פריצה לדירה ואי שיתוף פעולה / התחמקות מצד השכנים

MajiMagic

New member
פריצה לדירה ואי שיתוף פעולה / התחמקות מצד השכנים

רושם פה בגלל שאין פורום 'משטרה':

בקצרה - היתה פריצה . לשכנים יש מצלמות שמכוונות בוודאות על האזור ובוודאות פעלו באותו היום. השכנים מתחמקים מלעזור ורק טוענים שלא ראו כלום ושאין טעם שנקבל את החומר לידיים שלנו.
האם זו סיבה מספיק טובה לפנות למשטרה ולדרוש מהם שיבדקו את החומר בעצמם?

תודה.

zammy

New member
מה ש לך להפסיד?

שהמשטרה תחליט מה לעשות עם הנתון הזה.

MajiMagic

New member
ומה החוק אומר?

האם המשטרה מחויבת לפעול ?
האם יש סיכוי שהמשטרה תגיד "לא בא לנו לעבוד" למרות שיש אפשרות טובה לתפוס את העבריינים (ואז אני אעזוב את הארץ בלב שלם כי באמת אין על מי לסמוך - נאמר בציניות.....)?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
השכנים לא חייבים לתת לך כלום

אם המשטרה תדרוש מהם, ובעיקר בצרוף צו בית משפט - הם יהיו חייבים
אבל לא ברור מה אתה רוצה להשיג, שהמשטרה ממילא לא תחפש גנבים שפרצו לך לדירה, אבל הם כן יתנו לך אישור עבור הביטוח.

MajiMagic

New member
ברור לי שלא חייבים לתת לי אישית כלום ולמשטרה כן

אך האם המשטרה לא מחויבת בעקבות קבלת מידע על ראיות חדשות לפשע ללכת לבדוק אותן בעצמה?
מה שמפתיע וכנראה שאני באמת יוצא תמים בעולם הזה, זה בעקבות מה שאמרת = (שאם יש ראיות מספיקות בצילום כולל צילום ברור של מי שעשה את זה,) הם לא ילכו לחפש ולעצור גנבים (נניח שהם מוכרים למשטרה ויש להם כתובת מדויקת וכו')?!
מה הם כן יעשו עם החומר הזה? ירשמו במחשב שזה מה שהם ראו ויגנזו את זה?

אני באמת מעוניין קודם כל שיתפסו את הפושעים האלו ואחר כך לקבל ניירת לביטוח.......

shlang

New member
אני לא מבין דבר אחד, האם המצלמה מצלמת את

השטח המשותף, אם כן, האם יש הסכמה לכך משאר הדיירים?

MajiMagic

New member
לא נראה לי שהשאלה האחרונה רלוונטית כל כך לנושא

הספציפי שאני מדבר עליו. לגבי השאלה הראשונה, אני מניח שזווית הראייה של המצלמה מספיק רחבה כדי לראות מספר בתים אחרים. אפשר לקרוא לזה "השטח המשותף" לצורך העניין.

שילה1

New member
המשטרה תבקש את הקלטת אולי על ידי צו של

בית שמפט ותנסה לאתר את הפורץ.
בכל מקרה-גש להגיש תלונה ואם המקרה היה אתמול,התקשר שיבדקו טביעות אצבע.
לנושא המצלמה-השאלה אם מדובר בשטח ציבורי או לא.

לא הבנתי

פרצו לך לדירה.
לא פנית למשטרה עד היום??
&nbsp
בוודאי שהמשטרה יכולה לבקש צו לקבלת הצילומים ממצלמות האבטחה וגם לקבל אותם, אלו ראיות חשובות. אבל מי יודע אם הסרטונים האלו עוד קיימים ושמורים?

