פריצות וגנבים

עופרה8

New member
פריצות וגנבים

דיברו פה על פריצות ומישהי אמרה שברור שבאיזשהוא שלב יפרצו לבית. אני מסכימה עם ההנחה הזאת אבל אני לא רוצה שזה יקרה כשאני בבית או יותר גרוע כשהבנות שלי לבד בבית. הבת הגדולה שלי היא בת 12 וכרגע יוצא לה להיות בבית עם אחיותה (בבית דירות עם סורגים) כשאני לא נמצאת, אבל אני נורא חוששת ממגורים בבית קרקע פרטי להשאיר את הבנות לבד כשהבית לא ממוגן מספיק. ולכן רציתי לשאול: מה אתם עושים כדי למגן את הבית? ולמי שמתכנן 5 דלתות החוצה מהבית, זה אומר שכל ערב לפני השינה צריך לעבור על כל ה 5 דלתות לראות שכולן נעולות, וכשהילדים ישארו ערב לבד בבית (בגיל מבוגר יותר) אז צריך לסמוך עליהם שלא ישכחו שום דלת. אני שואלת כי אשמח לתכנן יותר מ 2 דלתות או פתחים לגינה אבל זה לא מסתדר לי עם הצורך במיגון. ושוב הבעיה שלי עם אורחים לא קרואים הוא לא בנזק הכלכלי אלא באפשרות שילדה שלי תפגוש כזה "אורח" כשאני לא בבית.

דווקא הדלתות הן פחות בעיתיות

אפשר היום בשיטת הבית החכם מלוח פיקוד אחד לקבל אינדיקציה לגבי הרבה פרמטרים בבית סגירת ופתיחת תריסים , סגירת ופתיחת תאורה ומצב הדלתות . אינדיקציה לגבי מצב הדלתות זה מאוד פשוט לעשות גם בלי לוח בקרה יקר . זה יכול להיות הלוח של האזאקה מפני פריצות

ענתש

New member
לא יודעת. כל חיי גרתי בבתים פרטיים

אז אני משוחררת מהפחד הזה. מה עושים ? עושים ביטוח, אזעקה ומשאירים את המפתחות של האוטו כל לילה ממש קרוב לדלת. בדרך כלל אם פורצים זה בשביל האוטו, זה הכי שווה לגנבים. אז שיקחו וילכו ולא יסתובבו בבית. פורצים שבאים לגנוב רכוש בדרך כלל עוקבים אחרייך ומוודאים שאף אחד לא בבית כשהם פורצים. בכל חיי פרצו לי פעמיים. פעם אצל ההורים כשכולנו ישנו. לקחו את המפתחות של האוטו ועל הדרך את המערכת מהסלון כי זה היה קל. פעם בבית שלי, הרימו תריס חשמלי ענקי עם שני קרשים מאסיביים, עשו צעד וחצי בתוך הבית (היה בוץ) והאזעקה פעלה אז ברחו. בבית החדש עתיר הדלתות והחלונות אנחנו מתכננים אזעקה חכמה, כזו שאפשר להפעיל בקומת הקרקע כשישנים בקומה השניה ושאפשר להפעיל רק בחצר (זה עובד עם קרני לייזר לדעתי) כשישנים גם בקומה התחתונה. זהו.

