פריצה לבית

simonapelleg

New member
פריצה לבית

בוקר טוב,
אמש פרצו לדירה של בתי. החלטתי לא לספר על כך לבני בן ה-6.
מה שעתכם?
כמה נכון לספר ולשתף ילדים במה שקורה בבית?
יום מבורך

schlomitsmile

Member
מנהל
אוי... לא נעים... אני לא מאמינה בהסתרת דברים מילדים.
תלוי איך מספרים.
אין צורך לעשות דרמה גדולה או להכביר פרטים מפחידים,
אבל לדעתי גם אין צורך "להתחיל לדבר ביידיש"

אם זה עולה באופן טבעי בשיחה, זה עולה.
יש גנבים בעולם, ולכן חשוב לנעול היטב כשיוצאים מהבית, זה הכל

ממש מלחיץ

אני לא יודעת מה הייתי עושה, אני מקווה שלא יקרה לנו. אני חושבת שזה יכול מאוד להלחיץ ילד ממש כמו שזה מלחיץ אותנו המבוגרים וילד יכול להוציא את זה מפרופורציה ולהכניס חרדות לראש אז לא יודעת אם הייתי מספרת.

simonapelleg

New member
פריצה לבית

אז ככה,
מאחר ובזמן האחרון בני מדבר ושואל כל הזמן : מה יקרה אם יבואו גנבים הביתה? והאם אני נועלת את הדלת?
כמובן,אני אספק את התשובות לכל שאלה ומחשבה שעולה ולא אשאיר אותו ללא מענה ועם תחושה של חששות.
יחד עם זאת ,דווקא בגלל שהחששות בתקופה האחרונה הן רבות , אישית אני מעדיפה לא לספר לו על מה שקרה.
אני מסכימה מאוד שאם לא רוצים לעלות איזשהו נושא אז לא צריך לדבר עליו בכל דרך שהיא ליד הילד.בין אם זה בשפה אחרת או בליחשושים או כל דרך שמשדרת שמשהו קורה אבל אתה לא צריך לדעת על כך.
שהרי זו ההדרך ההפוכה וילד ירגיש שמשהו קורה ולא משתפים אותו.

בתי מרגישה בסדר גמור. לקחה את הפריצה ברוח טובה ואמרה לי: " שטויות אמא, מזל שאורי היה אתי."
המשך יום טוב.

דינהלה1

New member
גם אצלנו הנושא עלה די במקרה

הזהרתי את הילדים לא לפתוח את דלת הבית לזרים ועל הדרך נושא הגנבים עלה. אחד התאומים שאל אותי איפה הגנבים גרים? ומה יקרה אם יגנבו את הרכב .כמובן שמיד הרגעתי והסברתי שאם שומרים על הכללים שלימדתי אותם הכול יהיה בסדר (לא לפתוח דלת לזרים, לא להתעסק עם דלת הבית שהם אוהבים לפתוח, להקפיד לטרוק את דלתות הרכב כמו שצריך כי קרה לי שגיליתי שהרכב לא ננעל).

למעלה