MajiMagic

New member
הסבר

פרצו לי לדירה, פניתי מייד למשטרה. המשטרה שלחה מז"פ 'כמיטב המסורת', לא גילו כלום ובקושי ניסו לקחת טביעת אצבעות יותר ממיקום אחד בדירה למרות שבבירור היה להם המון מקומות אפשריים לחפש. זו לא הפעם הראשונה שאני שומע על רשלנות כזו מצדם, ושניסיתי לקרוא להם שוב כי מצאתי "שקיות זרוקות פה, תיקים פתוחים שם" הם כמובן לא רצו לבוא שוב.......
לגבי הצילומים לא שמנו לב בזמן שהמשטרה היתה, שהיו לשכנים מצלמות. עכשיו זה בתהליכים ובירורים...

בכל אופן תודה לכולם על העזרה. מקווה שישפך אור על הפרשה הזו ושהגנבים הנבזים האלו יתפסו וייכלאו.

שילה1

New member
אתה מומחה לטביעות אצבע?שאם לא כן-

אין לך מושג אם יש או אין,ומהיכן לקחת.סמוך על מקצועיותם .
הם יודעים מהיכן לקחת מתי כמה ולמה.הציניות שלך מיותרת.

כנראה שעדיין לא פרצו לך הביתה. המשטרה לא מטפלת בעבירות

רכוש כאלה. הם פותחים תיק, שולחים מז"פ שמפזרים קצת אבקה שחורה במקום אחד או שניים שנגישים להם ללא טרחה יתירה.

במקרה שלי סגרו את התיק עוד לפני שהגיעו ממצאי מז"פ. יעילות ביורוקרטית במיטבה.

הוא לא ציני וגם אני לא, וגם עוד מספר אנשים שאני מכירה ושפרצו להם הביתה.

שילה1

New member
תרגיעו שניכם,בבקשה ומהר.

אני מכירה והכרתי משטרה אחרת.סורי.
נראה שתלוי במרחב.

שילה1

New member
אגב-לא מכל חומר נ יתן להוריד טביעות,

וכן תלוי בזמן שעבר ,במזג האויר ועוד גורמים.
ובמקרה-אני יודעת ,מקצועית.

Arana

Active member
מנהל

Arana

Active member
מנהל
לגבי "ממצאי מז"פ"

אם מתגלות טביעות אצבע בזירה - הן נשלחות למטה הארצי כדי לעבור השוואה מול המאגר הקיים. זה הליך שאינו מיידי, וכל עוד אין "מובילים" (קצות חוט) אחרים בתיק - אין טעם שיישאר פתוח. במקרה כזה סוגרים את התיק מהעילה "עבריין לא נודע", ואם וכאשר נמצאת במאגר השוואה ("גילוי") בין הט.א. מהזירה לחשוד שהוטבע והוכנס למאגר - תוצאות ההשוואה נשלחות ליחידה והיא פותחת מחדש את התיק.

לפעמים מי שהשאיר טביעות אצבעות בזירה עדיין לא נמצא במאגר (כי לא נעצר בעבר), או שקיימות טביעות שלו שאינן טובות מספיק להשוואה (עקב פצעים ביד, הטבעה לא איכותית וכו'). במקרה כזה, הט.א. מהזירה נכנסות למאגר, ובכל פעם שמוטבע חשוד "חדש" - הטביעות שלו נסרקות מול כל הטביעות שלא זוהו עד עתה.
לכן "תוצאות מז"פ" יכולות לפעמים לקחת שנים, ולא פעם קופצים במאגר גילויים על תיקים מלפני שנה, שנתיים, שלוש ויותר כאשר נמצאת התאמה בין ט.א. מהזירה וט.א. של חשוד שהוטבע.

יש לציין עוד, שלא תמיד האדם ששמו עולה כבעל הט.א. שנמצאו בזירה אכן נחקר; חשוב גם המקום בו היו הט.א. בזירה: אם, למשל, מדובר בטביעה שנמצאה על הצד החיצוני של חלון הבית, או על מראה צדדית של רכב - הרי שמדובר במקומות שנגישים לציבור (להבדיל מטביעה על לוח השעונים בתוך הרכב, או על ארון בתוך הבית), ולכן מבחינה ראייתית יש בעיה לקבוע שאותו אדם שנמצאו טביעותיו הוא העבריין.