איריסג

New member
אמן על כל מה שענת אמרה

אני הייתי זו שאמרה שאני יוצאת מתוך נקודת הנחה שהבית יפרץ, או לפחות ינסו לפרוץ לי אותו. בדירה הקודמת שלי, גרתי בקומת קרקע, וכל הדירה הייתה מסורגת. חייתי בכלא. הדירה הנוכחית, היא יחידת דיור בוילה - כל החזית של הבית (בסלון ובחדר השינה) זה חלון ענקי לכל רוחב החדר. אין מצב לסרג דבר כזה. במטבח יש לי דלת יציאה לחצר משק - עשוייה מאלומיניום וזכוכית. כל דביל פותח אותה בבעיטה. אולי בגלל שהבית נראה לא ממש אטרקטיבי ביחס למה שהולך פה מסביב (זה ישוב שנוהגים לכנות "ישוב מאד יוקרתי במרכז הארץ"...) אז אף אחד לא הציק לי... אז מה עשיתי? כל מה שענת אמרה - זאת אומרת - מערכת אזעקה יחסית משוכללת . היום כבר אפשר גם לשים מגנטים על כל החלונות, במקרה שלי זה היה מיותר, אז יש מגנטים על הדלתות, ויש שני גלאי נפח - שמכסים את כל הבית, חוץ מאת המטבח... אם מישהוא רוצה לגנוב לי את המצקת - וולקם... ברגע שהוא עושה צעד מעבר לסף המטבח - הגלאי מצא אותו. מערכות האזעקה היום , כמו שענת אמרה מאפשרות להגדיר חלקים שונים בבית שבהם רק המגנטים על החלונות יפעלו, והגלאים לא. חוץ מזה, אפשר לעשות בכמה מקומות אסטרטגיים בבית לחצן מצוקה - ובכל מקרה אני מאד ממליצה לחבר את כל המערכת המשוכללת הזו למוקד אבטחה, ולא רק לפלאפון שלך. נסיון פריצה אחד ויחיד (טפו טפו) היה אצלי עד כה, והמוקד הגיע עוד הרבה הרבה לפני שאני הגעתי. זה גם נותן לך ביטחון כשהילדות לבד בבית - כי היה לנו לא מזמן מקרה של איזה נרקומן (גם כאלה מסתובבים פה לפעמים, שלא נדע) שהחליט להתנחל באמצע הגינה שלנו. דרור ניסה לגרש אותו וזה לא עבד. נסיונות קודמים עם המשטרה באזור לא ממש בישרו טובות (עד שהם יבואו הוא יוכל לבנות אצלי בחצר בית שלוש קומות). אז התקשרתי למוקד האבטחה, והוא הגיע תוך דקותיים. וכשהוא כבר הזמין ניידת - הם הגיעו מאד מהר. ודבר אחרון - יש לי מערכת אזעקה על ארבע עם זנב... היא קטנה, ג'ינג'ית ומעדיפה בעיקר להעביר את היום שלה (שלא לומר את הלילה) בחדר הארונות שלנו. אבל אם מישהוא לא מוכר ינסה להכנס הביתה, היא תהיה הראשונה להתחיל לצעוק....

Rשף

New member
מגנטים בדרך כלל פחות יעילים

כי הם לא מזהים חלון שנשבר אלא רק פתיחה של החלק הספציפי בחלון עליו הם מותקנים

Rשף

New member
כנ"ל

לכל אזעקה יש יותר ממצב עבודה אחד, לי יש כיום מצב לילה ומצב יום שתכנתתי לבד. אזעקות החצר בדרך כלל פאסיביות ולא עם לייזר, בטח לא בבתים פרטיים. בבית הקודם פורץ הספיק לפתוח חלון ולהזיז את הששת מהשיש כשהפעיל את האזעקה- הוא נמלט מיד, מקריאה בעיתונות המקומית בכל הפריצות שבהן הופעלה אזעקה הגנב ברח (אלא אם כן זאת פריצה מוזמנת) אבל עדיין הייתי מתחבר למוקד.

ענתש

New member
ומוסיפה טיפ לגבי אזעקה מטעם חבר טוב

שלנו שמתנדב במשמר אזרחי בשרון ורואה הרבה פריצות...שיטה אהובה על הגנבים זה לבוא יום קודם בצהרים בערך כשהרחוב יחסית ריק (אנשים בעבודה וכו') ולנפץ את הרמקול של האזעקה, ולמחרת לפרוץ. אף אחד הרי לא בודק את הרמקול שלו ושלמותו בכל בוקר כשהוא יוצא מהבית.... אז רמקול של אזעקה כדאי למקם מאד גבוה או מוסתר בקפלי הגג ולשים עליו סורג שימנע לנפץ אותו באבנים או קרשים.

Rשף

New member
בגלל זה שמים שתי סירנות

פנימית לגבוי וחיצונית

רינתפ

New member
הפריצה היחידה שהיתה אצלינו

היתה מחלון המקלחת כשהגנב בחר לצאת מחלון המטבח, כשהוא יכול היה לצאת משלוש דלתות שונות. יש לנו 4 דלתות יציאה החוצה בכיוונים שונים של הבית, לפעמים שוכחים לנעול את כולם אבל אף פעם לא נכנס "אורח" מאחת הדלתות אפילו לא חתול. לפני כשלושה חודשים פרצו לבית של דוד שלי, שגם להם יש 4 דלתות יציאה לחצר, דרך חלון קטן בסלון. אצלם יש אעקה משוכללת שמודיעה איזה חלון/דלת לא סגורה כשמפעילים אותה, כשהם הפעילו הכוללל היה סגור ועדיין פרצו. האזעקה פעלה והפורצים ברחו (לא לפני שהם הספיקו לגנוב 2 תיקים ו-4 זוגות מפתחות!!! של מכוניות. למזלם של משפחתי בזכות האזעקה הפורצים לא הספיקו לגנוב את המכוניות) בקיצור... גנבים אוהבים חלנות!! לכן שווה לעשות סבב סגירת חלונות ודלתות כשיוצאים או כשהולכים לישון ושווה לעשות אזעקה.

adigier

New member
אבל מה עושים כשיש הרבה חיות בבית?

