פרילאנס בניו זילנד

spaceman3

New member
פרילאנס בניו זילנד

אהלן חברים
שאלה
אני אמור להתחיל לעבוד בניו זילנד לתקופה של 7 חודשים בחברה כעובד פרילאנס, בסוף כל שבוע אני צריך להגיש חשבונית
הבנתי שהמדינה דורשת בין 20-30 אחוז מס מכל מי שעובד בניו זילנד
השאלה שלי היא האם בתום העבודה כשאחזור לארץ אקבל החזר מס ? במידה ולא האם אצטרך לשלם מס נוסף במקביל למס המשולם בניו זילנד גם בארץ?
יש למישהו מידע בנושא?

המון תודה!

ANZ1

New member
עבודה ומס

קודם כל, באיזה סטטוס אתה הולך להיות בניו זילנד ?
אתה אזרח ניו זילנדי או אוסטרלי ?
ואם לא, באיזה ויזה אתה הולך להיות ?
אני מקווה שאתה יודע שאסור לך להיות בתור תייר ולעבוד, גם לא כפרילנסר
לא עולה בדעתי ויזה שמאפשרת לאדם מעל גיל 30 לעבוד כעצמאי

ובקשר למס, קודם כל רצוי לדבר עם יועץ מס בנלאומי לשמוע את דעתו המקצועית
אבל לדעתי (הלא מקצועית , אבל כן אחרי שיחה עם יועץ כזה)
אם כרגע אתה גר בישראל, אתה מוגדר בישראל כתושב ישראל לצרכי מס
מה שאומר שכל עוד אתה בסטטוס הזה, מדינת ישראל \ רשות המיסים תדרוש ממך מס הכנסה וביטוח לאומי על כל הכנסה שיש לך מכל מקום בעולם.
אלא אם ביטלת את התושבות שלך , וזה בלתי אפשרי לאדם שעזב את ישראל פחות מ3 שנים.
גם אם טכנית יהיה רשום שביטלת את התושבות בביטוח לאומי זה לא ישנה ברגע שתחזור לישראל פחות מ3 שנים.
ואלא אם ההכנסה היתה במדינה שיש לישראל איתה אמנה למניעת כפל מס,
אבל לישראל ולניו זילנד אין אמנה כזאת (אין לי מושג למה לא)
מה שאומר שאם תצטרך לשלם מס בניו זילנד, ואגב זה בכלל לא בטוח, יש הרבה מקרים של פטורים ממס בניו זילנד לאנשים זמניים או אנשים שרק היגרו.
אבל אם תשלם מס בניו זילנד (כמובן רק עם ויזה מתאימה) תצטרך לפי החוק הישראלי לשלם גם על כל ההכנסות שלך מיסים בישראל

spaceman3

New member
תודה!

תודה רבה ANZ1 על התשובה
אני תושב ישראל
נוסע לניו זילנד לעבוד בחברה מסודרת שמארגנת לי ויזת עבודה ל 7 חודשים
על פי החוקים בניו זילנד, כל מי שעובד שם ועובר סכום מסויים של שכר חייב לשלם 20-30% מס משכרו למדינה, תלוי בגובה השכר
לצערי ראיתי שבאמת אין לישראל אמנת מס עם ניו זילנד לכפל מס. לכן אני חושש לשלם גם שם וגם פה.
אני מנסה לברר האם ניתן לקבל החזר מס בשובי לארץ

ANZ1

New member
תשאל מומחה

למרות שלא ברור לי איזה ויזה תקבל
ויזת עבודה חברה יכולה לקבל רק לעובד זר שעובד אצלה
אתה לא הולך לעבוד אצלה אלא להיות עצמאי כמו שאתה אומר, זה המשמעות של פרילנסר
וזה גם לא נכון לגבי כל מי שעובד בניו זילנד, לדעתי עובד זמני מקבל פטור אם הוא עובד עד 6 חודשים.
ואם כל אלו נכונים
תבדוק אם כדאי לך
30 אחוז מס + מס הכנסה ישראלי + ביטוח לאומי + מס בריאות ישראלי = 90 אחוז ?

spaceman3

New member
כן

אני כן הולך לעבוד בחברה עצמה בוולינגטון
אני מספק להם את השירותים ומגיש להם חשבוניות בתום כל שבוע
אבל כן, אבדוק אצל מישהו מומחה. סתם עניין אותי לדעת האם מישהו עבר את זה פה
המון תודה בכל מקרה! :)

brk68

New member
אתה בטוח?