שילה1

New member
למיטב ידיעתי-לכל מחוז/מרחב יש מאגר

נוסףמשלו.הטביעות,בהליך ראשוני,מושוות שם.יש צורך,כעקרון,ב 8 סימנים כדי לזהות ט.א ואין שתיים זהות לחלוטין.כל אחד-יחודית.
לעיתים החשוד משתמש בכפפות,גרביים,שקיות פלסטיק או בד,ואז אין מה לקחת.
לעיתים יש טביעות,אך הן של "בעל גישה חוקית"-כך ששוב,אין מה לקחת.
מומחה המז"פ יודע להבחין בין כל אלו ויודע מתיי ומהיכן לקחת.
אגב-האבקה השחורה-זה סוג של מגנזיום.קיימים גם חומרים אחרים ,להורדת טביעות מנייר,למשל.
ואלו רק נקודות אחדות מהתורה הענקית שנקראת ט.א.
הגולש -אינו מודע לכל אלו.

MajiMagic

New member
אינני יודע איך המז"פ פועל בכל הארץ מחוץ לביתי.

הבית הוא מעל ל-80 מ"ר רבוע, ועל סמך פיפס של בדיקה על עדן החלון ובפינה בבית, הניחו שהגנבים השתמשו בכפפות , והסיקו שהגנבים כנראה "מקצועיים" ואין סיבה לבדוק את שאר הבית למרות שכולו היה הפוך ומלא חפצים אופציונאליים שקצת קשה להשתמש בהם עם כפפות, למשל שקיות זבל שנלקחו ממקום אחד למקום אחר וכנראה גם השתמשו בחלקם כדי לאסוף כל מיני חפצים...האפשר להניח על סמך אותו ממצא קטן בפינת הבית שהם השתמשו בכפפות לכל אורך הגנבה?

ההסבר היחיד לשאלה זו הינה *סטטיסטיקה* שראו שעל פי רוב זה המקרה, שכאשר מבינים שהגנבים השתמשו בכפפות, אז לכל אורך הגנבה זה היה ככה.
ועדיין ההסבר הזה לא לגמרי מספק אותי כי אני בטוח שגנבים כמו בני אדם יודעים לעבוד בדפוסי עבודה שונים ו"לגוון"?

אגב כבר היה מקרה בעבר שפרצו לחבר לביתו כאשר המז"פ מצאו שם בדלי סיגריות משומשות (!!!) על הרצפה ולא לקחו אותם לבדיקת מעבדה, במקום - זרקו אותם לפח. זה לא ממצא חשוב?

אינני אומר שהמז"פ בכל הארץ לא מקצועי, אבל על אופן פעולם במקרה הזה אני בפה מלא יכול לומר שהיה אפשר לחפש הרבה יותר בקטנות לעוד "רמזים" שיובילו לתפיסתם. כנראה שהיתה להם עבודה דחופה יותר במקום אחר.
עם זאת, אני מקווה שהם לקחו מספיק ממצאים כדי לקדם את חקירתם.

לא מזלזל בדברייך, שילה. יש לי כבוד למשטרת ישראל באגפים רבים אחרים. השכלתי מהסברייך.
נקווה שהחקירה תוביל בהקדם / בשנים הקרובות כפי שנאמר פה למשהו טוב.
חג שמח.

שילה1

New member
אנשי מז"פ ואף חורקים מנוסים-יכולים לקבוע

על סמך בדיקה בפינת הבית.תתפלא.
זה בערך כמו רופא,שקובע התקף לב ע פי סימנים.אצל שניהם-אין זה מדע מדויק.(טביעות אצבע לא נחשבות למדע,למרות שיש בהן דיוק של 100%).מה שכן-הסרט.הוא המפתח.
וודא ונדנד להם שיקבלו אותו לידיהם.אוליי תתקין גם אתה מצלמה,אם המקום מיועד לפורענות?מצלמות היום -ממש זולות וההתקנה לא מסובכת.
ביחס לזלזול בעבודתם-הרי בכל מקום קיימים משקיענים ואחרים.אישית-כבר צפיתי בקצין בכיר זורק בדל סיגריה לתוך זירת עבירה קשה.למותר לציין כי הזירה היתה מסומנת.

למעלה