פריכיות אורז

  • פותח הנושא beigl
  • פורסם בתאריך

beigl

New member
פריכיות אורז

מצד אחד כתוב עליהם שהם מקמח מלא ולכן זה נשמע בהחלט בריא ביותר
אבל רציתי לשמוע את דעת הוותיקים והמנוסים,
הרי בסופו של דבר הפריכית הזאת היא מוצר תעשייתי שאינני יודע מה עוד היה מכילה. מבחינה תזונתית היא באמת עדיפה על עוגייה ריחנית או שסתם זה לטחון קלקר ללא טעם ריח והעדפה בריאותית אמיתי?
 
פריכיות

יש מאורז ויש מדגנים אחרים. אבל לא קמח מלא. הרכיבים רשומים על העטיפה.
הן מתאימות למי שרוצה להימנע מגלוטן/מחפש נשנוש כלשהו

באופן כללי- זהו מוצר מעובד, ולכן ערכו התזונתי אינו גבוה.
למרות התדמית הדיאטטית, הן גורמות לעלית האינדקס הגליקמי (בעייתי לחולי סכרת)
 

beigl

New member
זה גם מה שחשבתי אבל

מבחינה כללית יש לפריכית עדיין עדיפות מסויימת על עוגית שוקולד או שלא.
ורק הטעם הטפל הוא "בריא".
או שביחס לאלטרנטיבות הטעימות והמתוקות עדיין יש עדיפות לפריכיות?
 

0 אור 0

New member
לדעתי האישית

פריכיות לא ראויות למאכל אדם
אז אם במקרה ממש ממש טעים לך, תאכל.
יש גם אנשים שאוכלים כל מיני חטיפים תעשייתיים שונים ומשונים מבמבה ועד צ'יפס, מביסלי ועד קרקרים
אם אתה חושב לאכול קלקר מטעמי דיאטה, אז עדיף לאכול בריא ב 95% מהזמן ומדי פעם לפנק את עצמך באיזו עוגה טובה, או חלה עם חמאה או משהו אחר ש"עושה לך את זה"
וכיוון שכל אחד שאומר בריא מתכוון למשהו אחר , אז כוונתי לדברים כמה שיותר טבעיים - ואז זה טעים : ירקות טריים, פירות, מעט אגוזים , שקדים וזרעים, כמנות מבושלות ירקות , דגנים מלאים וקטניות מונבטות, אם אין לך בעיה עם חיטה אז לחמים מלאים טובים כמו לחם עינן, לחם שיפון ועוד , אם אין לך בעיה עם מוצרי חלב אז יוגורט וגבינות עיזים, אם אין לך בעיה עם דגים אז מדי פעם דג טוב...
טעים ובריא
 

beigl

New member
תודה אור. האמת היא שאני אוכל כמעט כל מה שרשמת

אבל בגלל שעות ארוכות בעבודה צריך "להכניס משהוא לפה".
אז במקום עוגיות ,עוגות, חטיפים שונים ומשונים החלטתי לנסות את הפריכיות.
הטעם של הפריכיות, בכלל לא משהוא.
אני בכל זאת מקווה שיש להם איזה עדיפות על עוגות , עוגיות וכו'
אולי זאת סתם תקוות שווא?
 

0 אור 0

New member
אולי לחפש משהו בכיוון אחר?

אם אתה מדבר על בורקס ועוגיות קנויות מתועשות, אז אולי עדיף הקלקר למי שמסוגל לאכול אותו,
אבל למה לא לחשוב על חטיפים יותר איכותיים??
אם חופן של פירות יבשים / שקדים
או נבטים אפויים בתנור
או פרי
או ירקות חתוכים
או סנדביץ מושקע מלחם חי עם ירקות , טחינה , אבוקדו או גבינה טובה
טעים וגם בריא
&nbsp
 

beigl

New member
ברור שהרבה יותר רצוי סנדוויץ מושקע עם ירקות טריים וריחנים

אבל תכלס לאורך זמן לא מצליח להתמיד ולהשקיע מראש במזון איכותי.
ואז שוב נופל לעוגות עוגיות וכו' העיקר לדחוף משהוא עד שמגיע הביתה בערב.

חשבתי אולי על הקרקרים מחיטה מלאה אולי יש להם עדיפות מבחינה תזונתית על הפריכיות?
 

0 אור 0

New member
לדעתי כן אבל יהיו מי שיחלקו עלי

מצד שני לא ברור לי למה קל יותר להביא פריכיות או עוגיות מאשר שקית תפוחים ושקית שקדים ..
מסכימה שסנדביץ שדורש לקום מוקדם בבוקר דורש התארגנות יומית כמעט בלתי אפשרית,
אבל מכיוון שעבדתי הרבה שנים מחוץ לבית, אז זה רק שינוי סוויץ' בראש לדאוג לקנייה של דברים חטיפיים יותר בריאים,
ככה טיפים:
אם יש במקום העבודה מקרר, אז אפשר להביא את הלחם + מצרכים בתחילת השבוע ולהכין את הסדנביץ ' במקום, פרי גם אפשר להביא מראש , במקום שלא היו ארוחות מסודרות אפילו הבאתי כל מיני דברים מוכנים קפואים לחימום.
מכיוון שלי היתה נטיה לשכוח לאכול, ולהזכר רק כשמתתי מרעב, אז במקום שהיו ארוחות מסודרות, ביקשתי מחברה מסודרת שתדאג לקרוא לי כשהיא הולכת לאכול,
במגירה במשרד החזקתי נשנושים בריאים
וכמובן מנהג של 20 שנה - לצאת מהבית עם שקית פירות שאכלתי תוך נהיגה לעבודה (והיום שאני הולכת 2 דקות ברגל אז אני אוכלת במשרד)
&nbsp
 
השאלה היא מה הכוונה ב"צריך להכניס משהו לפה"?