הי ANZ1. רשמת שאם "בטלת תושבות בביטוח לאומי זה לא ישנה ברגע שתחזור לישראל תוך פחות מ3 שנים". אתה לא יכול לבטל תושבות ללא הסכמה של הביטוח הלאומי. אם קיבלת הסכמה שכזו, איך ביטוח לאומי יבטל את הביטול רטרואקטיבית? אתה מכיר מקרה שזה קרה?
דבר שני, נכון שאין אמנות מס בין ניו זילנד לישראל, אבל בדברים פשוטים כמו הכנסה מעבודה, על פי הידוע לי מקובל לתת זיכוי על המס ששילמת במדינה אחרת. כלומר אם בניו זילנד השיעור הוא 30% ובישראל הוא 40%, היא יאלץ להשלים 10% בארץ. עם כל התרעומת על הבירוקרטיה בישראל, אני אשמח (ומאד אופתע) אם תוכל להכיר לי מקרה שבו מישהו שילם מס מצטבר של 70% בשתי מדינות (שוב, לא על הכנסה מאופציות או על העברת בעלות על חברה, אלא על דבר פשוט כמו הכנסת עבודה).

Sweet Hereafter

New member
ולכן הכי חכם

זה לשלם כמה שקלים ולקבל עצה מוסמכת מרו"ח שמתמחה במיסוי בינלאומי.

אני ממליץ על ישי עציון.

ANZ1

New member
1. כן אני בטוח

2. אם היה אפשר לקבל זיכוי על כל התשלום שהוא ישלם במדינה בלי אמנה, לא היה צריך אמנה, ועדיין מדינות חותמות עם רוב שאר המדינות.
3. יש הרבה סיפורים שפורסמו באתרים בישראל כמו גלובס ודה מרקר בשנתיים האחרונות, על אותם מקרים בדיוק.
כולל פרסומים מפורשים בשנה האחרונה של ביטוח לאומי שאומר שהוא מפסיק להיות חותמת גומי והולך לדרוש מכל מי שחייב כסף, תשלום מלא, בעבר הסתפקו במינימום של 160 שח, וגם ההגדרה של ה3 שנים פורסמה, גם על ידי מס הכנסה וגם על ידי ביטוח לאומי, שאפשר לנתק תושבות רק אחרי 3 שנים, גם אם הצהרת בהתחלה, זה ניתן לשינוי.
ואין שום בעיה לדרוש תשלום רטרואקטיבית - זה כל מהות עניני מס, אתה מצהיר מראש על סטטוס, ובדיעבד אתה צריך לשלם יותר או לקבל החזר לפי העובדות.
4. אני מקווה שאותו בחור ילך להתיעץ עם מומחה, ויחזור לספר כאן מה המומחה אמר לו.

brk68

New member
האם הסעיף הבא איננו מתיר זיכוי על תשלום במדינה זרה?

כללי מס הכנסה (בעלי הכנסה מעבודה בחוץ לארץ) סעיף 10
מסי כפל
10. (א) עובד שחוייב על ידי מדינת חוץ, לפי דיניה, בתשלום מס על אותה משכורת חוץ יזוכה בסכום המס ששילם כאמור בעת חישוב המס על אותה משכורת, ואולם לא יינתן זיכוי -
(1) בשל סכום מס העולה על סכום המס המגיע לפי כללים אלה;
(2) בשל מס ששולם על חלק ממשכורת חוץ שבשלו הוא זכאי לניכוי לפי סעיף 6.
(ב) עובד שסעיף קטן (א) חל עליו לא יחול על הכנסתו ממשכורת חוץ צו מס הכנסה (הקלה ממסי כפל), התשכ"ד-1963.

עד כמה שידוע לי אמנות בין מדינות מדברות בעיקר על הכנסות מסובכות יותר כגון חברות שרשומות במדינה אחת והשליטה במדינה אחרת.

לגבי עניין של ניתוק התושבות רק לאחר 3 שנים. אם הגשת בקשה לניתוק תושבות וביטוח לאומי אישר לך, זה כבר לא הצהרה שבודקים רטרואקטיבית. זה דבר שהוסכם על ידי ביטוח לאומי. אם הוא הסכים לכך שאתה לא תושב (במקרה שלי זה לקח 3 חודשים, כנראה לא רצו אותי בארץ...), איך הוא יוכל לטעון רטרואקטיבית שאני כן תושב?

ANZ1

New member
כבר היינו בדיון הזה

ביטוח לאומי ניתק לך תושבות אחרי שהצהרת שאתה עוזב את ישראל ואין לך כוונה לחזור בשנים הקרובות.
מי שיצהיר שהוא עוזב רק לשנה לא ינתקו לו תושבות.
אז הצהרת שאתה עוזב להרבה שנים, וחזרת אחרי שנה, משמע ההצהרה שלך היתה שיקרית.
כבר היינו בדיון הזה, ומצאתי אז כמה קישורים לסיפורים זהים לחלוטין, על אנשים שנסעו מישראל וחזרו אחרי פחות מ3 שנים ודרשו מהם כפל מס על כל ההכנסה שהיו להם.

spaceman3

New member
לאחר התייעצות

נודע לי שכיוון שאין אמנה בין ישראל לניו זילנד, אז כן, המיסים ישולמו גם שם וגם פה. אין דרך אחרת כרגע. לפחות לא משהו שידוע ליועץ מס שפניתי אליו.

ותודה לכם מאוד על העזרה ! :)

למעלה