פריצה למחשב הביתי

My Little Fairy

New member
פריצה למחשב הביתי

(שואלת בשם חברתי). לא מזמן נתקלתי בבעיות רציניות במחשב. הזמנתי טכנאי שזיהה פריצה למחשב שלי. פרט לכך הייתה לי תחושה שמישהו עוקב אחרי. התחושות התאמתו כשמקומות שהייתי בהם קיבלו טלפון ממישהו שלא הזדהה וביקש לדעת עלי פרטים - מספר טלפון ושם משפחה. במקביל, ולפני שכל זה התחיל, היה מישהו <מהנדס מחשבים> שהתכתבתי איתו במסרים בתפוז. סיפרתי לו על עצמי, היכן ביליתי וכד', אך לא נידבתי שום פרטים אישיים. אפילו לא שם. לא מזמן סיימתי איתו את הקשר, והוא לא אהב את זה. אתמול הוא התקשר אלי. הייתי המומה מנין יש לו את המספר שלי. כששאלתי, הוא אמר שהוא יודע הכל עלי. איך אני נראית, ומי הילדים שלי. ניסה לאיים עלי באאוטינג. אני מרגישה נזעמת וחשופה. מחקתי מהמחשב שלי כל קובץ אישי וכל תמונה, אך כבר מאוחר מדי. האם אני יכולה להתלונן במשטרה או להגיש תביעה? אם כן, אשמח להמלצה על עורכי דין שמתמחים בתחום. בתודה מראש.

את יכולה להתלונן במשטרה

ולקוטות שהמשטרה תטפל בעניין הזה. לגבי תביעה אזרחית: לפי מה שאני מבין מדברייך, אין לך פרטים של אותו גולש, לכן אין לך כרגע נגד מי להגיש תביעה. אם תצליחי לשכנע את המשטרה לעשות את העבודה ולאתר אותו, תוכלי אח"כ להעתיק את תיק המשטרה ולהתיעץ עם עו"ד לגבי עילות וסיעכויי תביעה. אם המשטרה לא תחקור, תוכלי כמובן לשכור חוקר פרטי שיוכל לנסות לאתרו ולאסוף עבורך ראיות. יש כמובן אפשרות שתפני לאתר בו התנהלה ההתכתבות ולבקש כתובת IP שלו ואח"כ לפנות לספק האינטורנט שלו ולבקש את פרטי זהותו, אולם סביר להניח שגם בעלי האתר וגם ספק התקשורת לא ימסרו לך שום מידע ללא קבלת צו מבית משפט. חוששני שלא תוכלי לנהל הליכים משפטיים מסוג זה ללא ייצוג של עו"ד המתמחה בתחום.

למעלה