פרינס תובע את מעריציו על הפצת תכנים

ערן1987

New member
פרינס תובע את מעריציו על הפצת תכנים

אני מעתיק לכאן כתבה שפורסמה ב-ynet ואשמח שניצור כאן דיון על הנושא שלה. האם זה נכון ממעריצים לצלם קטעים מהופעה של אמנים ולהעלות אותם לרשתות החברתיות/יוטיוב וכדומה? האם פרינס מגזים בתגובה שלו? האם כשאתם הולכים להופעות עושים זאת? בקיצור - מה דעתכם על הנושא?

"שיתפתם קליפ מהופעה של פרינס בחשבון הפייסבוק שלכם? ייתכן ובקרוב תחטפו תביעה - מפרינס עצמו. הזמר האגדי נוקט בימים אלה בהליכים משפטיים כלפי 22 ממעריציו, בטענה ששיתפו ברשתות חברתיות קטעי וידאו מהופעות חיות שלו, אשר מוגנים בזכויות יוצרים. המוזיקאי מבקש מכל אחד מהנתבעים פיצויים בסכום של כמיליון דולרים. רוב הנתבעים הם מעריצים של הזמר וחברים בקהילות רשת שונות המוקדשות לו ולמוזיקאים אחרים.

המעריצים אותם תובע הזמר מואשמים על ידו ב"הפרת זכויות יוצרים מסיבית והפצת חומרים של פרינס", כשלטענתו כל עמוד בו נעשו השיתופים הללו אחראי
ל"כאלף מעשי גניבת זכויות יוצרים והפצה נוספים", וכי הנאשמים יוצרים נזק בלתי ניתן לשיקום למוזיקאים בכך שהם מעודדים מעריצים אחרים להשתתף בפעילות דומה. את כתב התביעה המלא ניתן לקרוא כאן.

פעולותיו של הזמר כנגד מעריציו עוררה את זעמם, והפכו לשיחת היום בפורומים רבים ברשת, המוקדשים לו. זו אינה הפעם הראשונה בה נוקט פרינס בהליכים משפטיים במטרה למנוע מאתרים מלהציג אותו ואת יצירתו. ב-2007, אנשיו רדפו אחר כל אתר מעריצים שהעלה תמונות שלו, אך באותו מקרה הזמר הדגיש כי הוא אינו מעוניין לתקוף את מעריציו ולא הביא את העניין לטיפולו של בית משפט. שנה מאוחר יותר הוא יצא כנגד אמנים שלקחו חלק באלבום מחווה נורווגי שהוקדש לשיריו.

המקרה הנוכחי מעלה שאלה שמוזיקאים מתחבטים בה כבר מסוף שנות ה-90, עת תבעה להקת מטאליקה את יוצר תוכנת שיתוף הקבצים נאפסטר. המקרה המפורסם ביותר של אמן היוצא כנגד מעריציו הוא זה של אגדת הפולק בוב דילן, שהשתמש במערכת המשפטית האמריקנית במטרה למנוע הפצה של חומרים לא מאושרים שלו, מהופעות חיות או מסשנים באולפן."

RTur

New member
יורה לעצמו ברגל

אף פעם לא הבנתי מה כל כך בעייתי בהעלאת סרטונים מתוך הופעות. אני לא חושב שזה פוגע באמן איכשהו. הסרטונים האלה לא מחליפים בשום צורה את החוויה האמיתית בלהיות בהופעה שלו בעיקר כי זה בכל מקרה לא סרטונים באיכות מי יודע מה, נכון שכבר יש סרטוני HD אבל הסאונד עדיין חרא זה לא באמת משנה משהו. אני לא חושב שמישהו אמר לעצמו "בשביל מה לי ללכת להופעה של *הכנס שם של אמן כלשהו*? יש סרטוני מעריצים ביוטיוב..".
אם כבר זה רק יכול לתרום לו, כי מי שלא בהכרח מעריץ אבל יראה סרטונים ויקבל מהם רושם שההופעה טובה, כשאותו אמן יגיע להופיע קרוב אליו יכול להיות שהוא כן יטרח וילך להופעה שלו על סמך מה שהוא ראה.
אני לא מבין מה יוצא לו מזה שהוא תובע את המעריצים של עצמו. אמנים לא יכולים "להתקיים" בלי המעריצים שלהם אז הוא עוד תובע אותם? מילא לבקש להוריד את הסרטונים או פשוט לדווח על הסרטון ויוטיוב מסירים אותו או מונעים את הגישה אליו...

Bleed for Me

New member
מסכימה איתך

הרי בסופו של דבר הסרטונים שהמעריצים מעלים, יוצרים יותר באז ופרסום סביב האמן אז מה איכפת לו, כל הפרשה לגמריי יכולה רק לפגוע בו

ערן1987

New member
מסכים מאוד עם הפסקה השנייה שלך

שמי שרואה קטעים מהופעות אולי יילך להופעה של אותו אמן כשיגיע לאזור שלו - זו אחת הסיבות למה אני מתכנן ללכת להופעה של ג'סטין טימברלייק אחרי שראיתי כמה הופעות שלו באינטרנט שבהחלט עשו לי חשק!

מקווה ש-ynet לא יתבעו אותך על העתקת הכתבה

ועכשיו ברצינות, זה אסור על פי תקנון תפוז, ובתור מנהל פורום אתה אמור לדעת את זה.

ערן1987

New member
אקח את הסיכון

ולהזכירך, תפוז פרסמו את הקישור לשרשור הזה בעמוד הראשי של תפוז - אז כנראה שגם שם אף אחד לא יודע את זה, למרות שהם "אמורים" לדעת את זה.

למעלה