פריט מרגש ומדהים "סמל המשטרה היהודית בגטאות"

פריט מרגש ומדהים "סמל המשטרה היהודית בגטאות"

בגרמנית " ordnungsdienst " שרות הסדר לענת אדרת הנחמדה והנעימה,אני מרשה לך לשים את הפריט באלבום התמונות לצד תמונת "כדי האפר" ששייך לנו כל הזכויות של הפריט שמורות לאספנות יידישע לידער ולהוריו ז"ל אין לאיש רשות להשתמש בתמונה זאת ללא רשותי. בברכה.

masorti

New member
תנסה לשפר את איכות התמונה...

הנה תמונה של אותו סמל, מתוך אתר אינטרנט שמציג למכירה כובע של שוטר בגטו. תשווה בין איכות האותיות על הכובע לאיכות האותיות בסמל שלך.

מר מסורתי שלום

סמל הכובע שאתה מציג הוא מגטו ורשה,יש 5 וריאציות של סמלי המשטרה היהודית בגטו,את הואריאציה הזאת שאתה מביא עוד לא ראיתי,בדרך כלל בסמל המשטרה היהודית בגטו ורשה היה כתוב רק" אורדנונגדינסט "ותו לא ללא אותיות נוספות ! ומצופה מסביב גם אמייל כחול.3000 שוטרים היו בגטו ורשה! הסמל שאני מציג הוא המשטרה היהודית בגטו "קילצה" נדיר מאד בואריאציה שלו ! ועדיין לא ראיתי כמוהו... בברכה

masorti

New member
הסמל שלך זהה לסמל שאני הבאתי...

ראה תמונה של הסמל שלך, ולידו הסמל מהאינטרנט אחרי סיבוב של התמונה והתאמת הגודל. תוכל לקרוא את הטקסט באיזורים המקבילים בשני הכובעים. די ברור שבכל היקף הכובע מדובר על טקסט זהה. לכל היותר יש שינויים קלים שקשה להבחין בהם בגלל איכות התמונה השמאלית (שלך).

masorti

New member
בבדיקה נוספת...

ההיקף אחר נראה זהה, אבל נראה שהאותיות בקצוות של המגן דוד שבאמצע הסמל נראות שונות. בסמל מהאינטרנט מופיעה למשל פעמיים האות W שכנראה מסמלת את ורשה, ובסמל שלך כנראה שמדובר על אותיות אחרות.

ראוי לבדוק אילו זכויות יכולות להיות לך,

פרט לבעלות, כמובן. והדברים נאמרים לא כדי לקפח, חלילה], אלא לידיעה. אינני סבור, לפחות לכאורה, שיש לך זכויות על צילום זה. אבל, כאמור, הנושא טעון בדיקה.

יידישע לידער, תודה רבה לך

קראתי את הודעתך, ומצד אחד כמובן שאודה לך אם תסכים שבני יעלה את תמונתך לאלבום, ומצד שני, בכנות, אני מאד מקווה כי איש לא ישתמש בעתיד בתמונה ללא רשותך, אין לנו כל אפשרות לפקח על כך. הדבר עומד לשיקול דעתך הבלעדי. אני אסירת תודה לך על שאתה חולק איתנו את האוסף שלך, אנו לומדים רבות מן הפריטים, ולימוד זה הוא אפקטיבי, משום שהוא מרתק, למרות שזהו נושא קשה - אדרבא - אתה מאפשר לנוער שקשה לו ללמוד על הנושא ללמוד דרך פרטי האספנות. אני מודה לך על המאמץ ומעריכה את פועלך. ישר כח! ותודה לך על אישיותך!

למעלה