פריימריס בליכוד

יוליקה

Member
מנהל
פריימריס בליכוד

אני מביאה לכם את דבריו של חבר שלי מדימונה.
כמוני איש ליכוד לשעבר.
לבנו ז"ל קרא רזיאל ע"ש דוד רזיאל, בנו נהרג בטיול בהודו.
אלברט אסף, היה סגן ראש עירית דימונה בשלוש קדנציות
לראשי עיר מהליכוד (אלי הללי וגבי ללוש עליהם השלום)
אח"כ היה יועץ בכיר של שר הרווחה מאיר כהן בקדנציה הקודמת
של יש עתיד...
כמוני פרש מהליכוד כיון שתנועה שמאמצת את הסלוגן
היום זה ותיקי המעברו נגד ותיקי המחתרות
זו תנועה שאיבדה את דרכה.

פריימריס בליכוד.
היום מתקיימים הפריימריס בליכוד , כביכול חגיגת הדמוקרטיה הגדולה בישראל. כביכול אני אומר, כי מזמן הפריימריס בליכוד הפכו לחגיגת השחיתות הגדולה בישראל.
הייתי חבר ליכוד (כולל ח"ל ) 28 שנים , 14 שנים מתוכם הייתי גם חבר מרכז. הצעירים מהפריפריה נהרו בשנות ה70 לליכוד משתי סיבות מרכזיות: האחת היא העוני, הפערים החברתיים והאפליה העדתית של מפאי ההיסטורית. השניה היא השחיתות השילטונית של מפלגת שילטון במשך 30 שנה רצופות.
ב 1998 עזבתי את הליכוד לאחר שהתפכחתי מהחלום של מפלגה ערכית , בגין הלך ועימו הלכו הערכים הבושה ובאו במקומם השחיתות והעסקונה. היום הפריימריס בליכוד הוא שוק קולות לכל המרבה במחיר , הכל תמורת כסף או שווה כסף: תפקידים, קידום בעבודה , כניסה למקומות עבודה אקסלוסיביים ועוד. ישנם עשרות קבלני קולות שמלקטים מועידה לועידה קולות מוועדי עובדים או מחמולות גדולות או מבעלי אינטרס כמו ראשי ערים , מנכל"ים וכד' שיום הפריימריס הוא יום החג שלהם שבו הם מציעים את מרכולתם לכל המרבה במחיר.
השחיתות לא היתה פושה בליכוד אם לא היה לה מנהיג שמשמש דוגמא ומופת לשחיתות וגם היה מגדיר מחדש מהי שחיתות. ביבי ובני משפחתו נתנו דוגמא כמשפחת מלוכה שהכל מותר לה , כך שמסחר בקולות בפריימריס הם כאין וכאפס לעומת ההדוניזם של משפחת נתניהו.
לבד מהלגיטמציה שמשפחת נתניהו נתנה לשחיתות , היא זרעה זרעי כפירה בערכי הדמוקרטיה כמו הכרעת הרוב, אודה ולא אבוש כי גם אני שואל האם ערכי הדמוקרטיה כמו הכרעת הרוב , קדושים וצריך לנהוג על פי הם בכל מקרה? האם אין קווים אדומים ערכיים שהם מעל הדמוקרטיה? אני רוצה להזכיר לכולם שגם הנאצים עלו לשילטון על פי הכרעת הרוב באופן חופשי. דילמה ערכית קשה מאוד כי התשובה האמתית אליה היא אנרכיה , משום שלכל אחד יש קווים אדומים משלו שלא מקובלים על האחר!!!!!!!
היום בלילה נדע מי נבחר בפריימריס בליכוד. דבר אחד עלינו לדעת , אף אחד לא יבחר בזכות כישוריו האינטלקטואליים , מומחיותו המקצועית , אשייותו הנפלאה , תפישתו האידאולוגית או תוכניתיו לעתיד. כולם יבחרו לפי מדד אחד: האם עשו את הדילים הנכונים עם קבלני הקולות. אחר כך הם יתהדרו ארבע שנים בעובדה שהם נבחרו באופן דמוקרטי....פכככככככ.
דבר אחד ברור: המערכת הפוליטית בישראל זקוקה לניעור ושינוי ראדיקלי ומצד שני צריך להקים בתי משפט לשחיתות שילטונית שילחמו בשחיתות מלחמת חורמה לפני שנהיה מדינת עולם שלישית באפריקה או דרום אמריקה.

בכל פעם שאני רואה/שומע פוליטיקקים (בעל כורחי)

אני לא יכול להימנע מלזכור את אימרתו של הקיסר מרכוס אורליוס:

"ה-1 שואב את כוחו מכמות האפסים הנשרכים אחריו..."

יוליקה

Member
מנהל
יבחרו אלה שעשו את הדילים הנכונים עם קבלני הקולות.

נימה3

New member
אני שומעת וקוראת מה שנעשה היום בליכוד

ובלבי חושבת מה שהיה הוא שיהיה. מעולם לא הצבעתי ליכוד ולא אצביע אני מאז ומתמיד בצד השני של המפה הפוליטית עוד אבא שלי היה איש אחדות העבודה, גם מפא"י לא הייתי. הליכוד גם בגלגוליו הקודמים היה בעיני מוקצה... כולם היום משבחים את בגין, בגין הערכים הדמוקרטיים שלו ואני זוכרת לו את ההשתלכות נגד הקיבוצים הוא הבין בחוש שלשסות את המזרחים נגד הקיבוצים זו שיטה נהדרת להביא קולות ובכך הצליח אין מה לומר. לא משנה מה חלקם של הקיבוצים בבנין הארץ ובישיבה על הגבולות הוא את שלו עשה והמשיך בכך כל ימי שלטונו ומחליפיו החרו החזיקו אחריו. ג לא סבלתי את צ ורת הנאום שלו למרות שנחשב נואם מעולה, אני לא יודעת בזכות מה. היום זו מפלגה מושחתת יד איש ברעהו . איך ראש הממשלה לא מתביש כך לשסות את הבוחרים בגדעון סער. ולא שאני חושבת שגדעון סער הוא איזה חלב ודבש לדעתי הוא ימני קיצוני שבקיצוניים, אבל זכותם של חברי הליכוד לחשוב מה שהם רוצים ולא זכותו של ראש הממשלה להגיד להם איך להצביע ובעיקר לא לפסול מראש חבר אחד על אחרים רק החנפנים והכלומניקים יש להם מקום על שולחן ראש הממשלה.
נמתין עד הערב או עד מחר בבקרוניווכח איזה נבחרת ירקיבו. וכמה המלצותיו של ראש הממשלה אכן נלקחו בחשבון.

מינהר

New member
יוליקה, הסעיף האחרון הכרחי.

עם זאת, שחיתות היתה גם בימי בגין. מקורבים קבלו חוזים וג'ובים.
אני זוכרת את לימור לבנת שואלת, אם נבחרנו בשביל ג'ובים, ומרכז הליכוד עונה לה בקול- כן! כן!

מינהר

New member
היום הייתי בטיול בגלבוע מטעם קהילה מטיילת

יהוד. גימלאים. יוליקה היתה נחמדה ובאה לבקר אותי בכתף שאול בגלבוע. הצטלמנו. אבל התמונות אצלי יצאו גרוע. יוליקה, אם התמונות אצלך יצאו טוב, אשמח אם תביאי אותם פה.
הנה תמונה של הכלניות הוורודות ולבנות בגלבוע.
ונוף לעמק חרוד.

למעלה