פריסת תשלום לאדריכל

עילמונה

New member
פריסת תשלום לאדריכל

אשמח לשמוע חוות דעתכם על הפריסה הנ"ל: 20% עם הזמנת עבודה . 20% הכנת תוכניות ובקשה להיתר. 20% עם קבלת היתר בניה. 30% עם הגשת תוכניות מפורטות . 10% פיקוח עליון . תודה

נשמע לי לא באמת סביר

אם אני משווה אל מה שאנחנו סיכמנו עם האדריכלים שלנו: שלבי התשלום: 1. מקדמה 5% 2. תכנון ראשוני תוכניות 10% 3. השלמת תוכניות עבודה, אינס', מיזוג , חשמל 30% 4. השלמת תוכניות ריצוף 20% 5. השלמת תוכניות גבס, נגרות 20% 6. גמר פקוח עליון 15% ראוי לציין שאצלנו מדובר על תכניות קיימות שאנחנו משנים את הפנים שלהן, ולא בנייה מאפס... אבל, אצלכם רוב הכסף מתקבל אצלם בשלב מאד מוקדם (עד לקבלת היתר הבנייה...60%???) תנסו להטות את הכף קצת לכיוון מועד ביצוע העבודות ולא שהכל יהיה כל כך מוקדם?... בהצלחה!

בינא

Member
הפריסה סבירה בתנאי שאתם מסכימים

לשלם לאדם 20% לפני שבכלל עשה משהו...? או אולי הוא כבר הראה לכם תוכנית שמצאה חן בעיניכם ואתם רק רוצים שינויים קלים והתאמה למגרש שלכם...במקרה כזה החלוקה נכונה וטובה ל-2 הצדדים.

פיטנגו4

New member
מקדמה זה הכרח

חשוב על הצד השני - האדריכל: מכיוון שהתשלום השני ינתן רק אחרי הכנת התוכניות, ואתה מציע שרק אז ישלמו לו, אז האדריכל עלול לצאת בהפסד. למה לאדריכל לעבוד על הכנת תוכניות ובקשה להיתר, עבודה די מרובה, להגיע ליום התשלום, ואז לגלות שהלקוח לא רציני, ולא התכוון בכלל לשלם? את התוכניות הוא יכול לזרוק לפח, אבל מה עם שעות העבודה שהשקיע?? תשלום מראש זה הצהרת כוונות של הלקוח שהוא רציני, ומחייב את האדריכל לעבוד. אם יש חוזה, כתוב שם גם מה ייעשה אם האדריכל לא מספק את ה"סחורה". (לקוח עשה לי תרגיל פעם אחת בחיים. מאז אני לא מזיזה את היד על העכבר ללא מקדמה!)

למעלה