בצפון צרפת בחנויות מקומיות אני אפילו לא מנסה לתקשר באנגלית כי אין סיכוי שמישהו יידע לענות לי. יש לי צרפתית קלושה שאני זוכרת מבית הספר, ופשושיק מדבר שוטף, כך שאני משאירה לו את העבודה.
בגרמניה אני לפעמים מדברת בהולנדית והם מבינים (השפות דומות), אבל בערים הגדולות בדרך כלל אני אמצא מישהו שמדבר באנגלית, ואם הם מסבירים לי לאט בגרמנית אני מבינה. ומקסימום, פשושיק מדבר גם גרמנית
 
למעלה