אצלנו החתולים נכנסים ויוצאים חופשי, איך אפשר להתקין אזעקה בתנאים כאלו? האם יש איזה פטנט?

Rשף

New member
יש גלאים חסיני חיות

נקראים אצל ויסוניק למשל pet imune

קודם כל כמו שאמרו קודם

פורצים מתכננים פריצות, הם עוקבים אחרי בני הבית ולפני הפריצה הם ידעו בדיוק מה סדר היום שלכם בבתים פרטיים לרוב הפריצות קורות בערב בו יש אירוע משפחתי כשכל בני הבית נמצאים בחוץ ובדכ גם השכנים הסמוכים מוזמנים לאותו האירוע)- ולכן מומלץ בכל מקרה להביא שומר פיסי שישמור באותו הערב, או שהן קורות בשעות הבוקר כשכולם בעבודה או במוסדות החינוך לגבי נעילת כ ל הדלתות, מתרגלים מהר מאוד לעשות נוהל סגירת חלונות ודלתות בכל הבית לפני השינה ואם יצאתם והשארתם את הילדים בבית את תמיד יכולה לנעול את כל הדלתות מלבד הדלת הראשית ולא להשאיר להם מפתח אליהן, גם לחלונות גדולים אפשר להתקין מנגנוני נעילה עם מפתח שישאר רק אצל המבוגרים.

בינא

Member
מקומות ללא פריצות וגנבים - יש כאלה?

קראתי בעניין רב כל מה שכולם כתבו, אבל לי, מה לעשות, יש כמה שאלות: 1. אם את כל-כך מפחדת ממה שיעשו לילדות שלך ולא מהפריצות או מהפורצים, מדוע את משאירה אותן לבד בבית? לא שמעת על נוער שמחפש עבודות שמירה? 2. אם יש לך כזאת בעיה, מדוע את מתכננת מבנה במקום שאינו מוגן בגדר היקפית, כמו קיבוץ, הרחבה של קיבוץ, הרחבה של מושב מוגן שכונה סגורה? 3. מדוע את בכלל רוצה לעבור לבית פרטי. עם בעיה כזו אולי כדאי לרכוש פנטהאוז במגדלי "משהו", עם שומר בלובי? להלן מידע: קיימים הרבה ישובים בהם הבעיה כלל אינה קיימת. הקרקעות שם זולים והם רק מחכים שיבואו אנשים לגור שם. יש המון אתרים המציעים חיים בטוחים ללא דאגות מהסוג שהזכרת.

אם פי 3

New member
תן לי לגלות לך סוד:

גם בקיבוצים, ובטח גם במושבים יש פריצות. נגמרו הימים (אם כי לא האנשים) של דלתות פתוחות לכל או מפתח בעציץ-שליד-הדלת. חלק מהפריצות הן פנימיות, וחלק חיצוניות.

בינא

Member
הבעיה שהועלתה לא הייתה הפריצות

אלא ההגנה על הילדים. עם כל הכבוד, דיין יש מקומות אליהם החששות שהועלו, אין להן בסיס ותסלחי לי אם לא אמנה אותם בפורום...

../images/Emo45.gifהיה מקום כזה......

לפני שהחריבו שם את הבתים
גרשו בכוח
את האנשים הנפלאים שגרו שם
, והשמידו חבל ארץ קסום
. מוכר
נכון. בגוש קטיף אנשים ישנו בלי לנעול דלתות (לא כולם). ואני אגלה לכם סוד- גם בישובים רבים ביהודה ושומרון המצב דומה.

קסום ? אולי כאשר לא היו בעיות

בטחוניות . כאשר אלו התחילו זה כבר לא היה קסום אלא מלכודת מוות . קודם כל ומעל הכל פינוי הרצועה הציל הרבה מאוד תושבים ממוות . דלת מול דלת גרנו אנחנו ומשפחת הרפז באלי סיני http://www.lironi.org/main.php

Rשף

New member
נדמה שאפילו כאן בפורום שללו את זה..

חפשי אחורה, היה דיון כזה על גניבות בגוש קטיף. בכל מקום יש פריצות, אני יודע בוודאות על קיבוץ מוקף גדר ושומרים שמתלונן על גניבות, ישוב קטן מוקף גדר עם שומר שמסתובב ביישוב שמספר הגניבות בו אמנם קטן אבל קיים ויישוב אחר שגם הוא מגודר, הבתים בו מוגנים היטב ושומרים בכניסה אליו וברחובות- שוב יש גניבות ופריצות.

למעלה