פרימת תפרים של מכונה

פרימת תפרים של מכונה

שלום :) אני קוראת הרבה (בעיקר גם מהארכיון של הקומונה) ויש לי שאלה קצת מוזרה :) אני רוצה לדעת איך לפרום ביעילות... לפעמים אני תופרת תפר לא טוב (במכונה) ולוקח לי שנים לפתוח אותו... אני מותחת את הבדים לצדדים ועוברת לולאה לולאה עם סיכה קטנה ומוציאה אותן. זה לוקח שנה ומורט את העצבים (וגם מותח את הבדקים במקרה והם עדינים) יש אולי איזה שיטה נוחה יותר? אולי לפרום איפשהו ואז למשוך את החוט? תודה רבה :)

אז בעצם בכל זאת צריך לעבור תפר תפר?

ולעשות עם המכשיר הזה, ורק אז אפשר למשוך את החוט השני? האם אין שיטה קלה יותר שבה אפשר לפרום אורכים די גדולים לפעמים של תפרים, וגם לפעמים התפרים מאוד צפופים ולוקח המון זמן לתפוס אותם אחד אחד...

שש שבע

New member
אני מבינה שאני צריכה להחלץ לעזרה

אחרי שקראתי את כל ההסברים כדי לפרום, אין צורך לעבור לולאה לולאה. פשוט עם הפורם את מנתקת בצד אחד את החוט כל נגיד 10 לולאות, או יותר, אחרי שעשית את זה, את הופכת את הבד, ותופסת את החוט השני (וזה ממש לא משנה מה עליון ומה תחתון) באיזור שהוא מקום שהוא כבר מנותק מאחור, ומושכת, כל התפרים יפרמו. ומה שנותר זה להוציא את החוטים.

שש שבע

New member
ופרימה של אוברלוק

פשוט מושכים את התך התחתון ביותר (זה שלא יכווץ את הבגד במשיכה) אחרי שהוא יוצא, הלך על האוברלוק, השנים האחרים פשוט משוחררים, ורק צריך להוציא אותם.

hilla ab

New member
בעיקרון פורמים את הצד התחתון

בנקודה מסויימת ,ואז בנקודה שנייה , ומושכים קלי קלות.

אחרי שאני מוציאה מהמכונה, איך מבדילים?

איזה הוא איזה? שניהם נראים אותו הדבר... ניסיתי גם למשוך, אבל זה איכשהו תפוס כזה טוב טוב בלולאות שלמטה ואפשר למשוך רק כמה תפרים בכל פעם...

hilla ab

New member
החוט התחתון הוא חוט רציף

ולולאות החוט העיליון תופםסות אותו.

hilla ab

New member
השכנה החוט נראה אותו הדבר אצלי

בפרימה שמים לב לזה, לא??

מיד החוט התחתון הוא החוט שמושכים לפרימה

תוכלי למצוא אותו בקלות כשתניחי את העבודה כמו שאת תופרת, כלומר : התפר יהיה בצד ימין....

למעלה