פריסת תואר שני

מורי!

New member
פריסת תואר שני

היי,
אני שוקלת את המשך דרכי (אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה).
הייתי רוצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית אבל אני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד בכלל.
חשבתי על אופציה של פריסת התואר -
שנה א': לימודים יומיים בשבוע
שנה ב: התנסות מעשית יומיים בשבוע
שנה ג: המשך לימודים

מה דעתכם? מכירים מישהו שעשה את זה? זאת אופציה בכלל מבחינת מוסדות הלימוד?

תודה..

לא סביר שיאפשרו ללא הצדקה 'טובה'

(כן, אני יודעת, גם כסף זו הצדקה מעולה - אבל רוב האוניברסיטאות לא חושבות ככה, לצערי הרב...)

כפי שכתבתי למטה, אני מכירה שני מקרים בהם אפשרו את זה לנשים שילדו במהלך שנה"ל. אבל אני לא בטוחה שנימוק כלכלי יתקבל באותה הלגיטימיות. אני מציעה לך לשלוח מייל לראשי החוגים / מגמות באוניברסיטאות השונות ולשאול את השאלה באופן ישיר. יכול גם להיות שמקומות פחות מבוססים (המכללה האקדמית, הבינתחומי) יהיו יותר גמישים מאשר האוניברסיטאות.

מעבר לזה, הייתי בודקת זה את אפשרויות העבודה שלך במהלך התואר - ראשית, שווה לבדוק האם ניתן למצוא עבודה בתוך האוניברסיטה, כמתרגלת / עוזרת מחקר. לרוב מצב כזה גם נותן פטור מסוים משכר הלימוד, מעבר לשכר.

שנית, לבדוק אפשרויות עזרה כלכלית ומלגות - בין אם דרך האוניברסיטה (לדוג' מעונות, הנחה וכיוצב') ובין אם דרך גורמים חיצוניים. יש הרבה קרנות וגורמי עזרה.

לבסוף, אני לא מכירה אדם שלא עבד תוך כדי לימודי התואר השני. זה לא קל, זה לא מאוד רווחי- אבל זה אפשרי. חברה אחת עבדה במלצרות, אחרת עבדה בתור עו"ד, אני עבדתי כמזכירה בחברת מחקרים ובאבחונים, אחרות עבדו בחברות השמה כמאבחנות. שווה לבדוק גם מה אפשרויות הפרנסה שלך מעבר ללימודים.

כך או כך, שיהיה הרבה הרבה בהצלחה.

למעלה