מה הסיבה? רעב פיזי/רגשי?
כאשר תאתר את הסיבה המדויקת :
האם אתה באמת רעב? (או צמא/עייף/משועמם/עצבני/אחר)
אם כן - עד כמה אתה רעב? (מאוד, קצת, בכלל לא...)
- למה אתה רעב ? (מה באמת בא לך לאכול/ישבויע את הצורך שעלה קודם)
אם זה אינו רעב פיזי- מה כן תרצה לעשות כדי להעביר את התחושה הזו? (לשתות, לחלץ עצמות, לנשום קצת אויר?) או שאולי אפשר פשוט לשים לב אליה, להיות איתה קצת ולראות מה קורה גם אם לא אוכלים.

כאשר הסיבה ידועה, יותר קל למצוא את המענה מה באמת נכון לך לאכול (וזה יכול להשתנות מדי פעם)
 

beigl

New member
תודה לילך

"למה צריך להכניס משהוא לפה?"
פשוט צורך ביולוגי בסיסי.
אחרי כשעתים שלוש מהארוחה האחרונה הגוף דורש אנרגיה.

תכלס מה עדיף פריכית או קרקר מחיטה או שיפון מלא?
 

טאוֹ

New member
זה אכן צורך ביולוגי בסיסי

גופני ונפשי כאחד. יחד עם זאת, מצטרף למה שנאמר לך וממליץ לך להשקיע מנטלית בביצוע "סוויץ'" ולקחת אתך קצת פירות, קצת אגוזים, שקדים וכדומה - זה עדיף לאין ערוך, מכל בחינה אפשרית, על קרקר/קלקר. לא צריך להשתכנע יותר מדי מתיאורים של קמח מלא, העשרה בויטמינים ותיאורים דומים שמוצמדים למוצרים האלה, שאין בהם שום דבר מועיל; לאורך זמן, אני גם מתקשה להאמין שהם יספקו את הצורך שלך באנרגיה, גופנית ונפשית. קשה להתמיד במשהו כשלא נהנים ממנו, וכמעט אין מי שייהנו מפריכיות יותר מהאפשרויות הבריאות יותר.

וסליחה אם זה נשמע כמו ניג'וס, כשאתה שב ומבקש המלצה רק בין ברירה של פריכיות כאלה לפריכיות אחרות
אבל שתי הברירות לא מבריקות, בלשון המעטה. אם אתה נחוש לצורך רק מהסוג הזה, אני לא חושב שזה מאד משמעותי במה תבחר. אם תשקול בכל זאת לנסות לתקופה מסוימת לקחת אתך פירות, פירות יבשים או אולי דברים מפתים יותר, שאפשר להכין מדי פעם בקלות רבה בעצמך בבית - כמו כדורי תמרים וקקאו, עוגיות טחינה וכדומה - אשמח להעביר לך מתכונים או קישורים שיראו לך איך להכין אותם.

בהצלחה ובתיאבון.
 

beigl

New member
תודה טאו.

כנראה שאין ברירה.
אצתרך להשקיע זמן ואנרגיה ללמוד להכין לבד מזון איכותי.
יש לי על המדף כמה ספרים בנושא.
המקסימום שהגעתי אליו עד עכשיו זה רק לדפדף בין התמונות הנהדרות.
ושוב
תודה
 

טאוֹ

New member
בכיף! אכן שווה להשקיע בכך את הזמן והאנרגיה

גם לי יש כמה וכמה ספרים יפים שאני נהנה לדפדף בהם לעתים, ואז.... לגלוש לאיזה אתר ולהכין משהו אחר


אבל אם עבורך ספרים זה משהו שעובד, מה טוב; אם, במקביל לספרים או במקומם, חשקה נפשך במשהו מסוים, ולחלופין אין לך רעיון ובא לך לקבל אחד כזה, יש אינספור אתרים שמציעים מתכונים בריאים, או קלים להכנה, ולעתים גם וגם. הנה קישור מהסוג השני:

ערוץ Tasty ביוטיוב, מציג המון סרטונים שמראים בדקה איך להכין משהו טעים ומדליק;

קח את הזמן לעבור לתזונה בריאה בקצב שנוח לך; מצד אחד, ככל שתקדים לשפר את התזונה שלך, כך ייטב; מצד שני, לעתים כשעושים מהפכה שלמה בבת-אחת, אז אנשים רבים גם זונחים אותה לגמרי לאחר זמן-מה. הגישה הבודהיסטית להכניס יותר ויותר תרגול רוחני לחיים, היא: "הזדרז לאיטך".... עם הזמן תוכל להכניס לביתך יותר ויותר חומרי גלם בריאים, שמהם תוכל להכין מגוון עשיר מאד של דברים בריאים - ללא חומרים משמרים, סוכר ושומנים רבים כל כך, שהמוצרים התעשייתיים משופעים בהם כל כך - ולהרכיב לפי הטעם שלך המון דברים בריאים ופשוטים להכנה. זו דרך משתלמת וכייפית. ואולי תרצה מתישהו להתרכז בדברים כאלה, נניח.

בכל מקרה, המון בהצלחה

 
למעלה